Még mindig úgy nevelik a fiúgyerekeket, hogy nem kell házimunkát csinálniuk?
30 éves vagyok, én azt láttam gyerekkoromban a családban és a közvetlen környezetünkben, hogy csak a lányoknak kell házimunkát csinálni, mosogatni, porszívózni, főzni, a fiúknak egyáltalán nem, semmi ilyen elvárás nem volt feléjük. A kinti nehezebb munkákba, gazolás, fahordás és társaiba azonban nekünk, lányoknak is be kellett segíteni, tehát a mi irányunkba nem volt "felmentés".
A férjeméknél dettó ez volt a helyzet, bár szerencsére felnőttként felfogja, hogy a házimunka közös feladat.
Manapság még mindig az a szokás, hogy a fiúgyerekektől nem várnak házimunkát, csak a lányoktól?
Nekem nem volt fiútestvérem, de úgy volt, ahogy írtad a kérdés kifejtése alatt: bent mindent én csináltam, kint meg közös volt. Tehát ami "férfi" munka volt, abban anyámnak és nekem is részt kellett vennem, ezért én nyírtam a füvet, vágtam a sövényt, gereblyéztem, kapáltam, gazoltam, fát hordtam, kerítést festettem, lakást festettem stb., de apám egyetlen egyszer nem csinált bent soha semmit.
Szerencsére már rég nem élek velük, és nálunk igazságos a munkamegosztás.
21
Nézzenek le, én meg sajnálom őket. Amíg mi közösen elvégzünk mindent és egy csomót pihenhetek, ők önként cselédek kb.
Ez az egész szerintem nem arról szól, hogy önellátóvá neveljék a fiúgyerekeket is. Hiszen bármikor meg lehet tanulni főzni, mosni...
Hanem az a lényeg a dologban, hogy sok helyen a lánygyermek segítsen a háztartásban, a fiú meg végezze a "férfimunkát". Érted, férfimunkát egy panelben például. Ez a lányok komoly szivatása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!