Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha nem vagyok háziasszony...

Ha nem vagyok háziasszony típus, még lehetek később jó anya, nem?

Figyelt kérdés

Tehát pl. teszem azt nem nagyon takarítok itthon, főzni sem szoktam túl gyakran (kéthetente talán).

Sütni szeretek, hetente egyszer, vagy kétszer szoktam is csinálni mondjuk macaront, vagy valamilyen pitét, tortát stb.

Még nem aktuális a babatéma nálunk, de nem hiszem, hogy a következő években radikálisan változnék és hirtelen házitündérré válnék.

2022. febr. 21. 11:49
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
81%
Én sem vagyok az. Neha kifejezetten kosz van itthon. De a gyerekemmel imadok foglalkozni, es ő is élvezi, hogy nem kell patikatisztaságnak lennie. Mondjuk főzök, de csak egyszerű dolgokat. Rákényszerítem magam.
2022. febr. 21. 11:55
 2/23 A kérdező kommentje:

Nálunk kosz nincs, mert a tisztaságra, rendre nagyon háklis vagyok.

De jár hozzánk egy hölgy kitakarítani, mert pl. a wc-t sosem állnék neki sikálni, vagy ilyen bútorokat elhúzgálós takarításra nincs időm, ablakokat sem szeretek mosni.

Reggelente viszont feltörléssel indítok, a robotporszívó is megy napközben, szóval erre figyelek. Bár igaz, hogy nincs se gyerek, se állat itthon, így azért akkora kosz nincsen soha.

2022. febr. 21. 11:58
 3/23 anonim ***** válasza:
90%

Lehetsz persze, kulfoldon elek, itt nem divat a konyhaban aszalodni egesz nap azt sutni a rantott hust.

Heti 2-3 szor fozok max., mikor kicsi a gyerek ott van a bebietel, vagy fozol es lefagyasztod.

Takaritani sem kell minden nap, nem jarunk be saras labbal.

2022. febr. 21. 11:59
 4/23 anonim ***** válasza:
63%

En szintén nem vagyok egy házitündér. 1 éves múlt a lányom. Hát, később fog kiderülni, de remélem azért jó anya vagyok :D. Nem változtam meg, hetente max 1x főzök, amúgy hozom/rendelem a kaját. Takarítónő jár 2 hetente, persze közben én is takarítok de csak max. porszívózás, felmosás, mert ezt muszáj. Sose törölgettem port meg ilyenek, mosogatni nem szoktam, van gép. Szarítógép is van, hajtogatni szoktam, vasalni szintén nem szoktam. Ezek helyett inkább a gyerekemmel foglalkozom, sokat vagyunk szabad levegőn, meglátogatjuk apát a munkahelyén, járunk hetente 1x baba mama klubba, néha néha kb havi 1x játszóház is belefér. Amúgy nem is nagyon engedi a lányom, hogy a konyhába sertepertéljek, amikor néha főzök tol el a pulttól és ordít. Amúgy eljátszik egyedül is de valamiért nem bírja ha a konyhában vagyok.

Igen, erre kb mindenki azt mondja, hogy egy lusta disznó vagyok, vagy egy újgazdag nagyasszony akihez takarítani járnak. Lehet jogos is. De ilyen vagyok és kész. Szerintem nem függ össze az, hogy milyen anya vagy azzal, hogy mennyi házimunkát végzel.

2022. febr. 21. 11:59
 5/23 anonim ***** válasza:
76%

Más házitündér aztán mégis egy szar anya, szóval nyugi ez fordítva is abszolút igaz lehet. Sokan a gyerek mellett kezdenek el megtanulni főzni, előtte meg soha egy fakanalat nem fogtak a kezükben.

Takarítani így is úgy is muszáj, de nem kell a gyereket extrém sterilen tartani ha ettől félsz. Nyilván jobban oda kell figyelni a tisztaságra, de az újszülöttet nem fogja érdekelni ha csak 2 hetente pucolod ki a wc-t vagy ha nincs felmosva az előszoba.

2022. febr. 21. 12:03
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Nincs összefüggés q háziasszonyság es az anyaság között
2022. febr. 21. 12:04
 7/23 A kérdező kommentje:
Hát csak mégis nem egy embertől hallom, hogy majd gyerek mellett is inkább étteremben eszünk? Meg hogy így mit fog látni, tanulni itthon, ha az itthoni feladatokat más végzi el helyettünk... De szerintem meg annyival több minden van a világban, ami érdekes lehet, és amit tanulhat majd.
2022. febr. 21. 12:05
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem függ egyik a másiktól, de szerintem ha babád lesz, főzni is nagyobb kedvvel fogsz 🙂 én pl imádom látni mikor ízlik neki amit aznapra kitaláltam, vagy ha új felé ételt kap, mit reagál, stb.
2022. febr. 21. 12:07
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Én utálok főzni, de a gyerekeim miatt 2 naponta neki állok, hogy normális kaját egyenek, ne mű szarokat.

A takarítás is a halálom, de a férjemmel megoldjuk.

2022. febr. 21. 12:07
 10/23 anonim ***** válasza:
74%
Ez Magyarország itt még 10-15 év mire eljut oda a társadalom hogy normalis legyen hogy a nőnek nem a konyhában a helye, van férfi is aki szinten főzhet, takaríthat, de ha neki sincs hozzá kedve meg nem tudja megcsinálni akkor ott a dadus, bejáró nő, van aki főz is. Kulfoldon eleve senki nem marad otthon 1évnél több ideig max az aki háztartásbeli de ez ritka.
2022. febr. 21. 12:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!