Ti hogyan tudtok gyereket nevelni, háztartást vezetni, jól kinézni, párotokkal foglalkozni, esetleg még dolgozni is?
Úgy, hogy mindezeket a férjem is csinálja velem együtt.
Ő is nevel, ő is kiveszi a részét a háztartásból, nem csak tőlem várja.
A gyerek elvileg bölcsiben/oviban/iskolaban van a munkaidő alatt, így ezt a kettőt nem nehéz össze egyeztetni.
A háztartás se egy nagy dolog, ha nincs elhanyagolva a környezet, napi nagyon max fel óra elegendő a rend és tisztaság fenntartására. A jól kinézni relatív, lehet fodrászhoz, kozmetikushoz járni, otthon törődni magaddal, miután a gyerek elaludt, ugyanez vonatkozik a partnerre is
Nekem is másfél éves a lányom. Nem dolgozom még, itthon vagyok vele. Nem csillog a ház, meg a lányom is nagyon pakolós korszakában van, de igyekszem rendet tartani. Reggel felkelés után 2perc beágyazni.
Dèlelőtt szoktam mosni, az is 5perc míg berakom a gépbe a ruhákat. Gyors ebédeket szoktam főzni/sütni, vagy olyat amit csak össze állítok, felrakom és kb magától megfő, csak néha kell megkavarni. Addig oda húzom az etetőszéket a konyhába, beleültetem a gyereket és rakok elé valami nasit. Köles golyókkal egy órát is elvan. Így van időm a konyhát is rendbe rakni. Van mosogató gépem, így a mosogatással nem kell bajlódnom. Nem főzök minden nap. Anyósom a szomszédban lakik, egyik nap ő főz, másik nap én.
Rendet úgy próbálok tartani, hogy ott ahol épp nem vagyunk, gyors össze dobálom a dolgokat. Például ha már a gyerekszobában nem játszik a lányom, akkor a játèkokat gyors bedobálom a ládákba. Vagy ha a nappaliban nem játszunk, akkor ott is bepakolok a játszó sarokba mindent. Szóval nagyjából rend van. Nincs szana-szét semmi.
Délután alszik a lányom 2-3 órát. Az idő alatt vasalok, fürdőt takarítok, össze pakolom a játékokat, ma a nappaliban portalanítottam. Amikor délután a férjem haza ér, onnantól vele van a gyerek. Férjem sem dobálja szét a cuccait ha haza ér. Olyankor porszívózok, vacsit készítek, vagy csak leülök én is velük játszani. Lányunk 8kor már alszik, így van időnk egymásra is a férjemmel.
Most, hogy jó az idő a házban kb nem is nagyon vagyunk. Délután amikor a lányom felkel, eszik és megyünk is ki. Estig kint vagyunk, így a házban legalább nem pakol szét. 😄
Szerencsére azért van segítségem is. Heti egy délután a nővéremnél van a lányunk, meg anyósomhoz is át szoktam vinni heti egy- két alkalommal. Ilyenkor intézem a nagybevásárlást. Ill a nagytakarítást.
Szóval nincs patika rend, meg nincs minden nap 3 fogásos ebéd, de igyekszem azért nem elhanyagolni semmit, így soha nincs nagy káosz.
Gyereknevelés - nem egy atomfizika. Akkor csinálok időigenyes dolgokat, amíg alszik vagy apukája játszik vele.
Háztartás - ketten csináljuk, nem rabszolga vagyok hanem feleség. Nem főzök minden nap csak kb. 3 naponta nagy adagokat. A többi házimunka osztva van, de a nagyobbakat (pl. portörlés, felmosás) csak hétvégén csinálja egyikünk mialatt a masikunk babázik.
Kinézet - alap. Hajfestés vagy körömlakkozás mialatt a kicsi alszik vagy apukája jatszik vele, szoli vagy futás együtt: esti sétánál heti 2x útba ejtjük a szolit vagy a futópályát. Nem nagy dolog. Télen elmentem pl. reggel 7-re edzeni terembe, vagy esti altatás után. Akarat kérdése.
Munka - ez a legnehezebb az időbeosztás miatt, de megoldottuk. En vittem a gyereket, férjem hozta. Én fél9-5-ig dolgoztam általában (most gyeden vagyok a picivel), ferjem váltott műszakban. Ha estés volt, eljöttem hamarabb a melóból és ledolgoztam masnap vagy home office-ban.
2 gyerekem van, egy 8 hós és egy kisiskolás.
