Mit tegyek, ha nagyon vágyom a babára, a párom hallani sem akar róla?
49 éves, korábban mondott olyat, hogy 50 felett nem vállalna gyereket. 11 hónap van addig...
Az a baj, hogy mint társ, férfi, tökéletes, de tényleg. Tehát az nem igazán opció, hogy keressek mást, mert ilyen életem senki mellett sem lenne.
Viszont ebből az egyből nem enged, mert szerinte én a gyerekvállalást idealizálom, csak a cuki, rózsaszín babakort látom magam előtt és hogy én lennék kettőnk közül az, aki az első át nem aludt éjszakánál, vagy nagyobb kellemetlenségnél csinálná vissza az egészet azonnal.
És hogy nézzem meg, az összes baráti családunk, ismerőseink a gyerek után maximum 5-10 évvel már elváltak. Meg hogy akinek családja van, az folyamatosan szabadulna a gyerektől, látszik rajtuk, hogy ki vannak már égve.
Azért ez a vágy nem ilyen 0-24 jelen lévő dolog, ne úgy értsétek.
Csak pl. most lesz az egyik legjobb barátnőmnek babája, segítettem neki a babaszoba tervezésnél, a babaruha stylingnál, babakocsi választásnál. És egyszerűen annyira élveztem ezt az egészet. Annyira örülnék, ha ezt a saját gyerekemmel kapcsolatban is csinálhatnám.
Aza helyzet, hogy a gyerek utáni vágy az pont így kezdődik.
Először csak aranyosak a ruhák, szépek a bútorok, aztán eljut oda az ember, hogy mára se tud gondolni.
Ha a párod abszolút nem akar, akkor ideje elgondolkodni rajta, hogy te le tudod e gyerek nélkül élni az életet.
Ha te szeretnél gyereket és még nincs, akkor ne mondj le más kedvéért.
Ne hagyd, hogy rád erőltesse azt, amit ő akar, mert lehet, hogy késő lesz már, mire észbe kapsz.
Persze azt is el kell fogadni, hogy ő nem akar. De akkor nem ő az igazi számodra.
Fiatalnak tunsz (aki talalt egy idosebb palit).
A vagy csak erosebb lesz, igy kezdodik. Most meg nem 0-24 , de majd az lesz. Ez noi evolucios oszton. Ezt nem beszeltetek meg a kapcsolat elejen ? Kb. a legfontosabb kerdes.
Szia! Én csak a saját példámat tudom leírni Neked. Én már nagyon korán szerettem volna édesanya lenni, nagy családot, sok gyereket. 20 éves koromban megismerkedtem egy férfival (Ö akkor volt 28). Teltek az évek, a gyerektémát mindig elodázta. Majd ekkor, majd akkor, majd amakkor. Én meg egyre frusztráltabb lettem a vágyakozástól, főleg, hogy a környezetemben már mindenki babázott, nekem meg majd a szívem szakadt bele. De nem hagytam el mert amúgy egy nagyon jólelkű, imádni való pasi volt, aki a tenyerén hordozott (csak éppen a szívem legfőbb vágyát nem teljesítette). Aztán végül úgy hozta az élet, hogy elhagytam (nem csak emiatt), más felé sodort minket az élet. Azóta eltelt 20 év, de a jó kapcsolat megmaradt közöttünk. Jelenlegi élethelyzetünk az alábbi:
Ő 50 éves, gyermek, családja nincs. Évek óta egy olyan nővel él együtt, aki szintén nem akar gyermeket és így boldogok.
Én 42 éves vagyok, férjnél és jelenleg a 4. babánkat várom (igen, igen, fiatal édesanya akartam lenni, de hát az élet nem így hozta). Boldog vagyok. Nagyon. És a férjem is az, mert közösen akartuk a gyermekeket. És nem, soha nem akartunk lelépni, a gyerekektől megszabadulni, mert mi ezt akartuk. Nem a csok miatt, nem elvárások miatt, magunk miatt és nekünk ez így jó.
Szóval a tanulság az, hogy bizony vannak embertípusok akik máshogy látják a világok, máshogy gondolkodnak. Ha Ti ilyen fontos dolgokban nem értetek egyet, soha nem lesztek boldogok. Nem vagytok egymás mellett jó helyen. És az, hogy más mellett nem lenne ilyen jó dolgod az mit jelent? Anyagilag? Elárulom a boldogsághoz az édes kevés. Vagy mert gondoskodó, udvarias. Nyugi, ha megtalálod a másik feled, ő is az lesz Veled.
Szóval a válaszom az, hogy mit tegyél: döntsd el, hogy mit szeretnél? Szeretnél gyerekeket? Ha igen, akkor kezd új életet és adj magadnak esélyt, hogy olyan társat találj akivel egyformán vágytok rá. Nézd, én is majdnem kifutottam az időből, de végül léptem és jobb későn mint soha.
Nem kell mindnekinek gyerek. De hidd el, akiből előjön ez a természetes ösztön, az az egész élet legszebb részét, legnagyobb boldogságát szalasztja el, ha ebből kimarad.
E jól írta valaki. Először csak a babaruhák, szépen elkezded beleképzelni magad,hogy te milyet vennél, hogy tologatnád a parkban, milyen lennél terhesen, stb.
Egy nő életében ez természetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!