Mennyibe kerül kb a mosható pelenka a szobatisztaságig?
Más is írta már, én is megerősítem, hogy ha fontos az ár, érdemes a használtak között nézelődni (FB csoport, jófogás stb.). Lutri, hogy mennyibe kerül összehozni egy megfelelő méretű készletet. Nekem kétszeresen is szerencsém volt, mert 25000 Ft volt és fazonra is passzol a babára. Utólag vásároltam még 12000 Ft-ért betéteket, hogy ritkábban kelljen mosni (szárazon tárolom, nem büdös) és a nagyik kötöttek éjszakára gyapjú külsőt. Ezen felül költség még a kakifogó és a mosás (mosószer, víz, energia), előbbi 1-2000 Ft, utóbbi mosásonként pár száz. Próbakészletet lehet bérelni, hogyha félsz elsőre beruházni, de állítólag a moshatós csoportokban is lehet próbának kölcsönkérni (nem vagyok ilyenben benne, ismerős mondta).
Az sem mindegy, milyen típusú pelenkát szeretnél, milyen gyakran mosnál. Szerintem a külső + betét felállás a legolcsóbb (ezen belül a tetra), de az AIO-k (all in one) állítólag kényelmesebbek. Nekem előbbi van és nem nagy macera.
Újszülött pelenka: nincs komoly tapasztalatom, 1 darabot kaptam próbának, kb. a gyermekágyas időszak végére kinőtte a fiam, mert gyorsan gyarapodott. Viszont kb. annyiba kerül a készlet, mint egy nagyobb babánál és csak rövid ideig jó. Újonnan vásárolva nem tudom, mennyire éri meg.
Újonnan a hazai webáruházakban elsőre elég ijesztőek az árak, de van Amazon, E-bay, Aliexpress stb. Írtad, hogy nem akarsz használtat, de ha azért, mert higiéniai aggályaid vannak (mondjuk erre van a mosógép), akkor olyan készletet is ki lehet fogni, ahol a szülő megvette, de valamiért nem használta (nem volt fazon, nem volt hozzá energiája, kinőtte).
Mi kell hozzá: külső, betétek (AIO-nál ezek egyben vannak), jó ha van kakifogó, bambusz anyagú betétnél érdemes figyelni a mosószerre, hogy milyen.
Anyagiak: nekem kb. 4 hónap alatt visszajött az ára, de használtan vettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!