Volt olyan, hogy valaki azt mondta hogy rossz anya vagy, amiért ezt teszed a gyerekeddel, aztán később ő is azt csinálta?
2,5 éves már elmúlt a gyermekem, amikor bölcsibe adtam. Nagyon nehéz döntés volt, de muszáj volt, mert visszavártak dolgozni (én pedig nem akartam kockáztatni az állásomat). Egyik ismerősöm teljesen kiakadt, hogy mi az hogy beadom "hát még olyan kicsi" stb. Szerinte aki a munkát választja a gyerek helyett az sz.ranya, minek vállalt gyereket ha aztán lepasszolja. Hiszen léteznek home office és online munkák, szóval szerinte ez csak kifogás.
Erre ő... nem dolgozik, de most februártól beadta magánbölcsibe a gyerekét 15 hónaposan (!!), mert hogy ő jó anya, a gyerek igényeit nézi és kell a szociális közeg a gyereknek.
Nem tudom sírjak vagy nevessek? Nektek van ilyen sztoritok, amikor valaki megítélt titeket, de aztán ugyanazt csinálta vagy még rosszabbat?
13-as ez tényleg így van!
Nem csámcsogok 11-es. Nekem is sok elvem volt a gyerekneveléssel kapcsolatban, amit feladtam, de mégsem ítélkezek.
Csak most kicsit kiakadtam és megdöbbentem az ismerőssel folytatott beszélgetés után. Ő még mindig azon van, hogy "muszájból" sosem adná be a gyerekét, mert milyen már hogy valaki lepasszolja a gyerekét a karrierért. (Ugye itt nem a karrierről van szó, hanem a megélhetésről is.) Erre ő ugyanúgy lepasszolta a gyereket (fele annyi idősen mint az enyém), mert nem tudja elviselni. Ezt ő maga mondta, hogy szerinte "boldog mama=boldog baba" és hogy így sokkal jobb a gyereknek, hogy csak 16-17 óra után foglalkozik vele miután hazahozta, mert addigra ő feltöltődött napközben.
Így tud "minőségi" időt tölteni a gyerekkel.
Lehet szüles utani depresszioja van. S mielött szült nem gondolta at ezt a bölcsödes dolgot mert nem volt benne ebben a gyerek nevelesben. Az itelkezes es kibeszeles egy emberi tulajdonsag, sokszor eszre se vesszük es ezt tesszük, nem gondolunk bele a dolgokba.
Szerintem ne vedd magadra es ne agyalj ezen nem erdemes. Ilyenek az emberek
Jelen. Ùgy el voltam magammal telve, hogy milyen jò anya vagyok, èn bezzeg sose veszekszem a gyerekemmel. Aztàn egybeköltöztünk anyàmèkkal, ami annyira stresszelt, hogy nemcsak veszekedtem, de üvöltöttem, csùnyàn beszèltem, ès meg is ütöttem a gyerekem. Ennyit a bekèpzelt szuperanyasàgomròl.
Meg idafigyeltem, hogy csak egèszseges èteleket egyen. Apja àtszoktatta . Egy ideig több nasit evett, mint sima ètelt.
Büszke voltam rà, hogy minden nap sokat kint vagyunk. Nyàron akàr 9 òràt, de ősszel-tavasszal is 3-4 òra volt az alap, de előfordult 6 òra is. Tèlen is mindig kimentünk, esőben esőruhàban. Erre ezen a tèlen sztràjkolt, heti kb 2x volt hajlandò kijönni. Most javul a helyzet.
Mindenki addig èrzi magàt szuperanyànak, amìg olyanok a körülnènyek. Viszont egy hiba, ami alàzatra tanìt többet èr, mint a ,,tökèletessèg", ami bekèpzelttè tesz.
Nekem is sok mindenről megvan a véleményem. Most várom az első gyerekünket és kíváncsian várom mi minden fog megváltozni. :D
Én baromi ítélkezős vagyok, de sose mondanám senki szemébe, hogy azzal megbántsam. Inkább csak magamban elkönyvelem, hogy “na bezzeg majd én”.
Persze tisztában vagyok vele, hogy más külső szemmel mint benne lenni.
Tudom például hogy nagyon következetes vagyok, ugyanakkor nehezen bírom a gyereksírást úgyhogy lehet hamar megtörök mégis. Majd kiderül.
Tesómon röhögtem a gyereke 2 hónapos korában sírt kezében a kórházi rugival, hogy mennyire hamar megnőtt. De még nálam is beüthetnek a hormonok, csak külső szemmel érthetetlen.
Meg hogy a kisfiús anyák szerelmesek a gyerekükbe, ami számomra visszatetsző, meg őrült anyósokká válnak a kisajátítás miatt. Erre kiderült hogy kisfiam lesz. Meglátjuk megőrülök-e… :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!