Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan értessem meg anyámmal,...

Hogyan értessem meg anyámmal, hogy nem vagyok házi cseléd?

Figyelt kérdés

Anyukámmal élek egy nagy kertes házban. Ő dolgozik, én jelenleg munkanélküli vagyok; szeretnék külföldre menni. A gond csak az, hogy ő minden egyes nap kiad nekem valamilyen feladatot. Vannak az alap dolgok, mint mosogatás, takarítás, főzés, de mindig valamit pluszban is kell csinálnom. Ablakokat pucolni, kimosni a kutyák fekhelyét, a kertben valamit kiásni, füvet nyírni, tüzifát pakolni, boltba, postára menni, intézni a hivatalos ügyeit stb. stb. Estefele meg hazajön és akkor az ő munkahelyi problémáit kell végighallgatnom, mert nincs más, aki ebben tanácsokat tudna adni.

A nap végére viszont mindig azon kapom magamat, hogy mindent csináltam, csak éppen a saját életemre nem jut idő. Munkát kéne keresnem intenzíven, nyelvet is szeretnék tanulni, de ennyi minden mellett egyszerűen nem tudok ezekre elég időt szakítani. Valamikor aludnom is kell.

Szeretnék elköltözni, de ahhoz munka/ pénz kell, tehát addig nem tudok mit csinálni. Párszor már próbáltam ezeket megértetni vele, 1-2 napig nem mondott semmit, de utána minden a régi lett.

2013. nov. 28. 19:19
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
65%
Feltűnt nektek, hogy tökmindegy mit írtok, ő a saját igazát akarja viszont látni és minden más szar, ahogy van?
2013. nov. 28. 21:49
 22/28 anonim ***** válasza:
63%

Ismerek olyan nőt, akinek gyereke van, háztartást vezet, dolgozik teljes munkaidőben, és mellette levelezőn hétvégente egyetemet végez.

Akarsz még nyafogni?

2013. nov. 28. 21:58
 23/28 A kérdező kommentje:

Sajnálom, ha ennyire buták vagytok, nem tudok ezzel mit kezdeni. Nem a saját igazamat akarom látni, főleg hogy nem megerősítést kértem, hanem ötletet (de erre 1-2 kivételt leszámítva senki nem tudott válaszolni). Itt páran leragadtak annál, hogy nekem derogál a házi munka. Ezt egy szóval sem írtam, sose derogált. Azt pedig senki nem akarja valahogy megérteni és felfogni, hogy itt nem annyi a házi munka amiről ti beszéltek, hogy kicsit felmosok és főzök, hanem nehéz fizikai munkákból vagy időigényes dolgokból áll a napom, amivel sokszor szó szerint este végzek. Hiába megyek egy 10 perces dolgot intézni, ha órákat kell sétálnom amiatt is. Én elhiszem, hogy aki Pesten a belvárosban lakik és minden 1 percnyire van tőle vagy kocsi nélkül meg sem moccan, az nem tudja ezeket elképzelni, de nem mindenki ilyen helyeken lakik.

A lényeg pedig az, hogy az álláskeresésnek kéne első helyen lennie, és ez nem egy olyan dolog, hogy felnézek 10 percre, hanem végig kell nézni ezernyi portált, magyart és külföldit, az adott munkának megfelelően alakítani az önéletrajzon, motivációs levelet írni, stb. stb. Ha valaki ezt tisztességesen csinálja és intenzíven keres, nem lehet napi 1 óra alatt letudni. Ezek tények, nem én találtam ki.

Az meg, hogy xy anyuka milyen, és? Én is dolgoztam már két munkahelyen, mellette jártam iskolába, végeztem az alap házi munkát és van 2 kutyánk, akikkel kell foglalkozni. Most munkám nincs, a kutyákkal ugyanúgy törődöm, a nyelvtanulásra valamennyi időm marad, de ez nagyon kevés, és nem tudok így elég gyorsan haladni. Ráadásul cserébe folyamatosan kapom az extra elvégzendő feladatokat. Az álláskeresésre így nem jut elég idő. De buta emberekkel nem tudok mit kezdeni, megyek is, mert leírhatom harmincféleképpen, nem értitek meg. Gondolom unatkozó, megkeseredett háziasszonyok vagytok, akik örülnek, hogy végre valahol be lehet szólni valakinek. Akkor csak hajrá.

2013. nov. 28. 22:17
 24/28 anonim ***** válasza:
26%

21-es! Igen, észrevettük!

Kérdező: nyisd ki a szádat, és mondd el anyádnak. Ha nem tetszik neki, akkor ez van. Mondd el többször.

De akkor magaddal se tudsz sok mindent kezdeni gondolom, amilyen buta, kis tehetetlen ember vagy.

2013. nov. 28. 22:38
 25/28 anonim ***** válasza:
53%

Szia!

Miért nem jársz biciklivel? Haladós, és egészséges.

Anyukáddal pedig csak is beszéd útján tudod megértetni a problémád. Mondd meg neki, hogy nem csinálsz minden nap extra munkát, mert tanulsz és munkát keresel. Ha így nem érti, akkor egyszerűen ne csináld meg amit mondott, és mikor este számon kér, mondd el neki mit tanultál, és mire jutottál állás ügyben. Vagy kössetek kompromisszumot, hogy hétfőn, szerdán, és pénteken tanulsz, a többi napon pedig extra munkázol. Ez azért is jó, mert így ha megint elfelejti, akkor mondhatod, hogy nem anya, majd kedden, mert tudod ma az "én" napom van.

A közlekedésre megoldás lehet egy kis robogó is akár.

2013. nov. 28. 22:43
 26/28 anonim válasza:
61%
Szia. Sajnos én is voltam hasonló helyzetben, ezért megértelek. Anyukádnak kényelmes az, hogy te elvégzed ezeket a munkákat. Te meg már megszoktad azt, hogy ő megmondja mit csinálj és ezt te szépen végre is hajtod. Csak azt tudom tanácsolni, hogy vedd kezedbe a sorsodat. Állíts fel fontossági sorrendet. 1. Keress munkát. (mindenképpen menj el dolgozni: nem fognak léhűtőnek nézni, lesz saját pénzed a továbblépéshez); 2. Tanulj nyelveket. (határozd el, hogy ettől-eddig tanulok és kész); 3. Maradék idődben segíts a háztartásban és az egyébb munkákban. Azonkívül beszélgessetek minnél többet. És ez ne abból álljon, hogy ő beszél te meg hallgatod. Mondd el te is a gondjaidat, próbáljatok meg kölcsönösen egymáson segíteni.
2013. nov. 29. 08:33
 27/28 anonim ***** válasza:
62%
és hol laksz te, hogy 3 km-re van a legközelebbi kisbolt ahol alig van valami??
2013. nov. 29. 09:02
 28/28 anonim ***** válasza:
amúgy meg mondtál már nemet valéaha neki? csak mert néma gyereknek még...
2013. nov. 29. 09:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!