Ki hogyan csinálja?

Figyelt kérdés

Ne nézzetek hülyének, meg tudom ez valakinek bagatel lehet, de igye mindenkinek a saját problémája a legnehezebb.

Szóval szeretnék elmenni dolgozni. Szeptembertől lesz egy ovis és egy elsős gyerkőcöm. Akik járnak úszni, táncra és majd a nagy szeretne tornázni is. Ugye mind délután és sajnos nem helyben. Mindenre el kell menni, valamire egy órát kell autózni. Segítségem nincs, anyós dolgozik, meg ő is vagy 3 faluval arrébb van. Anyukámra meg hiába van közel, nem szívesen bíznám rá, hogy most vigye el úszni a gyereket. Nagyon szétszórt, a maga feje után megy, a vezetéséről meg nem is beszélve. Kicsit életveszélyes. Párom meg sokat dolgozik.

Na, és ha elkezdek dolgozni, és azért szeretnék is keresni vele, akkor minimum 8 órában kellene. És hiába kérnék mondjuk úszásra is későbbi időpontot, de akkor végzek 4 kor a munkával, eohanok a gyerekért, rohanunk úszni és hazaesünk este 8,fél 9 és akkor még leckézzünk vagy valami.

Így is, hogy még nem dolgozok állandóan rohanok, rengeteg dolgom van. 100 felé kell legyek. És lehet tényleg hülyeség, de lehet félek is visszamenni dolgozni. Pedig tudom, hogy sok előnye lenne. De nem tudtam még rájönni a megoldásra. Ki hogy csinálja ezt?

2022. ápr. 6. 06:28
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Igen. Ezeket mind a gyerekek szerenték. Kislányom kiskora óta szeret úszni pl. Táncolni is nagyon szeret. Sőt a tornát is ő hozta fel. De arra még azért nem mentünk még mert egyenlőre elég volt neki ez a kettő. Nem én eröltetem. Én pl az oviban felajánlottam neki, hogy lesz kézilabda csak lányoknak, vagy ovifoci. Nem akart menni. Szóval nem én mondom neki, hogy de igen is menned kell. Ennyi sport meg kell neki amúgy is. És szereti is, akkor miért vonjam meg tőle? Meg tudom milyen az ha valamit szeretnél és nincs...
2022. ápr. 6. 07:32
 12/22 anonim ***** válasza:
92%
És akkor most azért nem fogsz dolgozni, mert a gyerek külön órákra jár? 🙄
2022. ápr. 6. 07:39
 13/22 anonim ***** válasza:
33%
Előbb kellett volna gondolkodni
2022. ápr. 6. 07:47
 14/22 anonim ***** válasza:
93%
Nem, kérdező, egyaltalán nem kell egy 6 évesnek 3 fele sportra járni. Főleg, ha nem megoldható. Ennyi. Lehet, hogy szeretne, de nem fog menni és kész.
2022. ápr. 6. 07:57
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Én csak olyan helyre “járatom” a gyereket, ahova megoldott az eljutás. Pl amikor ovis volt, nem tudtam úszásra vinni, mert 4-re értem az ovihoz, az úszás meg 3-kor volt. Ezek így kilőve. Most a suliban karatézik, így ezeken a napokon 4-kor végeznek, és helyben van. Illetve még mást is sportol, de az 5-kor kezdődik, oda is el tudunk menni. Szóval nem a munkát alakítom a programhoz, hanem fordítva. Egyszer hívták a városba focizni, de ő maga utasította vissza, mert tudta, hogy nem tudnám megoldani, hogy mindig bemenjünk edzésre. Egyébként falun lakunk.
2022. ápr. 6. 08:22
 16/22 anonim ***** válasza:
87%
Egy hatéves alapvetően kirohangálja magát még a játszótéren is, ha ugye van rá lehetősége. Mi az, hogy "ennyi sport kell"? Ebben az életkorban? Hagyjuk már. Esetleg felsőben/gimiben, amikor amúgy tunya kamasz. Amíg kicsi, addig a szabad mozgás elég kéne, hogy legyen. Aki ovis, az meg ugye jó esetben szinte egész nap mozoghat...
2022. ápr. 6. 08:33
 17/22 anonim ***** válasza:
79%
Te nem akarsz dolgozni! Ennyi. Minden más csak gyenge kifogás!
2022. ápr. 6. 09:01
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Én meg mondtam tavaly az elsős kislányomank hogy 1 iskolán kívüli foglalkozást választhat az első évben ami hétköznapra esik.

Nem azért mert lusta vagyok hozni vinni, a napomba bele fér mert a kistesóval itthon vagyok és amúgy is itthonról dolgozom saját időbeosztással hanem azért mert egy 6-7 éves gyereknek szerintem bőven elég leterheltség.

Először szokja meg a sulit, a tempót utána beszélhetünk a többiről ha minden jól megy a tanulással.

2022. ápr. 6. 09:23
 19/22 anonim ***** válasza:
84%

Könyörgöm te vagy anyja. Az enyém még seggen fütyülős hintalovat is szeretne, mégsem kap. Egy jó tanács: kezd el nevelni. Nem kell mindent a feneke alá tenni egy nyekkenésre, mert ő szeretné, meg neki tetszik. Kössetek kompromisszumot. Az enyémek is sok helyre járna, de ők már idősebb korosztály egyrészt, másrészt minden a lakhelyünktől max 10 percre van autóval.

A másik én is úgy érzem csak kifogást keresel. Ha nem akarsz ne menj dolgozni, ha neked igy jó, de arra ne fogd, h messze van az uszás és a másik 3 különóra, mert kiröhögnek.

2022. ápr. 6. 09:24
 20/22 anonim ***** válasza:
84%
Ahogy a 19 írja, meg még egy két ember. Nem az a normális, hogy amit kiejtenek a szájukon, azt rögtön meg is kapják. Pl egyik nap kipróbálta a négy éves fiam a pótkerekes biciklit a boltban. Volt sírás, mert kérte, hogy vegyük meg. Kompromisszumot kötöttünk, hogy majd gyűjt pénzt rá és akkor majd megkaphatja. Heti egyszer úszni hordtam, és egy alkalommal mondókázni, míg 3 éves nem lett. Most az ovi mellett játszótér figyel be, egy-egy nagyobb séta. De valószínűleg nekem nem férne bele, hogy a gyerek miatt 2 órát utazzak egy egy órás sport miatt. Ha nagyobb lenne, akkor igen. Helyben, vagy maxim 20 percre való utazás még simán belefér számomra, de munka mellett ha azokat mind csinálnám, amire igényei lenne a gyerekeknek, valószínűleg nem főznék és minimum napi takarítónőt kellene fogadni. Ha meg rendelek és még takarítónő is állandóan társunk, akkor meg a fizetésem valószínűleg erre menne el és akkor hol a férjemmel való közös idő a gyerekek és munka mellett? Mert ezzel a tervvel valószínűleg beesnék az ágyba és reggel korán kelnék, hogy a gyerekek fenekét fényesre nyaljam. Hol az van az énidőm, a suli utáni tanulás, a kissebbel való közös minőségi játék? Ha ennyi kulon órára iratom a gyerekeket, akkor kb másoknak passzolom, hogy neveljék és én vagyok a sofőrjük jelen pillanatban..
2022. ápr. 6. 09:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!