Miért vállalnak gyereket az emberek effektíve rossz/szegény/szegényes/instabill környezetbe?
Szegény és szegény között is van különbség.
Egy tanár házaspár sose lesz gazdag, de szerintem megérdemlik hogy legyen családjuk. Lehet a síelést nem fogják tudni megengedni, de ők biztos nem putris, buta család lesznek, és élményeket nem csak pénzből lehet adni.
Élmény volt elmenni a vidámparkba a barátnőmmel gyerekként, élmény volt ahogy egy fizetésnyi pénz elment, de sokkal szebb emlék, hogy elmentem a tatámmal meg apukámmal horgászni és fogtam egy ici pici naphalat. Nem is szeretek horgászni, de az együtt töltött idő... na az örök emlék.
Ki dönti el, mennyi az elégséges pénz? Van aki vígan megél 200ezerből vidéken, örökölt házban, van akinek 200ezer a negyede az elégségesnek.
Van aki vágyik elutazni évente kétszer a Maldív szigetekre, van aki tökéletesen boldog ha elmehet a Bükkbe kirándulni. Van aki bicajjal jár dolgozni, van akinek autó kell. Napnyugtáig lehetne sorolni. Szerintem amíg valaki nem putris, tiszta, tisztán tartja a környezetét, legyen az saját vagy bérelt, jut ételre, és valamennyi szórkazásra, az nyugodt szívvel vállalhat gyereket. Ha ez megoldható számára X összegből akkor Marika a 2X összeggel is kínlódó ne szóljon bele.
"Ismert tényezők az ostobaság..."
Az ostoba emberek többsége nem tudja magáról, hogy ostoba, sőt, okosnak hiszi magát, úgyhogy ez nála biztosan nem ok.
Mert nem az eszük hanem a szívük után mennek. Szerencsére nem téged meg nem engem sodornak adósságba és lelki nyomorba.
Tanuld meg elengedni azt ami nem épít és elengedni az ilyen negatív dolgokat.
Engem is zavar, főleg ha ismerősi, rokoni körbe látok ilyet, de tudatosan rákoncentrálok, és lesz....om mert nem az én életem ba....ák el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!