Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Még mindig úgy nevelik a...

Még mindig úgy nevelik a fiúgyerekeket, hogy nem kell házimunkát csinálniuk?

Figyelt kérdés

30 éves vagyok, én azt láttam gyerekkoromban a családban és a közvetlen környezetünkben, hogy csak a lányoknak kell házimunkát csinálni, mosogatni, porszívózni, főzni, a fiúknak egyáltalán nem, semmi ilyen elvárás nem volt feléjük. A kinti nehezebb munkákba, gazolás, fahordás és társaiba azonban nekünk, lányoknak is be kellett segíteni, tehát a mi irányunkba nem volt "felmentés".

A férjeméknél dettó ez volt a helyzet, bár szerencsére felnőttként felfogja, hogy a házimunka közös feladat.

Manapság még mindig az a szokás, hogy a fiúgyerekektől nem várnak házimunkát, csak a lányoktól?

2022. ápr. 19. 14:40
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
93%

Van, ahol 50 éve se így nevelték a gyerekeket.

Van, ahol 50 év múlva is így fogják nevelni.

Nincs "szokás".

2022. ápr. 19. 14:44
 2/31 anonim ***** válasza:
100%

Változó.

3 bátyám van abból kettő kamasz kora óta tud főzni és csinál is házimunkàt. 1 nem tudott főzni de talán azóta kapizsgálja. Pl a férjem és az öccse is végeztek otthon házimunkát, az öccse főzni is tud. Változó ki milyen beállítottságú.

2022. ápr. 19. 14:51
 3/31 anonim ***** válasza:
25%
Általában igen.
2022. ápr. 19. 15:01
 4/31 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem ez inkább annak a függvénye, hogy a szülők mennyire szeretik a fiaikat. Ha szeretik őket, akkor kiskoruktól szánnak arra időt és energiát, hogy a majdan felnőtt férfi önellátásra képes, teljes értékű ember legyen. Önellátás alatt értem, hogy a környezetét, ruházatát rendben és tisztán tudja tartani, tud gondoskodni az élelmezéséről, ami alatt az alapanyagok ismeretét és a főzést, táplálékkészítést értem. Akár egyedül él majd, akár családot alapít, s bárhová sodorja őt az élet nem bukik bele a legegyszerűbb feladatokba. Egy húsleves, pörkölt, rántott csirke, egy leszakadt gomb vagy egy nadrágszár felvarrása ne legyen probléma, hogy tudja használni a vízkőoldót, hipót, ablakpucolót. Ezzel a tudással igényessé is válna, jobb minőségű partneranyagból válogathatna, hisz ő maga is értékesebb áru lenne a "piacon". Szerintem akik nem szeretik a fiukat, vagy rájönnek idő közben, hogy csak kolonc a nyakukon azok a szülők nem veszik a fáradtságot, hogy ilyen ismeretekre tanítsák meg őket, hogy egy önellátó, alapfunkciókban senkitől nem függő felnőttekké váljanak. Szóval ez inkább szeretet, mint szokás kérdése.
2022. ápr. 19. 15:09
 5/31 anonim ***** válasza:
97%
Nyilván most is vannak ilyen családok, ahol a lányokra van sózva szinte minden feladat, de nem ez az általanos ma már (legalábbis az ismerettségi körben).
2022. ápr. 19. 15:10
 6/31 anonim ***** válasza:
94%
Igen, családban is van aki az ikreit(egy fiú egy lány) így neveli. Többször jeleztem neki finoman, hogy ezzel szerintem a kisfiúval cseszik ki mert ma már egyre kevesebb nő viszi egyedül a háztartást. De nem érdekli.
2022. ápr. 19. 15:11
 7/31 anonim ***** válasza:
86%
Igen, nálunk pl. mindenki így lett nevelve. Csak a nők vezetnek háztartást...
2022. ápr. 19. 15:20
 8/31 anonim ***** válasza:
84%

Az én fiam külföldre készül egyetemre, ezért kénytelen lesz megtanulni-legalább alap szinten- főzni, mosni takarítani, hiszen hétvégente sem tud majd hazajönni.

Az önellátáson kívül ez nagy előny lesz a pártalálásban, mert a lányok bizony nézik ezt is (már ha komoly kapcsolatben gondolkodnak)

2022. ápr. 19. 15:32
 9/31 anonim ***** válasza:
15%
8. A fiúk inkább élnek mocsokban vagy fogadnak takarítót. Külföldön nem is olyan drága a takarító. Attól függ, hol fog lakni, sok helyen a szobabérlés részét képezi a takarító, aki jön hetente, kéthetente. Bele van építve az árba. Ha kollégiumban lesz, akkor is lesz erre lehetőség szerintem.
2022. ápr. 19. 15:38
 10/31 anonim válasza:
94%

Nálunk kellett bátyámnak is.

(33N)

2022. ápr. 19. 15:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!