Lányomból baj ha fiús lányt nevelek az elején ameddig ezt ő is jónak tartja?
-harcművészetre iratnám be (ha nem tetszene neki kiíratnám)
-megtanítom hogy ne legyen nyávogós nyápic
- nem csak rózsaszín ruhákba lenne
Mert melyik kislány jár kizárólag rózsaszínben? És ha igen és ez tetszik is neki, az miért baj?
Karatéra pl lassan több kislány jár, mint kisfiú, nincs benne semmi extra. De merem remélni, hogy ha ő balettre szeretne menni, nem fogod lehordani, hogy márpedig te nem ilyen nyávogós nyápic, túl lányos gyereket nevelsz belőle.
Szépen beszélsz egyébként a kislányokról, hogy szerinted mind nyávog, nyápic és ez persze kizárólag rájuk jellemző, a kisfiúkra véletlenül sem. Sajnálom, hogy lánygyereked lesz.
A kérdésed azt feltételezi, mintha szerinted minden lányos lány nyafka lenne. Fordítsuk meg a dolgot: mi lenne, ha én meg azt gondolnám, hogy a fiús lány definíciója mindenképpen egyenlő a felnyírt hajú, köpködő, leszbikus focista képével? Ugye nem esne jól, ha én is így általánosítva, végletekben gondolkodnék?
Amúgy is kicsit erőltetettnek érzem azt, hogy attól lesz fiús valaki, mert nem rózsaszínben balettozik.
Így erőlteted rá csak igazan a nemi sztereotípiát. Csak visszafelé. Az összeset NEM szabad neki hozni.
Amúgy honnan veszed, hogy lányok nem jarnak harcművészetre? Istenem.
Nem tudod a saját természete ellen nevelni.
Én is jártam karatéra, meg akrobata akartam lenni oviban, mégis rengeteget nőiesedtem. Nem a szülői nevelésen múlt...
-Abban a korban, amikor egyáltalán szóba jön, hogy beírasd valahova, már ki fogja fejezni rögtön a nemtetszését.
-na és hogy? A dackorszak nem csak a lányokat érinti. A fiúk is nyafognak, földhöz verik magukat, hisztiznek.
-nagy cucc. A lányom kedvenc színe a kék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!