Mennyibe kerül kb a mosható pelenka a szobatisztaságig?
1-es hülyeségeket írsz :) nem eldobós a belső betét, az is mosható. Én 90 ezerért vásároltam be, de ennél kevesebből is megoldható. Még nem szobatiszta a gyerek, de a mostani készlettel elég sokáig kihúzzuk szerintem.
Van egy facebook csoport: Mosható pelenka piac és csevegő -lépj be ide nagyon sok a hasznos info
1 Amihez nem értesz inkább ne szólj hozzá.
Nekem egy gyerekre volt a full készlet olyan 35ezer körül. Szobatisztaságig simán visszajött az ára. Víz sem megy el sokkal több. A belső betétet nem kell kidobni. Textil. Kimosod. Meló kb napi 5 percel több mint eldobóssal.
Kérdező a te igényeiden múlik mennyibe van. Én külső+ betét kombót használok. Ez olcsóbb mint egy AIO készlet. Viszont azzal talán kicsit könnyebb a csere meg előre lehet tárazni
2 Ez nem feltétlen spórolás kérdése. Környezetvédelem? Tudatosság?
De ha már..... Sose használtunk popsikrémet mert a mosi nem kezdi ki a popsit
Vedd azt hozza, hogy többet fogsz mosni, a mosógép is jobban kopik, ha van szárítógép akkor az is, márpedig érdemes, hacsak nincs egy mosókonyhád ahol tudsz teregetni, mert különben még az ammen is penészes lesz.
Ha nem a környezetvédelmi megfontolások érdekelnek, hanem csupán az anyagiak, akkor én azt mondom hogy ne vágj bele, mert annyival nagyobb szívás, hogy nem éri meg, amit tudnál rajta spórolni.
Aki a környezet megóvása miatt csinálja, az nem teherként fogja fel, te viszont annak fogod, ezt hidd el nyugodtan.
4-es, hogy jött ki olyan olcsón? Ahogy néztem egy újszülött kezdőkészlet 18 ezer Ft és ez kb 6 db. De azt írják 2-4 óránként érdemes cserélni, plusz ha kaki van. Ez minimum 6-12 pelenka/nap. Szóval lehet nem is elég egy napra azt egy csomag. És én 2-3 naponta szoktam mosni+a száradás. Úgyhogy 3-4 napi kellene vagyis legrosszabb esetben 48 pelenka (jó esetben csak 18) Ez így 3-8 csomag. De legyen 3. Az eleve 54ezer Ft és 5 kilóg jó. Hogy jött ki neked olyan olcsón?
5-ös, nővérem eldobhatót használ (többnyire a legolcsóbbat) és nem használ popsikrémet. Amikor kicsit pirosabb a popsi, akkor ken rá egy leheletnyit, de ez ritka.
6-os, igen, azt nem számoltam bele hogy nincs szárítógépünk és kicsi panel lakás, hely is alig van teregetni. Főleg ilyen mennyiségű többlet ruhára. Szóval valószínűleg az is kellene.
9 nem mindegy hogy milyen pelenkat valasztasz. Ha sima PUL kulsot veszel, abbol eleg napi 2-3 is, mert a kulsoben csak a betetet csereled 2-4 orankent, ha nem lesz kakis. En igy csinalom, pisis lesz, raadok masik kulsot masik betettel, addig az elozo szellozik. Kovetkezo cserenel azt adom vissza ra(kiveve a betetet az mindig egybol megy a szennyesbe). Este megy a szennyesbe mindketto. Plusz lehet rendelni aliexpressrol ilyen PUL kulsoket nagyon jo aron, nekem szinte az egesz keszlet ilyenekbol all (1500-2000 Ft/ db).nezd meg a Happy Flute, Sigsagor, Littles&Bloomz markakat alin, ezek jo minoseguek es egymeretesek, patentokkal tudod allitani a meretet.
Szaritogep tenyleg jol jon, bar az amugyis egy kisbaba egyebkent is rengeteg szennyest termel :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!