Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha nem vagyok háziasszony...

Ha nem vagyok háziasszony típus, még lehetek később jó anya, nem?

Figyelt kérdés

Tehát pl. teszem azt nem nagyon takarítok itthon, főzni sem szoktam túl gyakran (kéthetente talán).

Sütni szeretek, hetente egyszer, vagy kétszer szoktam is csinálni mondjuk macaront, vagy valamilyen pitét, tortát stb.

Még nem aktuális a babatéma nálunk, de nem hiszem, hogy a következő években radikálisan változnék és hirtelen házitündérré válnék.

2022. febr. 21. 11:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
78%
7: erre meg válaszolod, igen étteremben eszünk vagy rendelünk és? Más nők meg egesz nap csak főznek mosnak takarítanak, a lakás csillog, friss kaja az asztalon, csak a gyerekkel éppen ki foglalkozott addig míg mindezt megcsinálta? Ja, senki. Ki dícséri meg, hogy milyen szép rend és tisztaság van, és amit reggel összeszartam budit és lefröcsköltem fogkrémmel a rükröt csillog villog? Senki..
2022. febr. 21. 12:18
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Én jó háziasszonynak tartom magam, főzök, mosok és takarítok, jövő hónapban szülök, de egyértelműen a baba lesz a legfontosabb és nem az, hogy patika legyen a lakás. És azt is úgy gondolom, hogy egy jó anya nem ettől jó, hogy megcsinál-e minden házimunkát, meg hogy mindennap főz-e. Nem ítélem el azt, aki rendel, meg akihez bejárónő jár. Ha visszamegyek dolgozni és már nyilvánvalóan ott lesz a gyerek, én sem tartom kizártnak, hogy a takarításban segítséget fogok kérni, mert szerintem nem lesz rá már úgy időm, mint most. Egyébként Ahogy előttem is írták, ha gyereked lesz, szerintem is szívesebben állsz majd a tűzhely mellé. Ha meg nem, akkor azzal sincs semmi gond.
2022. febr. 21. 12:23
 13/23 anonim ***** válasza:
90%

Kerdezo, igen akkor mondod hogy a baba mellett is etteremben esztek.

Egy baratnom nemreg szult (nem Mo.), itt a szules napjan mehetnek is haza, 3 nap mulva etteremben ettek, azota is jarnak, koszonik jol vannak. Otthon tudom ilyenkor meg a levegohoz " szoktatjak ".

2022. febr. 21. 12:25
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Sógornőm nem igazán tud főzni, nem is szeret. Se gyerek előtt se gyerek után nem változott ez a dolog. A kaját rendelik, gyereknek ugyanazt adják, vagy valamikor mama főz neki pár adagot.

De ettől függetlenül ugyanolyan szeretetben neveli mint én a sajátomat aki még nem evett házi koszton kívül mást.

2022. febr. 21. 12:28
 15/23 anonim ***** válasza:
90%
Mondd meg nekik, hogy azt tanulja belőle, hogy tanuljon sokat, hogy neki se ezzel kelljen tölteni majd felnőttként a szabadidejét hanem fogadhasson takarítót meg járhasson étterembe :D
2022. febr. 21. 12:30
 16/23 anonim ***** válasza:
85%

Barátnőm utál főzni, most minden nap főz a gyerekének.

Ő eléldegélt szendvicsen is :)

2022. febr. 21. 13:17
 17/23 anonim válasza:
100%
Osztom a többiek véleményét, szerintem sem függ össze a kettő. Én elég "háziasszonyos" vagyok, de Anyukám nagyon nem volt az. Főzni szinte egyáltalán nem tud, max nagyon alap dolgokat. Takarítónő is járt hozzánk. Jött is az állandó szemforgatás a nagyiktól, de hát kit érdekelt. :D Gyerekként is többre értékeltük, hogy foglalkozva, játszva van velünk, meg vagyunk hallgatva, minthogy a helyi kifőzde főztjét esszük és egy néni takarít nálunk Anya helyett.
2022. febr. 21. 14:17
 18/23 anonim ***** válasza:
50%

Nem ítélek el senkit, a jó anyaság nem ettől függ, de a véleményemet leirnam.

Nekem nem csak az anyasaghoz, a felnőtt élethez is hozzá tartozik, hogy el tudom látni magam, a családomat. A gondoskodás ehhez hozzá tartozik,ez azt is magában foglalja, hogy főzök, sütök nekik.

Én egy idegen embert nem engednék takarítani nálunk, hogy bele lásson az életünkbe, a cuccainkhoz nyulkaljon.

A rendelt kaja meg.. Jartatok már étterem konyhán? Ott azért a több napos dolgokat is felhasználják, felveszik ami leesett a földről stb.. A sok csilagosokban is. Én nem adnám a gyerekemnek.

Nekem örömet okoz, ha latom, hogy ízlik a ferjemnek, a gyereknek a foztom.

Ezt mindenkinek meg kell tanulni. Csak gondoljatok bele, bármi lehet.. Nem lesz étterem meg rendelés... Ehen haltok?

Vonatkozik ez a többi dologra is, amit én csinálok az a biztos..

2022. febr. 21. 14:55
 19/23 anonim ***** válasza:
81%

En is ilyen vagyok, bar fozni szeretek, heti 4x fozok, akar tobb napra.

A gyereked sem az otthoni rendre emlekszik majd, hanem a kozos elmenyekre.

2022. febr. 21. 14:56
 20/23 A kérdező kommentje:

Szüleimnek két elég jó hírű étteremben van érdekeltségük. Hidd el, azokban nem használják fel a többnapos ételeket, alapanyagokat... Én az ételekre nagyon finnyás vagyok. Szóval amiatt nem aggódok egy percig sem, hogy a gyerekem ne kapna majd megfelelő ételeket.

Olyan pedig maximum háborúban van, hogy nincs se étterem, se kiszállítás. Lásd pl. a covidos lezárás alatt is megoldható volt főzés nélkül az élet.

De nem is azt írtam, hogy ne tudnék főzni, egyszerűen időm sincs rá minden nap és nem is éri meg. Mert amíg a párom húst hússal enne és ebédre, meg vacsorára is főtt ételt kíván, addig én lazacon és csirkemellen kívül más húst nem eszek meg, azokat sem kívánom minden nap. Szóval így naponta kétféle ételt kéne készítenem minimum, ráadásul úgy, hogy másnapra már nem lesz jó (nem eszünk maradékot, vagy két egymást követő nap ugyanazt). Szóval nekünk kényelmesebb és egyszerűbb az, ha máshogy oldjuk meg.

Nem arról van szó, hogy ne tudnám ellátni az itthoni háztartást, egyszerűen nem szeretném.

2022. febr. 21. 15:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!