Akiknek több, pici gyerekük van: hogy főztök ebédet?
3 gyermekünk van. 7-4-1.5 évesek.
Mindennap főzők, ahogy minden nap takarítok.
A nagyok fél 1ig oviban, a kicsi még 2x alszik.
Ha ébren van és még nincs kész teljesen az ebéd akkor bevonom. Ugyan ez a takarítással is.
Most megtanult felmászni az ágyakra, kanapéra, így mindenképp muszáj lefoglalni magam mellett.
Wáó.. Micsoda lepontozások.. 😂
Szóval aki képes ellátni több gyerek mellett a háztartást az valami boszorkány.. 😂😂
Értem..
Nekem más volt a prioritás. Mi minden délelőtt 2 órát voltunk szabad levegőn. Játszótéren, parkban vagy az utcán sétálva. Csak ritkán főztem, sokáig rendeltem.
Most higy kamaszok kb állandóan főzök. Iszonyú mennyiség fogy.
Köszönöm a válaszokat! Gyors, 15 perces kajákat, tésztákat stb megcsinálok én is minden nehézség nélkül, de azért nem lehet ezeken élni. Sok olyan egészséges ételt főzök, ami több idő azért. Mire felaprítom a zöldségeket, az egy csomó idő.
Van, hogy du előkészülök nagyjából és másnap megfőzöm, úgy már jobb sokkal.
Érdekelt, hogy mások hogyan csinálják, köszönöm!
15. Vannak ilyen jolly joker ételek pl rakott kaják, amikkel alig van munka (max hosszú), de olyan mintha rendes étel lenne. Vagy sült husi, lencsefőzelèk, ilyesmi.
Vészhelyzetre jöhet a borsófőzelèk vagy a bolognai.
Nekem is amúgy a zöldsègfelvágás a mumus pl szeretem a húslevest teletolni zöldséggel vagy zöldséges kajákat csinálni, mindenbe csempészek pluszba egy kis eztazt. De pl húslevesnek próbáld ki a pulykanyaklevest, sokkal kevesebb vele a macera, én csak nemrég óta ismerem.
Valakinek vannak mindenféle gépei amik felvágják a cuccokat, úgy gyorsabb lehet.
De szerintem picik mellett nem baj ha egyszerű ételeket főz az ember.
És szerintem is fontos a kintlét meg a közös játék. Aki szerint könnyű, az hiába vág fel, könnyű azt csinálni ami könnyű pl pihenőszékbe tett nyugodt gyerek mellett főzni, próbálja egyszer ki egy picit nehezebb gyerekekkel. Ha meg boszorkány akkor nem érdem 😆 ha meg nehéz és megvan akkor jár a pacsi. Ha könnyű és megvan, akkor is. Meg ha rendel valaki, akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!