Miért golyózhat be vki attol hogy munka gyerek, háztartas, hétvégen a férjével progik, nyaranta nyaralások, es ennyi/év, más meg miért nem golyózik be ettol?
Más nevet, boldog, más meg mehet egyenesen a diliházba.
Elkeserito. Igazságtalan. Nem értem.
Mondjuk mert egyikük extrovertált, másik meg nem.
Én introvertáltként megőrülök a zsivalytól, túl sok beszédtől, sok programtól.
Sokkal szívesebben olvasok, írok vagy hallgatok zenét, minthogy pl kimozduljak, és ha gyereket kellene vállalnom, előbb lőném le magam kb.
Kérdező, hány éves vagy? Mi a végzettséged?
Nem hiszem el, hogy 3 oldalnyi válasz után sem fogod fel, hogy NEM. MINDEN. EMBER. UGYANOLYAN.
Tökmindegy, hogy X imád anya lenni, mert van két csoda szófogadó, jófej gyereke, hogyha Y-nak meg egy méregzsák, önfejű gyerek jutott, aki még 7 évesen is hányásig hisztizik a nyílt utcán.
Lehet,hogy az egyik anyuka egy normális, szerető családban nőtt fel és ezért kiegyensúlyozottabb, míg a másiknak alkoholisták, drogosok voltak a szülei és idegileg,lelkileg tönkrement. Ez a két nő,ha anya lesz máshogy fog gondokra reagálni. Egyik könnyebben,míg a másik ugyanattól a problémától megborulhat.
Az az anya is törékenyebb lesz valószínűleg lelkileg akinek az ősei mentálisan instabilabbbak,mint akinek nem. Az emberek különbözőek. Hatnak rájuk a múlt eseményei is.
Teljesen más példa:
Én imádok otthon lenni..
Anyósom pedig képes elmenni reggel egy programra hazamegy ebédet főz, megeszik.. elmennek sétálni egy vásárba, hazamennek, átöltöznek és mennek az esti színházba.
Heti 7 napból 6 nap minimum 1 programjuk van.
Ebbe én belekattannék
Ő pedig depressziós lett a covid alatt, mert nem voltak programok
Szóval egy fiktív azonos családot is máskèppen élnénk meg gondolom
Eleve az embereknek más a tűréshatàruk/teljesítőképességük mind gyerek/csalàd/program fronton.
Ezért van, hogy valaki vígan elvan 4 gyerekkel, menedzseli az életüket, időt tölt velük, màs meg 1 gyerek mellett is elfàrad, nem is szül màsikat.
Van aki hülyére dolgozza magàt, felküzdi magàt a ranglétràn, bírja a gyűrődést, a stresszt, a nyomást, màs nem így ő meg nem csinàl komolyabb karriert.
És ugye örömöd is abban lehet, amivel eleve el tudsz boldogulni.
Van egy yt anyuka, vígan szült 6 gyereket egy 120 nm-es, romos házba, most várja a hetediket. Apuka reggeltől estig robotol, alig van a gyerekekkel, anyuka meg egész nap otthon van, a főzésen, takarításon kívül nincs más dolga, csak a gyerekekkel foglalkozni. Ők így is boldogok.
Nekünk még nincs gyerekünk, és nem is lesz egyhamar még, mert meg kell teremtenünk hozzá az anyagi feltételeket. Ami nem meg egyik napról a másikra, főleg ha az ember nem támogatásokból akarja felépíteni azt az egzisztenciát, amiben élni akar és gyereket vállalni. Én nem lennék úgy boldog, hogy felveszem a csokot, a babavárót meg a lakáshitelt. Bármi történhet: szétmehetünk a férjemmel, vagy egyszerűen úgy döntünk, hogy nem akarunk már több gyereket, és hoppá! Máris ott van egy több millió forintos adósság a nyakunkban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!