Családi adókedvezményt igényelheti-e a párom, a gyermekem után (nem közös a gyermek), ha nem vagyunk házastársak, de azonos a lakcím?
Nem vonnak annyi adót, hogy igénybe tudjam venni a családi adókedvezményt. Nem vagyunk bejegyzett élettársak.
Köszönöma válaszokat!
Igen mivel egy haztartasban eltek ...
Nalunk is megkapja a parom a gyerekeim utan es hazasok sem vagyunk
Csak az veheti igénybe, aki igényelhetné az adott gyerek után a családi pótlékot is. Azt is csak saját gyerek után lehet, vagy házastárs gyereke után, nem elég a közös háztartás.
Az nem érv, hogy "nekünk is lehetett", mert sajnos sokszor járnak el szabálytalanul, de a felelősség az igénylőé, ha kibukik, hogy szabálytalanul lett felvéve a pénz, vissza kell fizetni.
3, nem nevelőszülő, csak ő neveli a gyereket. A nevelőszülő egy jogviszony...
Kérdező, nem jogosult a gyermek után családi pótlékra, ezért nem jogosult a családi kedvezmény közös érvényesítésére. Én végén viszont megoszthatod vele az általad igénybe nem vett kedvezményt.
Csak az veheti igénybe, aki igényelhetné az adott gyerek után a családi pótlékot is.
Fenéket, igényelhetem én a te gyerekedre is. jogosultnak kell lenni... Ráadásul ez is csak a közös érvényesítésre vnatkozik, megosztásnál nem kell jogosultnak lennie (ettől megosztás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!