Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehet "kinevelni" ezeket...

Hogy lehet "kinevelni" ezeket a a lányomból?

Figyelt kérdés
Még nincs 5 éves, de olyan átkozottul beképzelt és flegma lett ebben az óvodai évben, hogy csak kapkodom a fejem. Úgy viselkedik, mint egy igazi sznob p-csa. Emellett rendetlen, nem vigyáz se a rendre se a holmijára, és olyan magasan hordja az orrát kisgyermek létére, hogy félelmetes. Nagyon szomorú vagyok miatta, mert én egyáltalán nem vagyok ilyen.
2015. máj. 8. 11:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

A beképzeltségre tudnál konkrét példát mondani?

Egyébként példamutatás és következetesség - általában ez szokott beválni minden nevelési helyzetben.

2015. máj. 8. 11:41
 2/15 A kérdező kommentje:
De mint mondtam, én nem vagyok ilyen, és nem is voltam sose. Lekezelő modorban beszél másokkal, engem is kb semmibe vesz.
2015. máj. 8. 11:44
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha így viselkedik, hogyan reagálsz az adott szituációban?
2015. máj. 8. 11:50
 4/15 anonim ***** válasza:
35%
Már ne is haragudj, de a gyerek viselkedése nagyban összefügg a szülő nevelésével. Nem volt kissé elkényeztetve Őnagysága?
2015. máj. 8. 12:28
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Mintha az én lányomról beszélnél. És igaza van az utolsó válaszolónak, én iszonyatosan elkényeztettem. És most eszem amit főztem :(
2015. máj. 8. 12:49
 6/15 A kérdező kommentje:

Mit értünk elkényeztetés alatt? Nálunk már 3 napja szobafogság van, sarokba is szoktam őket zavarni, ha nagyon rosszak

Meg volt már, hogy kikapott. Nem kapnak meg mindent amit kiejtenek a szájukon.

2015. máj. 8. 13:21
 7/15 anonim ***** válasza:
93%
Szinte biztos, hogy nem a szülő neveli erre, valamelyik gyereket utánozza az oviban!! Lányomnál is vannak hasonló tünetek, borzasztóan irritál, villámgyorsan letöröm ilyenkor a szarvait és elmesélem neki, hogy hol van a világban betöltött helye. Utána, érdekes, el tudja mondani ugyanazt a mondandóját szépen, illedelmesen. :) Az a baj, hogy ha az ember idejekorán nem reagál erre, nagyon rövid időn belül a gyerek már észre sem veszi, hogy mi a gond a viselkedésével!!
2015. máj. 8. 13:23
 8/15 anonim ***** válasza:
65%

A 3 nap szobafogság még átláthatatlanul hosszú idő ennyi idős gyereknek. Sőt, a szobafogság hülyeség is kamaszkor előtt.

"Kikapott". Ez mit takar?

Határozottan a szemébe kell nézni és felemelt hang nélkül, higgadtan elmondani neki, hogy mit csinált rosszat és HELYETTE hogyan kellene viselkednie.

2015. máj. 8. 13:24
 9/15 A kérdező kommentje:

Kikapás-seggrecsapás

A szobafogság nem szó szerint bezárva, hanem egyszerűen az adott napra tervezett program lefújva.

2015. máj. 8. 13:31
 10/15 A kérdező kommentje:
Szerintem a higgadt magyarázataim a Holding érnek :) attól félek, hogy ha ilyen a személyisége, akkor reménytelen a dolog.
2015. máj. 8. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!