Mennyibe kerül kb a mosható pelenka a szobatisztaságig?
Újonnan vagy használtan akarsz? Egy új készlet kb 40.000-400.000 közt van, de szerintem reálisan 100.000 körül meg lehet oldani nem kinaival.
Használtan még olcsóbb. Aztán el lehet adni ugye a használt pelust, ezt is kalkuláld bele.
Ha veszel egy újszülött készletet használtan, azt utána majdnem ugyan annyiért eladhatod.
Attól függ, hogy milyen típusú pelenka mellett döntesz (és hogy melyik típus válik be).
Tetszett volna a kínai zsebes és pul, de nem volt fazon.
Ugyanaz a töltet csónakosban bírta a 3 órát, zsebedben 1 óra alatt ázott. Még ha külsőként adtam is.
A méretes csónakos a legdrágább, mert 3-4 méret is kellhet és abból új-új készlet.
Az is drágító tényező, ha törpevízmű a gyerek. Egyiknek az olcsó tetra is visz 3-4 órát, másnak kender/zorb...stb. drágább betétek kellenek, hogy ne óriás potroha legyen és bírja.
Mi nem spóroltunk vele, de környezetvédelmi okokból vállaltuk. Az első gyerek millió eldobhatót elhasznált, mert későn lett szobatiszta. Ezen akartam szêpíteni a kisebbel, de sokat kellett kísérletezni, rengeteg elment.
60.000-ért vettem készletet, 6 darab zsebes külső és 18 betét. 2naponta mosok, erre így ez elég. 20 hónapos a lányom, a mosás egyelőre még nem adott hozzá jelentősen a költségekhez, cserébe veszek néha eldobósat utazásokhoz meg így végszükség esetére, és hallod, rengeteget spóroltam már így. Még nem szobatiszta a lányom, ugyanazt a készletet használom, mint amit születésekor vettem, és nem is hiszem, hogy most már venni fogok újakat (én is egyméreteseket használok, 2 hónapos korában adtam rá először, mert akkor nőtt bele, az újszülött időszakot eldobhatóssal bekkeltük ki).
Bár én első sorban környezetvédelmi szempontból használok mosit, lehet ezért sem gondolom ezt problémának.
Nincs az az isten h egybe raknám őket babaruhákkal.
Nekem az a leginkább visszatartó, hogy amikor néha baleset van, és befut a kaki, akkor mit küzdök a mosószappannal azért, hogy a folt eltűnjön. Van, amiből nem is sikerül a zöld-sárga foltot eltüntetni, azt egyszerűen nincs szívem ráadni újra. Én magam se venném fel.
Újszülöttre nem vennék mosit, ha nem akarsz használtat. Meg én sz elején nem értem rá foglalkozni vele. Utána viszont jó. Nekünk örökölt készlet van, PUL külsők, nadrág belsők, plusz betétek. 2 naponta mosok, kb. 4 napi a készlet. Éjszakára eldobhatót használunk. Pelenkaszárítón szárítom. 1 négyzetméter az egész, pont ráfér a cucc. Mosást indítani 5 perc, teregetni se sokkal több. Belsők összeállítása még 10 perc. Az egyetlen része, amit nem szeretek, a gyűjtővödör kimosása, mert ahhoz hajolgatni kell. Sokkal-sokkal olcsóbb, mint az eldobható.
Ami az árat illeti: attól függ, pár tízezer normális esetben, de sokkal drágábban is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!