Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehet "kinevelni" ezeket...

Hogy lehet "kinevelni" ezeket a a lányomból?

Figyelt kérdés
Még nincs 5 éves, de olyan átkozottul beképzelt és flegma lett ebben az óvodai évben, hogy csak kapkodom a fejem. Úgy viselkedik, mint egy igazi sznob p-csa. Emellett rendetlen, nem vigyáz se a rendre se a holmijára, és olyan magasan hordja az orrát kisgyermek létére, hogy félelmetes. Nagyon szomorú vagyok miatta, mert én egyáltalán nem vagyok ilyen.
2015. máj. 8. 11:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem személyiség kérdése, hisz magad írtad, hogy most lett ilyen. Ne keseredj el, legyél kitartó és következetes, és nyugodtan mutasd ki a gyerek felé a felháborodásodat!!

Nálunk visszaszájalásért mesemegvonás van (napi egy darab mese amit amúgy nézne a tévében). Súlyos esetben az olvasás is elmarad. Neki ennyi elég. Az a baj, hogy nem akar ő megbántani vagy rossz lenni, csak eltanulta és már észre sem veszi! Na ezért vagyok én. Hogy észervegye. Azt hiszi, ez vagány. Hát nekem más elképzeléseim vannak a vagányságról és ezt részletesen el is magyaráztam neki. Velem nem fog lekezelően beszélni egy hatéves gyerek, mert megtanítom a tisztességre ha belezöldülök is. Inkább tőlem tanulja meg, mint a tanítótól vagy az iskolaigazgatótól. Lehet, vaskalapos vagyok, de a pofátlan kisgyereknél rondábbat keveset tudok elképzelni.

2015. máj. 8. 13:46
 12/15 anonim ***** válasza:
Teljesen egyet értek az utolsóval,az én lányomnak is volt ilyen időszaka 6 éves korában,eltanulta egy másik kislánytól,én nagyon megijedtem,hogy hova tűnt az én kedves,szófogadó kislányom,de sokat beszéltem vele erről és mire iskolába ment teljesen elmúlt:)
2015. máj. 8. 17:18
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a két utolsó választ is! Tökéletesen igazatok van szerintem!!! Igyekszem nagyon következetes lenni, és hát várom, hogy beérjen a dolog...
2015. máj. 11. 05:09
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Flegmázott velem, és közölte, hogy már nem vagyok a barátja. Visszaparancsoltam, leguggoltam hozzá, és a szemébe nézve közöltem, hogy nem, nem a barátja vagyok. Én az apukája vagyok, és ne kezeljen úgy, mint egy barátot. Elmondtam neki, hogy ezt a hangnemet nem tűröm.

A barátaival sem túl udvarias dolog így beszélni, de velük esetleg megteheti, ha valami miatt neheztel rájuk.

Én azonban az apukája vagyok, és velem, vagy más felnőttel ilyen modortalanul nem beszélhet.

Úgy láttam megértette. Illetve azóta nem volt flegma velem...

2015. máj. 12. 11:20
 15/15 anonim ***** válasza:

Jesszsu, ippeg ez miatt léptem most be, mert 2-3hete a lányom is meg van vadulva, értetlenül állunk a dolog előtt....:-O

augusztusban lesz 5, de kb. akkora az arca mint a bécsi kapu...

flegma, lekezelő, lökdösődik, rángatja a vállát, vagy épp nem is méltat válaszra, nem fogad szót, rendetlen, és még sorolhatnám...

Csak azért írtam, hogy nem vagy egyedül ezzel, és én is "örülök", hogy én se vagyok egyedül.

Remélem sikerül követketkezetes neveléssel leszoktatni róla, csak hát nagyon dühítő, és döbbenetes ezt látni...

pont úgy viselkedik, mint akkire régebben magamban azt mondtam, hogy jesszusmária! ejnye-bejnye..:-DD

Most jól megkapom saját bőrömre...

2015. máj. 13. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!