A születendő gyermek családneve házastársak esetén mi lehet?
Figyelt kérdés
Értem itt úgy, hogy a baba kaphatja egyszerre az anyja és apja nevet kötőjellel?? Sajnos nem találtam erre pontosítás.2022. márc. 23. 18:35
2/18 anonim válasza:
Igen, kaphatja.
Viszont késöbb, ha ö házasodik, akkor vagy megtartja ezt, vagy felveszi a házastárs nevét, vagy valamelyik nevet kombinálja a házastárs nevével, a lényeg, hogy soha nem lehet a kötöjeles névhez még másik(ak)at kapcsolni kötöjelesen.
3/18 anonim válasza:
Ezt a hazassagkötéskor kell megmondani és bejegyzik a házassági anyakönyvbe, a kivonaton is rajta van. Lehet így, ahogy írod.
4/18 anonim válasza:
Lehet így
Anyakönyvi kivonatban a házasságkötéskor jeleznetek kellett mit szeretnétek.
5/18 anonim válasza:
Erről ha már házasok vagytok, akkor nyilatkozni kellett, ami biztos megváltoztatható, csak utánajárást igényel.
6/18 anonim válasza:
Igen. Az anyakönyvvezető megkérdezi az esküvő előtt. Bekerül az anyakönyvbe is, hogy mi lesz a gyermekek neve. A mi fiunk is így kapta a nevet.
7/18 A kérdező kommentje:
Szóval, ha én "né" vagyok, akkor a gyerekünk már nem lehet x-y Pista mondjuk????
2022. márc. 23. 19:10
8/18 anonim válasza:
Na ezt latod nem tudom 🤔 szerintem lehet. Mert az en és a gyerek nevét külön kérdezték. De én ilyen komboban nem gondolkodtam.
9/18 anonim válasza:
Ha -né vagy, akkor nem lehet kötőjeles. Sőt akkor sem, ha a saját vezetékneved helyett felvetted a férjed vezetéknevét.
10/18 anonim válasza:
Akkor sem, ha a férj cseréli le a vezetéknevét a feleség vezetéknevére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!