Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szükség van ehhez az apa...

Szükség van ehhez az apa beleegyezésére? Illetve kell, hogy a gyerekek személyesen megjelenjenek velem az okmányirodában?

Figyelt kérdés

Lassan fél éve nem alkotunk egy párt a gyermekeim apjával. Ő elköltözött a közös házunkból.

Én tovább léptem, és lakcímet változtatnék a két gyerekünkkel együtt.

Ha nem szólok neki, és utólag derül ki, ellenem tudja fordítani? Illetve egyáltalán megcsinálják ezt az ő beleegyezése nelkül az okmányirodában?

2022. febr. 17. 10:49
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:
Azt még elfelejtettem hozzá tenni, hogy nem voltunk házasok- ha ez számít.
2022. febr. 17. 10:50
 2/26 anonim ***** válasza:
Kell apai beleegyező nyilatkozat ha papíron ő az apa
2022. febr. 17. 11:17
 3/26 anonim ***** válasza:
Hivatalosan is lemondott a gyerekek felügyeleti meg egyéb jogairól? Mert ha nem, akkor kell ő is szerintem. Nekünk irat készítéskor mindig együtt kell aláírnunk a papírokat. De ezt jobb lenne hivatalosan is letisztázni, gyereketartás, láthatás5, akármik miatt, különben elég rendesen keresztbe tud majd tenni, ha épp olyanja van.
2022. febr. 17. 11:19
 4/26 anonim ***** válasza:
Elvileg igen. Az, hogy hazások voltatok vagy nem az mindegy. A gyerek ugyanúgy a gyereke akkor is.
2022. febr. 17. 12:15
 5/26 anonim ***** válasza:
Ha a gyerekeknek hivatalosan ő az apja, van apasági nyilatkozat akkor bizony kell a beleegyezése. De miért akarsz így játszmázni, miért nem kéred simán a beleegyezését?
2022. febr. 17. 16:37
 6/26 anonim ***** válasza:
Attól függ, közös-e a felügyelet.
2022. febr. 17. 17:13
 7/26 anonim ***** válasza:
Tessék indítani egy gyermek3lh3ylezesi pert és a probléma máris meg lesz oldva
2022. febr. 17. 17:47
 8/26 anonim ***** válasza:
Ő a vérszerinti apa, de nem mondott le a közös gyermekeitekről, akkor kell bele egyezése.
2022. febr. 18. 08:17
 9/26 A kérdező kommentje:
Közben utána kérdeztem a korményablaknál, nem kell a beleegyezése.
2022. febr. 18. 10:25
 10/26 anonim ***** válasza:
De, kell. Ennyi erővel ő is foghatná a gyerekeket és atjelenthetné őket máshova. Amíg nincs jogerős ítélet q gyermekelhelyezesrol, mindkettőtöknek ugyanannyi joga van a gyerekhez
2022. febr. 18. 14:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!