A születendő gyermek családneve házastársak esetén mi lehet?
Figyelt kérdés
Értem itt úgy, hogy a baba kaphatja egyszerre az anyja és apja nevet kötőjellel?? Sajnos nem találtam erre pontosítás.2022. márc. 23. 18:35
11/18 anonim válasza:
A házassági anyakönyvben szerepel, hogy mi lesz a születendő gyerek/ek neve. Ha ott a férj vezetékneve van automatikusan azt kapja. Hogy meglehet-e változtatni azt passzolom, de ha abban Kovács van írva a kórházban nem fogják Kovács-Szabó névre írni, mert a házassági anyakönyv a mérvadó, az egy hivatalos irat
12/18 anonim válasza:
Egyébként lehet valaki xyné kis-nagy gizella.
Csak mert írta valaki, hogy nem lehet.
13/18 anonim válasza:
Amit ott bejegyeztek, azt nem lehet megvaltoztatni. Gondolom, a ferjed vezetéknevét kertetek.
14/18 anonim válasza:
Szóval a jelenlegi nevét kell adni az anyának, nem a leánykorit így a “-né” változt is kizáró
15/18 anonim válasza:
12 az még igen, de nem lehet Kovács-Ács-Szabó Auróra Amarilla
16/18 anonim válasza:
Én úgy emlékszem hogy másnap jött az anyakönyvezettő és megkérdezte mi lesz gyerek neve és amit mondtam az lett.
Nem emlékszem hogy a házassági anyakönyvet egyáltalán elkérte volna bárki is kórházban.
17/18 anonim válasza:
Ha te né vagy, akkor a gyermek automatikusan a férj vezetéknevét kapja. Nàlunk is így volt. Elméletileg lehet változtatni, de a menetét nem tudom.
18/18 anonim válasza:
Én megtartottam a nevem házasságkötéskor, és így mindkettőnk vezetéknevét kötőjellel írva kapták a gyerekek. Ugye ezt a házasságkötés előtt kell megadni. Az első gyerek születése előtt egyszer ingyenesen megváltoztatható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!