Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Még mindig úgy nevelik a...

Még mindig úgy nevelik a fiúgyerekeket, hogy nem kell házimunkát csinálniuk?

Figyelt kérdés

30 éves vagyok, én azt láttam gyerekkoromban a családban és a közvetlen környezetünkben, hogy csak a lányoknak kell házimunkát csinálni, mosogatni, porszívózni, főzni, a fiúknak egyáltalán nem, semmi ilyen elvárás nem volt feléjük. A kinti nehezebb munkákba, gazolás, fahordás és társaiba azonban nekünk, lányoknak is be kellett segíteni, tehát a mi irányunkba nem volt "felmentés".

A férjeméknél dettó ez volt a helyzet, bár szerencsére felnőttként felfogja, hogy a házimunka közös feladat.

Manapság még mindig az a szokás, hogy a fiúgyerekektől nem várnak házimunkát, csak a lányoktól?

2022. ápr. 19. 14:40
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Minket még úgy neveltek hogy az öcsém nem mos, mosogat, főz, takarít, mert az női munka, és ne alázza meg magát egy "férfi " vele. Mert annak a férfimunkák vannak ott (amire hetente egyszer rászántak egy órát) Gondolom ez a marhaság falusi környezetre jellemzőbb, sok falubeli nő személyes sértésnek veszi ha a párja főz, még most is. És lenézik azokat a nőket akiknél a palinak nem csak a herevere jut a házimunkából.
2022. ápr. 19. 17:48
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem volt fiútestvérem, de úgy volt, ahogy írtad a kérdés kifejtése alatt: bent mindent én csináltam, kint meg közös volt. Tehát ami "férfi" munka volt, abban anyámnak és nekem is részt kellett vennem, ezért én nyírtam a füvet, vágtam a sövényt, gereblyéztem, kapáltam, gazoltam, fát hordtam, kerítést festettem, lakást festettem stb., de apám egyetlen egyszer nem csinált bent soha semmit.

Szerencsére már rég nem élek velük, és nálunk igazságos a munkamegosztás.

2022. ápr. 19. 17:54
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

21

Nézzenek le, én meg sajnálom őket. Amíg mi közösen elvégzünk mindent és egy csomót pihenhetek, ők önként cselédek kb.

2022. ápr. 19. 18:00
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
Ebben egyetértünk utolsó. Bár a férjem-aki szintén végzi a házimunkát, már megkapta hogy ideje lenne "helyretennie engem" mert szar asszony vagyok, hogy nem játszom a csicskát.
2022. ápr. 19. 18:19
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Hozzátenném a saját apám mondta neki.
2022. ápr. 19. 18:20
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Az gyönyörű :D Remélem a férjed nem veszi fel ezeket.
2022. ápr. 19. 18:22
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Konkrétan körberöhögte apámat, annyit mondott hogy ő nem valami tehetetlen trottyos, akit ki kell szolgálni.
2022. ápr. 19. 18:23
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
A lelki alkat kérdésévé tenni az önellátási képesség kifejlesztését szerintem nem helyes. A fürdést sem a lelki alkata szerint tanítjuk meg a gyerekeknek. Saját megfigyelés, de próbáljátok ki: 5-6 hétig rendeljetek kaját, aztán 5-6 hétig piacról vásároljatok és főzzetek magatoknak milyen másabb az általános közérzetetek, emésztésetek, bőrötök. Ha másért nem ezért érdemes a kisfiúkat már az elejétől bevonni a háztartásba és tanítani főzni, felnőttként sokkal egészségesebb emberként élhetnek. Ha megtanul takarítani akkor nem lesz neki megugorhatatlan kihívás, ha albiszobát, koliszobát tisztává szeretné tenni. Lehet, hogy lesz pénze takarítónőre, de ha nem, vagy antiszoci lesz és nem akar idegent beengedni a cuccai közé, akkor is lesz választási lehetősége! Emellett a partnerválasztáskor sem lesz az a nyomi, akit pl. a hasán át "megfog" valaki és adott esetben alulválaszt, hanem valódi kvalitásokat lát meg egy nőben. Nem csak olyanok állnak meg neki, akik megelégszenek egy koszos csövivel, mert a fiú nem mos, nem takarít, hanem igéyes, minőségi partnerek közül válogathat. A házasságáról nem is beszélve, hogy a menyetek belefullad a háztartásba, a gyerek ellátásába, mert a szemetek fénye alól ganajászik, a női szolidaritás a jövőbeni menyetek iránt miatt se adjatok ki életképtelen óriáscsecsemőket, borítékolhatóan elvált, vagy házasságában nyomorgó embereket. A főzés-mosás-takarítás azért nem agysebészet, nem csak az okos és ügyes kislányok kiváltsága, nem csak ők képesek elsajátítani, fiúk ugyanúgy meg tudnak mindent csinálni! A lába közti csomag nem teszi őket retardáltá szerintem.
2022. ápr. 19. 18:31
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

Ez az egész szerintem nem arról szól, hogy önellátóvá neveljék a fiúgyerekeket is. Hiszen bármikor meg lehet tanulni főzni, mosni...

Hanem az a lényeg a dologban, hogy sok helyen a lánygyermek segítsen a háztartásban, a fiú meg végezze a "férfimunkát". Érted, férfimunkát egy panelben például. Ez a lányok komoly szivatása.

2022. ápr. 19. 20:25
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Két fiam van, mindkettőnek kell házimunkát végeznie, ahogy a férjemnek is. Ez nem az én hobbim, ez mindenki feladata, aki itt lakik.
2022. ápr. 20. 00:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!