Hogyan tudnám eldönteni, hogy legyen-e gyerekem, vagy sem?
Figyelt kérdés
Idén leszek 40 éves, nincs még gyerekem. Évek óta rágom magam, hogy legyen-e, vagy nem. Egyrészt azt érzem, hogy szeretnék, és jó lenne, másrészt kétségeim vannak, hogy nekem való-e, meg igazából nagyon félek a jövőtől. Ugye fel is kéne nevelni azt a gyereket. Plusz az elmúlt két évben még rátett a covid mizéria is, most meg a háború. Hogy ilyen világra szülni, tényleg azt akarnám-e a gyerekmnek, hogy így kelljen élnie? És akkor a válaszom az, hogy nem. Viszont a férjem azt mondja, meg fogom bánni, hogy nem lett gyerekem, és én is félek ettől. Az idő viszont gyorsan telik, és sürget, már nem sok időm van gondolkodni. Hogyan tudnék biztos lenni a döntésemben?
Ha arra alapozunk, hogy a szomszédban háború van, vagy épp járvány, akkor ilyen erővel ne szüljön senki egyáltalán, hát 10 év múlva lehet hogy leég a házunk s nem marad semmink.
2022. ápr. 1. 07:12
2/19 anonim válasza:
Férjed akar? Ő után élni gyerek nélkül?
10 év múlva nem lenne az, hogy elkezd téged okolni amiért kimaradt ebből?
Sajnos amúgy az a helyzet, hogy ennyi idősen vagy sikerül, vagy se.
2022. ápr. 1. 07:13
3/19 A kérdező kommentje:
Igen, a férjem szeretne. De nem rágja érte a fülem, azt is el tudja fogadni, ha nem lesz.
2022. ápr. 1. 07:17
4/19 anonim válasza:
Hát erre a kérdésre csak egyedül te tudod a választ megadni. Én 36 éves voltam amikor született a lányom. Már azt is elég későnek éreztem akkor. (ma már nem!).
Én úgy döntöttem el, hogy megpróbáltam elképzelni magam 45 évesen és mit "látok". És láttam a gyereket.
2022. ápr. 1. 07:24
5/19 anonim válasza:
Aki valóban vàgyik gyerekre, annak lesz gyereke, hacsak eü gond nem szól közbe.
Làthatólag te vacilàlsz, nincs meg benned az a nagyon erős vàgy, mert akkor a kérdés sem született volna meg. Nem idegen embereknek kell eldönteni, hogy neked kell-e gyerek, de ha màr így szavaztatsz, akkor inkább nem.
Majd ha nem kérsz véleményt, plàne nem idegenét, akkor igen.
Én covid alatt lettem terhes, és nem érdekelt, hogy jàrvány van, pedig abszolut nem vagyok vírustagadó.
2022. ápr. 1. 07:27
6/19 A kérdező kommentje:
Nincs bennem nagyon erős vágy, ez tény. De nem idegen emberek véleményét, meg hogy döntsék el helyettem. Csak abban kérek segítséget, hogy én hogyan tudnám meghozni a végleges döntést.
2022. ápr. 1. 07:47
7/19 A kérdező kommentje:
Javítás: De nem idegen emberek véleményét kérem, meg hogy döntsék el helyettem.
2022. ápr. 1. 07:48
8/19 anonim válasza:
Ha ilyen kétségeid vannak egyértelmű a válasz: nem. Ehhez nagy elhatározás kell, de te nagyon bizonytalan vagy ez ügyben. Csak azért, mert sürget az idő vagy mert lehet, később megbánod, ne vállalj gyereket. Csak akkor, ha tényleg úgy érzed, készen állsz rá és édesanya akarsz lenni. Egy életre szól a gyermekvállalás, ha belevágtok, nem lesz visszaút, akármilyen kétségeid támadnak menet közben, jöhet vírus vagy háború, vagy akármi.
2022. ápr. 1. 07:54
9/19 anonim válasza:
Hát szerintem a nagyon erős vágy nélkül, attól való félelmedben, hogy majd később megbánod, nem kéne bevállalni. Eddig megbántad, hogy nem lett? Valószínűleg ez után sem fogod. De ha dönteni akarsz, akkor:
Teljes az életed így is?
Mit látsz, ha elképzeled magad nyugdíjasként, meghitt családi körben, gyerekekkel, netalán unokákkal körbevéve, vagy kettesben a férjeddel?
Én ezeket gondolnám végig és ez alapján próbálnám meg meghozni a döntést.
2022. ápr. 1. 07:56
10/19 anonim válasza:
Őszintén azt gondolom, ha igazán akarnál gyereket, akkor azt tudnád. Én a helyedben nem szülnék így, és ezt nem rossz szándékkal mondom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!