Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül kb a mosható...

Mennyibe kerül kb a mosható pelenka a szobatisztaságig?

Figyelt kérdés
Hamarosan születik a kisbabám és gondolkodom, hogy mosható vagy eldobható pelenkát használjunk majd. Nem érdekelnek a környezetvédelmi érvek, most kizárólag azt anyagi szempontokat hasonlítom össze. Nen tudom pontosan mik kellenek a mosható pelenkázáshoz és kb mennyi vagy mennyibe kerülnek. Szóval át érdekelne, hogy aki moshatót használ az újszülött kortól a pelenkázós kor végéig mennyit költött a pelenkákra? Természetesen használt pelenka nem jöhet szóba.
2022. márc. 9. 15:16
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
24%
Kb annyiba mint az eldobhatós. A külső réteg nagyon drága, a belső betétet meg alapból cserélni kell, mert az eldobós. Mire kimosod elmegy annyi víz, mosószer, mintha eldobhatós pelenkát használnál. Ja és akkor még meló is van vele.
2022. márc. 9. 15:41
 2/21 anonim ***** válasza:
15%
Túlzás lenne, spórolj inkább máshogy.
2022. márc. 9. 16:03
 3/21 anonim ***** válasza:
88%

1-es hülyeségeket írsz :) nem eldobós a belső betét, az is mosható. Én 90 ezerért vásároltam be, de ennél kevesebből is megoldható. Még nem szobatiszta a gyerek, de a mostani készlettel elég sokáig kihúzzuk szerintem.

Van egy facebook csoport: Mosható pelenka piac és csevegő -lépj be ide nagyon sok a hasznos info

2022. márc. 9. 16:03
 4/21 anonim ***** válasza:
87%

1 Amihez nem értesz inkább ne szólj hozzá.

Nekem egy gyerekre volt a full készlet olyan 35ezer körül. Szobatisztaságig simán visszajött az ára. Víz sem megy el sokkal több. A belső betétet nem kell kidobni. Textil. Kimosod. Meló kb napi 5 percel több mint eldobóssal.

Kérdező a te igényeiden múlik mennyibe van. Én külső+ betét kombót használok. Ez olcsóbb mint egy AIO készlet. Viszont azzal talán kicsit könnyebb a csere meg előre lehet tárazni

2022. márc. 9. 16:05
 5/21 anonim ***** válasza:
88%

2 Ez nem feltétlen spórolás kérdése. Környezetvédelem? Tudatosság?

De ha már..... Sose használtunk popsikrémet mert a mosi nem kezdi ki a popsit

2022. márc. 9. 16:06
 6/21 anonim ***** válasza:
33%

Vedd azt hozza, hogy többet fogsz mosni, a mosógép is jobban kopik, ha van szárítógép akkor az is, márpedig érdemes, hacsak nincs egy mosókonyhád ahol tudsz teregetni, mert különben még az ammen is penészes lesz.

Ha nem a környezetvédelmi megfontolások érdekelnek, hanem csupán az anyagiak, akkor én azt mondom hogy ne vágj bele, mert annyival nagyobb szívás, hogy nem éri meg, amit tudnál rajta spórolni.

Aki a környezet megóvása miatt csinálja, az nem teherként fogja fel, te viszont annak fogod, ezt hidd el nyugodtan.

2022. márc. 9. 16:11
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
5. Gondolom a kettes arra reagált, hogy a kérdező azt írta, nem érdekli a környezetvédelem. Ha valaki nem emiatt vág bele, nem fog kitartani, mert praktikusabb eldobni a pelust. Tök jó a mosi, de nem mindenkinek. Pl. nekünk sem jött be.
2022. márc. 9. 16:27
 8/21 anonim ***** válasza:
80%
Hatalmas különbségek vannak árban a különböző márkák és típusok között mind a pelenka külsők és mind betétek tekintetében. Ki lehet hozni egy készletet 30 ezerből is, de van márka amiből méretenként 100ezer is lehet a készlet. Más kérdés, hogy ez utóbbi tartja is az árát így ha már nem kell, el is lehet jó áron adni. Második gyerekkel moshatózok, így nekünk mindenképp megérte (a betéteket én varrtam, így még jobban jöttünk ki).
2022. márc. 9. 16:37
 9/21 A kérdező kommentje:

4-es, hogy jött ki olyan olcsón? Ahogy néztem egy újszülött kezdőkészlet 18 ezer Ft és ez kb 6 db. De azt írják 2-4 óránként érdemes cserélni, plusz ha kaki van. Ez minimum 6-12 pelenka/nap. Szóval lehet nem is elég egy napra azt egy csomag. És én 2-3 naponta szoktam mosni+a száradás. Úgyhogy 3-4 napi kellene vagyis legrosszabb esetben 48 pelenka (jó esetben csak 18) Ez így 3-8 csomag. De legyen 3. Az eleve 54ezer Ft és 5 kilóg jó. Hogy jött ki neked olyan olcsón?

5-ös, nővérem eldobhatót használ (többnyire a legolcsóbbat) és nem használ popsikrémet. Amikor kicsit pirosabb a popsi, akkor ken rá egy leheletnyit, de ez ritka.

6-os, igen, azt nem számoltam bele hogy nincs szárítógépünk és kicsi panel lakás, hely is alig van teregetni. Főleg ilyen mennyiségű többlet ruhára. Szóval valószínűleg az is kellene.

2022. márc. 9. 17:10
 10/21 anonim ***** válasza:
56%

9 nem mindegy hogy milyen pelenkat valasztasz. Ha sima PUL kulsot veszel, abbol eleg napi 2-3 is, mert a kulsoben csak a betetet csereled 2-4 orankent, ha nem lesz kakis. En igy csinalom, pisis lesz, raadok masik kulsot masik betettel, addig az elozo szellozik. Kovetkezo cserenel azt adom vissza ra(kiveve a betetet az mindig egybol megy a szennyesbe). Este megy a szennyesbe mindketto. Plusz lehet rendelni aliexpressrol ilyen PUL kulsoket nagyon jo aron, nekem szinte az egesz keszlet ilyenekbol all (1500-2000 Ft/ db).nezd meg a Happy Flute, Sigsagor, Littles&Bloomz markakat alin, ezek jo minoseguek es egymeretesek, patentokkal tudod allitani a meretet.

Szaritogep tenyleg jol jon, bar az amugyis egy kisbaba egyebkent is rengeteg szennyest termel :D

2022. márc. 9. 17:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!