Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám eldönteni, hogy...

Hogyan tudnám eldönteni, hogy legyen-e gyerekem, vagy sem?

Figyelt kérdés
Idén leszek 40 éves, nincs még gyerekem. Évek óta rágom magam, hogy legyen-e, vagy nem. Egyrészt azt érzem, hogy szeretnék, és jó lenne, másrészt kétségeim vannak, hogy nekem való-e, meg igazából nagyon félek a jövőtől. Ugye fel is kéne nevelni azt a gyereket. Plusz az elmúlt két évben még rátett a covid mizéria is, most meg a háború. Hogy ilyen világra szülni, tényleg azt akarnám-e a gyerekmnek, hogy így kelljen élnie? És akkor a válaszom az, hogy nem. Viszont a férjem azt mondja, meg fogom bánni, hogy nem lett gyerekem, és én is félek ettől. Az idő viszont gyorsan telik, és sürget, már nem sok időm van gondolkodni. Hogyan tudnék biztos lenni a döntésemben?
2022. ápr. 1. 06:48
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

9-es, köszönöm, ezek jó tanácsok, ezeken el fogok gondolkodni.

Furcsa amikor azt írjátok, hogyha nem tudom, meg kétségeim vannak akkor egyértelmű a nem válasz. Persze biztos van olyan, akinek sosem voltak kétségei ezzel kapcsolatban, én személy szerint még nem beszéltem ilyen emberrel. Én intelligens embernek tartom magam, pont ezért szeretném átgondolni rendesen, mert itt nem az én életemről van szó, hanem a leendő gyerek életéről.

Van egy kutyánk aki 9 éves, ugyanúgy ránk van utalva, én neveltem egész életében, én gondozom, én tanítottam mindenre, én jártam vele éveken át iskolába, naponta sétálni, játszani stb. Ha beteg volt ugyanúgy lélekszakadva rohantunk vele az orvoshoz, ugyanúgy körülötte forog az életünk, tehát felnőttünk a feladathoz, és a férjem azt mondja jó anya lennék, ahogy nézi hogy törődök a kutyával. És bennem is az van, hogyha egy kutya ennyi örömet tud okozni, akkor egy gyerek még mennyit tudna. De nagyon félek, ha lenne gyerekünk és esetleg történik valami a férjemmel, egyedül helyt tudok-e állni? Vagy itt van a covid, volt egy nagyon jól menő vállalkozásunk amiből az egész egzisztenciánkat felépítettük. Jött a covid és egy pillanat alatt dőlt össze minden, minden bevételünk azonnal megszűnt. Ha nem lett volna tartalékunk, és befektetéseink amik azóta újra hoznak pénzt, akkor konkrétan nem lett volna még ennivalóra sem pénzünk. 0 azaz 0 bevételünk volt egy évig. És mostmár látható, hogy bármikor jöhet egy ilyen újra.

2022. ápr. 1. 09:14
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem tudom hogyan tudod eldönteni. De mivel 9 hónap a terhesség, ha ma teherbe esel már akkor is kb. 41 évesen szülsz, ami azért nem fiatal. Ha gondolkodsz még egy évet, akkor már 42, nagy eséllyel teherbe sem esel. Van ismerősöm, aki ennyi idősen már nem is menstruált, korai menopauza. Úgyhogy én döntenék a helyedben mielőbb.

Én 36 évesen szültem és olyan hatalmas gyerekvágyam nem volt, de tudtam, hogy öreg vagyok. Teljesen más egy gyerek, mint egy kutya. Ha lesz gyereked majd meglátod.

2022. ápr. 1. 09:54
 13/19 A kérdező kommentje:
Én rendszeresen menstruálok, 27-28 napos szabályos ciklusaim vannak. Egészségügyileg teljesen rendben vagyok, minden értékem tökéletes, rendszeresen sportolok, nem vagyok elhízva, nem fáj semmim, szerintem jobb kondiban vagyok mint egy mai átlag húszéves. Ettől a részétől egyáltalán nem tartok. Az más kérdés, hogyha nem esnék teherbe, hiába is akarnám. Azt simán el tudnám fogadni, mert abban hiszek, hogy minden okkal történik.
2022. ápr. 1. 10:20
 14/19 anonim ***** válasza:
61%

"Azt simán el tudnám fogadni, mert abban hiszek, hogy minden okkal történik."

Oka az biztosan lenne, az, hogy te túl sokáig vársz. Mivel 30-35 évesen sokkal nagyobb az esély teherbeesni, mint 40 körül, úgyhogy nem a sors lesz az oka, hanem a te várakozásod. Amúgy nekem mindegy, te mit csinálsz. De ha akarsz gyereket, akkor szerintem csináljatok.

2022. ápr. 1. 10:31
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, szerintem próbáljátok meg. Én úgy látom, mindketten vágytok rá a férjed is. Talán ő meg jobban is? A sors eldonti.

De ha meg se próbáljátok, később már rossz érzés ezen agyalni, hogy ott volt a lehetőség, és vajon mi lett volna ha...

Én is így éreztem, anyai ösztöneim nem igen voltak a szülés előtt, a barátaink gyerekei pedig már iskolába jártak, amikor én egyáltalán elgondolkodtam, akarok e gyereket. Aztán győzött az akarok, de nem túl erősen, sok bizonytalansaggal fűszerezve.

Imádom a lányunkat, már kamasz ő is. Voltak persze nehezebb időszakok, de mára már elképzelhetetlen számomra hogy ő ne legyen, vagy ne lett volna.

2022. ápr. 1. 10:34
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Ne gondolkozz sokáig. Hiába érzed magad húsz évesnek, meg 28 napos ciklusok... Az érett petesejtek száma rohamosan csökken 40 körül, hiába van meg a menstruációd akár 55 éves korodig is.
2022. ápr. 1. 10:37
 17/19 anonim ***** válasza:
74%

Mi 31 évesen kezdtünk el a babával próbálkozni.

Óramű pontos ciklus, semmi káros szokás, nem volt túlsúly, betegség, stb.

36 évesen sikerült teherbe esni.

Semmit nem jelent….

2022. ápr. 1. 11:23
 18/19 anonim ***** válasza:
Na, kérdező, merre billen a mérleg nyelve? Segítettek a válaszok valamennyit?
2022. ápr. 2. 15:43
 19/19 anonim ***** válasza:

Arra szerintem feleslegesen vársz, hogy 100%-ig biztos legyél a jövőben, vagy azt érezd, hogy most már 100%-osan kész vagy az anyaságra. A legtöbb nőben vannak kétségek, meg lesznek még a gyereknevelés során is. Ha szeretnél gyereket, próbálkozzatok, a jövőn meg felesleges agyalni, úgysem tudjuk, mit hoz. Egyre kevesebb időd marad, ahogy idősödik a nő, simán kimaradnak peteérések (akkor is, ha a menstruáció teljesen rendben van, abból ez nem látszik), és emiatt is egyre kevesebb az esélyed a terhességre.

Vágjatok bele, és a problémákkal majd akkor nézz szembe, ha eléd kerülnek, előtte felesleges túlaggódnod a dolgot. Lehet, hogy azok a problémák elkerülnek, amikre számítasz, és teljesen mások jönnek, amikre nem számítasz.

2022. ápr. 15. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!