A testvérem gyermeket vár februárra. Azt szeretném, hogy kedveljen engem a baba. Tapasztalatok, tanácsok, hogy hogyan/mivel segítsek, mit csináljak a babával? Elég tapasztalatlan vagyok ilyen téren, a közelemben nem született kisbaba.17/F
Két pici gyermekem van. Mindketten imádják a nagybácsijaikat /tehát az én tesómat és a férjem tesóját/. Annyi a titok, hogy részt kell venned az életükben. Természetesen nem szabad tolakodnod, de ha rendszeresen meglátogatod őket, jelen vagy a családi összejöveteleken, és szeretettel fordulsz a kisgyermek felé, akkor magától kialakul majd egy szeretetteljes kapcsolat. Ja, és még egy lényeges dolog: légy természetes, add önmagad! A kisgyermekek nagyon hamar ráéreznek egy-egy közeli ember/rokon személyiségére. Nálunk a nagybácsik mindketten szuper fazonok. Harmincas éveik végén járó örök agglegények, igazi életművészek. Imádom nézni Őket, ahogy a gyerkőceinkkel /3 éves kisfiú és másfél éves kislány/ marháskodnak. Nagyon jófejek, a gyerekek odavannak Értük. Ezzel szemben a kislányom keresztanyukája egy eléggé görcsölős típus, mindenen lelkizik, érződik Rajta a bizonytalanság, amikor a gyerekekhez ér /annyira szereti Őket, nagyon meg akar felelni a szerepének, nincs és nem is lesz saját gyermeke/. Tőle szabályosan menekülnek a gyerekek az első fél óràban, pedig egyébként szeretik, csak nem a legpozitívabb a kisugárzása.
Szval természetesen, és légy jelen az életükben! Ha így teszel, meg sem tudod akadályozni, hogy imádjon az unokaöcséd/unokahúgod.☺
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!