Még mindig úgy nevelik a fiúgyerekeket, hogy nem kell házimunkát csinálniuk?
30 éves vagyok, én azt láttam gyerekkoromban a családban és a közvetlen környezetünkben, hogy csak a lányoknak kell házimunkát csinálni, mosogatni, porszívózni, főzni, a fiúknak egyáltalán nem, semmi ilyen elvárás nem volt feléjük. A kinti nehezebb munkákba, gazolás, fahordás és társaiba azonban nekünk, lányoknak is be kellett segíteni, tehát a mi irányunkba nem volt "felmentés".
A férjeméknél dettó ez volt a helyzet, bár szerencsére felnőttként felfogja, hogy a házimunka közös feladat.
Manapság még mindig az a szokás, hogy a fiúgyerekektől nem várnak házimunkát, csak a lányoktól?
Hát azt nem tudom, hogy a párom hogy lett nevelve, de besegít nekem.
Egész héten egyedül vagyok a 3 gyerekkel és nem, nem vagyok Superwoman, hogy mindent meg tudják csinálni egyedül. Ezért hétvégén segít.
2 lány és 1 fiú van, a fiút is úgy fogom nevelni, hogy ugyanúgy csinálja a háztartási munkát mint a lányok.
Egyébként apám is ugyanúgy csinálta anyámmal megosztva, szóval ez nem újkeletű dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!