Hogyan "neveljem ki" másfél éves lányomból a hisztit?
bár nálunk nem földhözverős a hiszti 'csak' sima .
én azt csinálom hogy beküldöm a szobájába és annyi percig ott marad ahány éves.
ha nyilvánosan hisztizik leültetem a padra és ugyanez érvényes.
Csak ezt lehet, hogy hagyod, aztán megunja, ha meglátja, hogy nem ér el vele semmit. Muszáj elkezdened, mert csak rosszabb lesz.
Ami még fontos: a pároddal is beszéld meg, és legyetek egységesen következetesek, nehogy az legyen, hogy azért megy apához ölelkezni, mert tudja, hogy nála célt érhet.
Egyformán kell hogy viselkedjetek ez ügyben.
szerintem nagyon okosan csinálod.
csak úgy lehet szerintem is, hogy "nem veszed észre" a hisztit...
én mindig elmagyarázom, miért nem szabad. ha mégis jön a hiszti, akkor összeszorítom a fogam, és úgy teszek, mintha nem hallanám/látnám. nem könnyű, de ilyenkor kell következetesnek lenni. (pl. visíthat, hogy vegyem ki a bavakocsiból, nem fogom cipelni a kezemben a 12 kilóját, miközben babakocsit tolok - még csak 14 hós, nem megy még egyedül nagy távokat)
A kívánt viselkedést jutalmazzuk, a nemkívánatosat figyelmen kívül hagyjuk. Tehát ha a abbahagyta a visítást, ölelgesd meg bátran! Végül is ezt akarod nem? Hogy hagyja abba minél gyorsabban.
Saját szórakoztatásodra figyelheted az órát, mikor meddig bírja tüdővel. A tapasztalat szerint az időtartam rövidülni fog. Csak ne hagyd, hogy bárki nagy cécót csapjon körülötte, fenyegesse, büntesse, megtegye, amiért ordít a kicsi, csak hogy csend legyen végre stb. ű
A bölcsiben láttak már ennél rosszabbat is, ne aggódj miatta. A dadusok profin kezelik a hisztit. Az utca meg a boltok már kínosabb helyszín, de akinek már volt hisztis gyereke, az megértő lesz, aki meg ferdén néz rád, arról gondold nyugodtan, hogy előbb utóbb ő is megtudja majd milyen ez.
És nyugi!
El fog múlni!
simán mge lehet ölelni ilyenkor. miért ne lehetne? nem a szereteted akarod megvonni tőle, hanem megtanítani hogy x dolgot nem lehet. ezt akkor sem lehet ha utána megvigasztalod, de könnyebben megnyugszik. amúgy ez még nem az a kemény hiszti, csak zavarja h nem lehet vmit, és dührohamot kap. ez normális ebben a korban. a ráhagyós hiszti majd pár hónap múlva jön, amikor csakazértis szórakozik dolgokkal, hogy lássa meddig lehet elmenni. de pl az enyém olyankor is igényli az ölbevigaszt (szerencsére már nem nagyon hisztis, csak ha fráradt, beteg). 18 hósan még nem érti az ilyeneket hogy menj a szobádba lenyugodni meg ilyesmi. még pici hozzá. természetesen amit nem szabad azt nem, de ne drasztikusan , először próbáld elterelni a figyelmét, majd ha nem válik be, lehet sírni hagyni, de ha kell neki, akkor viagsztalni is kell. hiszen nem direkt csinálja, ez egy rendes élettani szakasz, nem is lenne jó, ha kimaradna. amúgy ha következetes vagy, ugyanakkor diplomatikus, tehát ahol lehet engedsz, hagyod dönteni, és szeretettteljes, akkor a kemény hiszti időszak is lemegy pár hónap alatt.
2,5 éves kislány anyukája + 23 hetes km
Ha abbahagyta a hisztit, akkor öleld meg, ha meg nem, akkor várd meg, míg véget ér a roham.
És annyira már nem kicsi, hogy nem értené meg, nagyon is okosak már ilyenkor is :)
És igen, az a legnehezebb, hogy pl boltban láttam már olyat, hogy vadidegen adott csokit a csokiért hisztiző gyereknek.... vagy nálunk apósom ilyen, hogy nem veszi észre, minek van nevelő célzata, és nem én nem értem, mit akar a lányom... Például
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!