Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha nem tudom...

Mit tegyek, ha nem tudom eldönteni, hogy akarok-e gyereket?

Figyelt kérdés
Nem vagyok biztos benne, hogy akarok gyereket, de abban sem, hogy nem akarok. Van más is így vele? Olyan rossz ez, hogy nem vagyok biztos sem abban, hogy legyen, sem abban, hogy ne legyen. Hogyan kaphatom meg a válaszom, hogyan tudnék bizonyosságra lelni, hogy mit is akarok valójában? 33 vagyok, ideje lenne eldöntenem.

2020. nov. 27. 12:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
46%
Olvasgass baba-mama blogokat vagy fészbúk csoportokat, vagy akárcsak itt gyakorin a gyerekvállalás kategóriát. Szerintem semmi nincs a világon ami ezeknél jobban meg tudna győzni, hogy gyereket vállalni a legbagyobb baromság ami csak létezik. Ha meg ezek sem tudnak eltántorítani végleg, esetleg még a kedved is meghozzák, akkot hajrá.
2020. nov. 27. 14:00
 12/22 anonim ***** válasza:
52%

11

Neked. Másnak nem az,ne bunkózz.

Kérdező..ezek minden felelős felnőtt emberben ott lappanganak. De..

1. A terhesség szívás,a szülés fáj,ezt le kell nyelni és csak a jó dolgokra koncentràlni( pl.mozog a baba,vásárolsz neki szép dolgokat,készülsz,etc).

2. Ha van stabil háttér, akkor egy gyereket simán felneveltek. Sokban van,de lehet spórolni ha úgy adódik. ( én sok mindent nem vennék meg a mai eszemmel,vagy vennék használtan). És nem kell MINDENT megadni..tanítani kell,hogy küzdjön meg a nagyobb dolgokért. Mi arra gyűjtünk,hogy a tanulmányait finanszírozzuk ha olyan pályát választ,azt fontosnak tartom,de pl.ha egy új "ájfonért" hisztizne,nem kapná meg..

3. Az,hogy beteg lesz,az megint lutri. Benne van a pakliban,de egyrészt te mindent megteszel,hogy csökkentsd a kockázatot ( vitaminok szedése,egészséges életmód), plusz azért szerencsére igen sok komoly bajt korán ki tudnak szűrni.

Az utolsó 2 aggodalmadra..

Ezek is bennem voltak,de gondolj bele,ha csak a hülyék/debilek szaporodnak,sose lesz egyensúly.. idővel nem lesznek normális gyerekek. Ezért próbálok majd minél rendesebb gyereket nevelni.

Nem lehet így élni,hogy mindenben a negatívat látod, mert rámegy az ember és elszállnak az évek úgy,hogy nem élvezed. Én is ilyen vagyok,de dolgozom rajta,hogy oldódjak kicsit. Szerintem ilyen aggodalmakkal te alkalmas vagy szülőnek. Aki utálja a gyerekeket vagy nem tudja magáról elképzelni,hogy anya/apa legyen,annak nem való és ez rendben is van, elfogadom. De amiket írtál,azon mindenki átmegy.

2020. nov. 27. 15:13
 13/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm:) megfontolok minden választ!
2020. nov. 27. 15:15
 14/22 anonim ***** válasza:
71%
Amíg bizonytalanok vagytok, várjatok. A férjem egy évig volt így. Most már alig várja, hogy végre sikerüljön.
2020. nov. 27. 15:16
 15/22 anonim ***** válasza:
0%
Még annyi,hogy készen sosem leszel rá. Én is 32 voltam mikor a fiam született. Most kezdek belerázódni,4.hónapos. :)
2020. nov. 27. 16:57
 16/22 anonim ***** válasza:
#9 én is pont ezen gondolkozom mindig 😕 ezért nem hiszem hogy kelleni fog nekem gyerek 16f
2020. dec. 3. 09:31
 17/22 anonim ***** válasza:
0%
Aki gyerekutáló vagy nem akar gyereket,húzzon már el a büdös k.anyjába,ne járjon ilyen kérdésekhez lepontozni azt,aki érdemben válaszol!
2020. dec. 3. 12:17
 18/22 anonim ***** válasza:
#17 nem vagyok gyerekutáló
2020. dec. 3. 12:26
 19/22 anonim ***** válasza:
44%
Csak nem szeretem hogy szarik meg este felébred és sír
2020. dec. 3. 12:26
 20/22 anonim ***** válasza:
Lehet hogy örökbe fogadok egy gyereket.. 🤔
2020. dec. 3. 12:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!