Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akiknek több, pici gyerekük...

Akiknek több, pici gyerekük van: hogy főztök ebédet?

Figyelt kérdés
Egy 2 éves és egy 1 hónapos gyerekem van. Kb 2 naponta főzök, de most így a két gyerekkel nagyon nehéz. A nagy nyúz, hogy játszak vele, közben a pici felkel és meg kell etetni stbstb. Anyukák, ti hogy oldjátok meg?
2022. ápr. 19. 20:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
86%
Ugyan nekem még csak egy 5 hónaposom van, de én késő délutánonként főzök mindig, mikor a férjem hazaér, és játszik vele. Szóval mindig előző nap főzöm meg a másnapi ebédet. Máshogy egyenlőre nem megy 😔.
2022. ápr. 19. 21:00
 2/17 anonim ***** válasza:
84%

Nekem 10 hónapos, eddig az alvásidejében főztem délután, de 3 hete rendelem a kaját, mert egyrészt mindig ment a sakkozás, mi legyen, mert a férjem kb 5.felét eszik meg, állandóan pörkölt, bolognai, brassói meg ilyenek, nekem meg a könyökömön jön már ki, másrészt kettőnknek 15bol megvan egy hétre, a boltból meg 25 alatt nem jövök ki.

Teletálnál meg ő brassoit eszik, en meg spenótot, ő csülköt pékné módra én meg gombával töltött csirkemellet zoldséggel és kész.

2022. ápr. 19. 21:11
 3/17 Derjaderja ***** válasza:
78%

Én mindig délelőtt főztem, egy szívás volt, de nem volt más választás. Nálunk is 2 év korkülönbség, letehetetlen baba (mondjuk altatni lehetett letéve. A nagyobbik vagy elment játszani vagy ott matatott körülöttem, énekeltünk, beszélhettünk. Vészhelyzetben nézett mesét, de nem mindennap. A kicsi leginkább rám volt kötve vagy alvásidőben raktam össze a kaját. Most már 3 meg 1 évesek, már nem gáz általában.

De há abszolút ez volt a napi gyomorgörcs hogy meg tudok-e főzni.

2022. ápr. 19. 21:17
 4/17 anonim ***** válasza:
42%
Sehogy. A párom evett a munkahelyén, nekem nincs igényem főtt ételre, a nagyobbnak meg az ovi konyhájáról hordtam az kaját
2022. ápr. 19. 21:39
 5/17 anonim ***** válasza:
86%

Gyorsan..

Alvásidőben, amikor az apjuk már elérhető.. vagy valamelyik a hátamon volt..

Rendelés nem opció..

Olyan ételeket főztem, aminél nem baj ha félteteszem…

Sok rakottat vagy sütőbe bedobósat.. főzelékek

Vagy ha volt idő, akkor nagyobb adagot és lefagyasztottam

2022. ápr. 19. 21:50
 6/17 anonim ***** válasza:
26%

Hát nem tudom, szerintem azért nem akkora dráma, mint ahogy most itt le van írva... szörnyű olvasni!

Nem ebben az időszakban kell többfogásos ételekkel előállni, de valami egyszerű kaja azért megoldható szerintem ennyi rinyálás nélkül... 🤦🏼‍♀️

2022. ápr. 19. 22:41
 7/17 anonim ***** válasza:
44%
Én sem látom ezt akkora logisztikának, pedig nekem 3 született évente. 2 éves, 1 éves és újszülött mellett is simán összedobtam egy sültet, főzeléket, tésztát, levest, pörit, egytálételt… gyakorlatilag egyedül a rántott cuccokkal kellett megvárnom a férjemet vagy az alvásidőt.
2022. ápr. 20. 01:45
 8/17 anonim ***** válasza:
34%
Ja igen, én is simán megfőznék rinya nélkül, de ahhoz sírni kéne hagynom a gyerekem, ugyanis letehetetlen, aludni is csak rajtam hajlandó, de a hordozást nem szereti. Így vagy megvárom a férjem és délután főzök vagy rendelünk.
2022. ápr. 20. 07:53
 9/17 anonim ***** válasza:
71%

Nekem a nagy most lett 3, a kicsi 6 honapos.

En minden nap főzök, takarítok, segitsegem nincs.

A nagy egész délelött eljatszik egyedül. Ha nem, akkor kijön a konyhába hozzánk, elnézelődik, elmesézik. Ugy szoktattam, a délelött nem a játékról szól. Mikor egyedül volt is a délelött a feladatoké volt.

A kicsit vagy pihenőszékbe tettem, vagy mellém játszószőnyegre.

Sokszor 1 kézzel főztem. Mostmár eljátszanak ketten, vagy a kicsit az etetőszékbe ültetem nasizni.

2022. ápr. 20. 08:26
 10/17 Derjaderja ***** válasza:
37%

Nalunk szinteltolt a ház, nagyon nem egy amerikai konyha. Nehéz ott gyereket nevelni. Segítség nincs, minden más munkát is csak gyerekek mellett lehet végezni. Az apjuk 24órás munkarendben dolgozik. Sétáltatós kutya is van, illetve alvásidőben nem a házimunkát szeretem, hanem a rendes munkámat (phd) igyekeztem csinálni illetve tornaprogramot. Persze így is belecsúsztam az alvásba.

Babának mindkét gyerek szívás volt, a hordozást is igazán csak séta közben bírták (a pici az elején nyugiban is, az volt a mentsvár), nem hasznàlok szabad mozgást korlátozó eszközóket (pihenőszék, járóka, ébren kiságy), de alapból ott a szívás, hogy a konyha, a mosókonyha a nappali és a szobák mind magas lépcsőkkel vannak elválasztva.

Így is minden nap főztem de nehezen. Nem hiszem hpgy úgyetlen lennèk, 3 és 1 évesekkel, akik elmennek játszani ha mondom hogy dolgom van, már egyáltalán nem gáz.

2022. ápr. 20. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!