Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan értessem meg anyámmal,...

Hogyan értessem meg anyámmal, hogy nem vagyok házi cseléd?

Figyelt kérdés

Anyukámmal élek egy nagy kertes házban. Ő dolgozik, én jelenleg munkanélküli vagyok; szeretnék külföldre menni. A gond csak az, hogy ő minden egyes nap kiad nekem valamilyen feladatot. Vannak az alap dolgok, mint mosogatás, takarítás, főzés, de mindig valamit pluszban is kell csinálnom. Ablakokat pucolni, kimosni a kutyák fekhelyét, a kertben valamit kiásni, füvet nyírni, tüzifát pakolni, boltba, postára menni, intézni a hivatalos ügyeit stb. stb. Estefele meg hazajön és akkor az ő munkahelyi problémáit kell végighallgatnom, mert nincs más, aki ebben tanácsokat tudna adni.

A nap végére viszont mindig azon kapom magamat, hogy mindent csináltam, csak éppen a saját életemre nem jut idő. Munkát kéne keresnem intenzíven, nyelvet is szeretnék tanulni, de ennyi minden mellett egyszerűen nem tudok ezekre elég időt szakítani. Valamikor aludnom is kell.

Szeretnék elköltözni, de ahhoz munka/ pénz kell, tehát addig nem tudok mit csinálni. Párszor már próbáltam ezeket megértetni vele, 1-2 napig nem mondott semmit, de utána minden a régi lett.

2013. nov. 28. 19:19
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
37%
Mennyi idős vagy?
2013. nov. 28. 19:23
 2/28 anonim ***** válasza:
43%

elég provokatív a kérdésed, készülj fel, hogy kevés jót fogsz olvasni...Nos, a véleményem az, hogy ilyeneket mondás nélkül is el kéne végezned. Oké, nem tudod hogy működik egy háztartás, hát mondani kell ezt-azt.

A másik, hogy munkanélküli vagy, és kitartott. Azért valamit próbálj már meg ezért tenni, mert nem hullik az öledbe semmi.

És a harmadik, hogy szerinted anyád csinálja meg ezeket helyetted, mikor holtfáradtan hazajön a munkanélküli, lusta, önző lányához, akiért egész nap dolgozott?

Vegyél erőt magadon és csináld meg, amit mond... Nem hiszem, hogy a háztartás vezetése mellett ne lenne idő tanulni, munkát keresni...

2013. nov. 28. 19:25
 3/28 anonim ***** válasza:
67%

"Munkát kéne keresnem intenzíven, nyelvet is szeretnék tanulni,"

Nem értem, hol itt a gond. Lebeszéled, hogy mikorra kell menned az állásinterjura, vagy a nyelviskolába, és aznapra megmondod anyukádnak, hogy ez és ez a dolgod van. Vagy hogyan akarsz munát keresni, meg nyelvet tanulni, ha semmit sem teszel érte? Vagy házról házra járva akarsz munkát keresni?

2013. nov. 28. 19:28
 4/28 anonim ***** válasza:
60%
De hogy tart mindez naponta ennyi ideig? Felkelsz reggel 9-10 között. Mosogatás napi 20 perc, takarítani nem kell minden nap, főzésre meg oké, elmegy egy óra. Ha még ehhez lemosod az ablakokat,amit szintén nem kell minden nap, akkor kész vagy valamikor 12 és 1 között. Utána mit kell még csinálnod, mielőtt hazaér anyukád (gondolom 5 és 6 között valamikor)? Oké, értem, hogy minden napra van valami, de fizikailag hogy lehet annyi házimunka, hogy semmi időd sem marad? Kastélyban éltek és van alaphangon 50 ablak?
2013. nov. 28. 19:29
 5/28 anonim ***** válasza:
55%
Aj de bírom itt a válaszolókat.. Itt mindenki jógyerek, házi tündér, erkölcs csősz és tiszteli az időseket. Mégis a való világban ez nem tűnik fel , az a probléma. Miért csináljon ő meg mindent? A saját életét meg nem tudja normálisan vezetni.. csináld meg amit szeretsz , de a sok plusszt hanyagold.
2013. nov. 28. 19:32
 6/28 anonim ***** válasza:
52%

Többéves gyakorlat alapján állítom, hogy egy család mellett a háztartást napi nettó 4 óra munkával igen magas színvonalon el lehet látni.

Innentől ha kettőtökre a háztartás egész napot igénybe vesz, akkor ne haragudj, de valamit nagyon rosszul csinálsz.

2013. nov. 28. 19:34
 7/28 A kérdező kommentje:

21 éves vagyok, nem vagyok lusta és önző. Ő borzasztóan rendetlen, rendszeresen pakolni kell utána. És nem, nem kell mondani, pontosan tudom hogyan működik egy háztartás, mert ezeket 15 éves korom óta én csinálom. Csak mondjuk az, hogy minden egyes napra valamit kitalál, az annyira nem poén. Vegyes tüzelésű kazánunk van, múltkor rendelt 2 tonna fát, azt egyedül talicskáztam be a garázsba nőként. És az oké, hogy 1-2 órát foglalkozom ilyenekkel, de nem egész nap. Van egy nagy szuterén is szobákkal, ott is pl. 2 napja kitalálta, hogy le kell szigetelnem egy részét és felragasztgatni a lapokat. Aztán ki kell pumpálni a vizet a hordókból, ahova az esővíz megy. 50 ablakunk nincs, de 20 igen.

Kocsim pedig nincs és erre nincs tömegközlekedési eszköz. Ha bárhova el kell menni, az csomó idő.

Amikor dolgoztam, hazaadtam pénzt, csak megszűnt a munkahelyem és egyelőre nem találtam semmit.

2013. nov. 28. 19:35
 8/28 anonim ***** válasza:
40%
nem vagyok erkölcscsősz, de felmegy a pumpa bennem, mikor 18 évesek nyavalyognak, hogy mennyi dolguk van, a kétgyerekes anyukák meg a munkahely-ovi-férjem-gyerekeim között ingáznak naponta és Qrvára nem is tűnik fel, mert olyan természetes, hogy vki megcsinálja...nem, nem az. AZért hogy rend legyen, a kutya ne feküdjön a sz.arba, és legyen meleg kaja, ahhoz csinálni is kéne valamit. És továbbra sem hiszem el, hogyan nem marad idő tanulásra ezek mellett. A kérdező vagy provokál, vagy egyszerűen olyan lassú, mint a nyugdíjas lajhár.
2013. nov. 28. 19:37
 9/28 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem tökéletesen igaza van anyukádnak, ö dolgozik, te meg otthon vagy egész nap, inkább az a baj, hogy ezt MONDENI kell neked, nem magadtól jut eszedbe.

Egy háztartást el lehet látni napi max. 4-5 óra alatt, de akkor tényleg minden ragyog, minden nap friss, és több fogásos kaját közben elkészíteni!!!

A maradék idödben tudnál tanulni meg munkára jelentkezni.

Szóval ne sajnáltasd magad, hanem csinálj valamit. (Mellesleg ha külföldön akarsz dolgozni, akkor jobb, ha megszokod, hogy ott nem abból áll munka, hogy néha kicsit csinálsz valamit, közben meg cigizel, telefonálsz meg beszégetsz - ott a 8 órát keményen végig kell dolgozni.

2013. nov. 28. 19:38
 10/28 anonim ***** válasza:
12%
Öld meg őket, mint Édes Anna a gazdáit:D
2013. nov. 28. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!