Nekem ma 7hos kisfiam. Háztartást ugy, hogy a férjem is segit. Ha más nem a gyerekkel van amig én csinalok vmit. Nagyi is sokat segit, ma is elvitte a gyereket sétálni én addig csinálom lassan a dolgom.
Egyébként nincs aki segitene? Párod, nagyszülök, barátnő?
Tanulni éjjel szoktam inkább.(egyetemre járok).
5-ös
"Télen elmentem pl. reggel 7-re edzeni terembe, vagy esti altatás után. Akarat kérdése."
Ez szép, ha apuka felkel a gyerekhez, de van, akinek 11-kor jön haza a munkából meg éjfélkor, így hajnal 1, mire fekszik, szóval nem fogom hajnal 6-kor felkelteni, hogy figyeljen, hogy 7-re odaérjek a terembe, ott vagyok egy órát, mire hazaérek fél9-9. Persze, ha nektek a sarkon van a terem, akkor oké.
Esti altatás. Ha a gyerek olyan "überallesguteshclafen", hogy pontban este 8-kor bealszik, és tegyük fel apuka is otthon van, hogy vigyázzon rá, akkor sincs az embernek kedve lemenni a terembe, hogy legkorábban 20:30-kor eddzen, ott van egy órát, + míg hazaér, + még csinál ezt azt, és máris éjfél.
Bocs, ezt nem veszem be! Mert ez messze nem az akarásról szól, hanem hogy meg vannak-e azok a körülmények, hogy valaki altassa/vigyázzon a gyerekre, közel legyen a terem (nálunk 1 óra séta és nem vezetek, vidék).
Ha azt írtad volna, hogy lemegy futni pár házkört, na, az akarás kérdése, amit leírtál, az nem, azok a körülmények kérdése.
Novemberben mentem vissza dolgozni.
Akkor volt 2 éves a lányunk.
Én viszem reggel 7:30tól melózom 4ig.így 5:30kor kelek. Elkészülődöm aztán ébresztem őt, majd indulunk Vagy én megyek érte, vagy az apja, de ez ritkább mert ő 4 műszakban dolgozik.
Átöltözünk, gyors főzés (ha kell, tészta, főzelék ilyenek) aztán játék... vacsi 8kor fürdés. Fél9 9 fektetés.
Minden más ha már alszik. Hajfestés, lakkozás stb.
Persze ha a férjem itthon van délután akkor ezeket megcsinálom addig amég ők játszanak.
Romantikázás mostanában akkor van ha ő szabadnapos. Én bemegyek 6ra (ő viszi bölcsibe a gyereket) így 2kor hazajövök és van 2 óránk kettesben. Vagy ha elmegyünk anyumékhoz.(2 havonta) Ő elvan a gyerekkel, mi meg beülünk valahova v sétálunk.
Lassan 3 éves lesz, és egyre könnyebb mellette vinni a háztartást. Vagy segít v eljátszik egyedül (sajnos csak rövid időkre) sokat segít most a jóidő is. Én az ablakból látom h homokozik, én meg mosogatok
Hát, én úgy oldom meg, hogy apa is aktív itthon. A lányunk pár hetes kora óta már dolgoztam itthonról, csökkentve, aztán fokozatosan növeltem. A férjemmel gyakorlatilag váltásban csinálunk mindent, illetve én szoktam fektetés után is dolgozni, ha úgy jön ki néha. Ha apa dolgozik, enyém a gyerek és a ház, ha én dolgozom, akkor övé. Nyilván a szoptatást nem tudta helyettem megoldani, ezért eleinte sokkal kevesebb munkát vállaltam, mint most (már nagy a gyerkőc, 3 éves lesz nyáron). Házimunka közös, aki épp ráér, az csinálja. A jól kinézés nálam kimerül a hajmosásban, hajfestésben, körömlakkozásban, pillázásban, utóbbi havi 2x másfél óra, apával van addig a gyerkőc. Hajfestés házilag 10 perc. Hajmosás este altatás után háromnaponta, szemöldökömet is akkor csinálom meg, körmömet akkor lakkozom ki, az egész összesen 1 óra kb (de nem csinálom végig az egészet mindig). Edzenem nem nagyon kell, szerencsés alkat vagyok, 50 kilónál nem tudok több lenni, max néha tornázom kicsit, hogy ne legyek plötyi.
Szerintem apuka aktív jelenléte nélkül nem lehet minden tiptop.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!