Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha nem tudom...

Mit tegyek, ha nem tudom eldönteni, hogy akarok-e gyereket?

Figyelt kérdés
Nem vagyok biztos benne, hogy akarok gyereket, de abban sem, hogy nem akarok. Van más is így vele? Olyan rossz ez, hogy nem vagyok biztos sem abban, hogy legyen, sem abban, hogy ne legyen. Hogyan kaphatom meg a válaszom, hogyan tudnék bizonyosságra lelni, hogy mit is akarok valójában? 33 vagyok, ideje lenne eldöntenem.

2020. nov. 27. 12:20
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
91%
Mivel visszacsinálni nem lehet, inkább ne legyen, minthogy utólag jöjj rá, hogy tényleg nem kellett volna.
2020. nov. 27. 12:26
 2/22 anonim ***** válasza:
84%
Akkor ne szülj.
2020. nov. 27. 12:28
 3/22 anonim ***** válasza:
98%
Addig, amíg bizonytalan vagy, ne akarj gyereket.
2020. nov. 27. 12:33
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Ez nehéz. Mert lehet hogy ha lesz, megbánod. Ha nem lesz, lehet hogy azon örlődsz a további életedben hogy miért nem lett, miért így döntöttél. Szerintem ez az egyik legnehezebb döntés az életben, mert vissza fordíthatatlan és életed végéig tart. Szerintem ha úgy érzed a jelenlegi életed tökéletes, és nincs hiány érzeted, akkor inkább ne. De ha sokszor eszedbe jut, érzed hogy valami hiányzik, akkor érdemes barátkozni a gondolattal. Nézz esetleg babás videókat, napi rutinost, stb. hogy megmozdít-e benned valamit? :)
2020. nov. 27. 12:34
 5/22 anonim ***** válasza:
3%

Egyáltalán van stabil párkapcsolatod?

Ha nincs, akkor addig kár is gondolkodnod rajta.

Ha van, akkor vele kéne beszélgetned erről.

2020. nov. 27. 12:35
 6/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ.

Házas vagyok, jó a kapcsolatunk. A párom sem tudja, ő is ebben a cipőben jár. Ő is fél sok mindentől, mint én. Attól is, hogy megbánjuk majd, akár lesz, akár nem. Nehéz dió.

2020. nov. 27. 12:39
 7/22 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem is nézzetek együtt babás youtube videókat ahogy az egyik válaszoló írta, amikor boltba mentek térjetek ki a babaruhás, babacuccos részlegre és nézegessétek, vagy akár neten is lehet. Bár én tudom hogy akarok majd gyereket de ha arra megyek és látom mindig így előtör bennem az érzés hogy vágyok rá, úgyis hogy tudom hogy még nem szeretnék. Lehet nektek is jönne ez az érzés vagy pont az ellenkezője
2020. nov. 27. 12:44
 8/22 anonim ***** válasza:
93%
Milyen félelmek vannak bennetek a gyerekvállalás miatt?
2020. nov. 27. 12:52
 9/22 A kérdező kommentje:

-Félelem a terhességtől, szüléstől

-anyagilag meg tudunk-e majd mindent adni neki, el tudjuk-e majd indítani az életben

-betegen születik (vagy később lesz az), ezt nem bírnám ki

-merre halad a világ, milyen jövő várna rá

-látva-hallva, milyenek a mai gyerekek/tinik...sok a rossz példa

Ilyen és hasonló gondolatok cikáznak bennünk. Én még gyerek nélkül is nehéznek és küzdemesnek érzem az életet, hogy csak magunkra van gondunk.

De attól is félek akkor bánnám, hogy nincs gyerek, mikor már nem is lehet.

2020. nov. 27. 12:58
 10/22 anonim ***** válasza:
33%
Én is sokat szorongtam rajta. Úgy próbáltam feloldani, hogy elképzeltem magam idősen vagy a halálom napján és így "visszatekintve" az életemre gondolkodtam rajta, hogy jó döntést hoztam-e. Nekem ez az érzelmi hozzáállás segített sokat, mert nehézségek mindig lesznek és lehet az ember nagyon elkeseredve is ha mondjuk napok óta nem aludt, de végül nem ezeken múlik, hogy boldoggá tesz-e a gyerek
2020. nov. 27. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!