Még nem kaptam visszatérítést?és Melyik család jár jobban?
Az a baj, hogy a mások pénztárcájában kotorászás megy, de az hogy értelmezni tudd, hogy egyáltalán kinek jár és MI, az már nem. Nem rászorultsági alapon osztanak pénzt (végre). Amit adóként befizettek a gyereket nevelő, vagy gyermeket váró családok, azt kapják vissza. Ha más adókedvezmény jogcímén már visszakapták, akkor nem, vagy nem feltétlenül kapnak egy forintot is. Előre elkölteni olyan pénzt, amiről nem is tudod hogy mi az és mekkora összeg meghát... ne haragudj, de a saját hülyeségedtől csak önmagadat tudod megmenteni.
Egyértelműen a magas jövedelmű egyének járnak legjobban, függetlenül attól, hogy hány gyerekük van, vagy csak úton van még esetleg. Ők megkapták/megkapják a max adóvisszatérítést, ha teljesül minden feltétel (2 x 809 ezer forintot).
Mi kitöltöttük határidőig a nyomtatványt és meg is kaptuk tegnapig mindketten a visszatérítést. De ha már igazságtalanságról beszélünk, mi is mondhatnánk, hogy tök igazságtalan, hogy maximalizálva lett a plafon 809 ezer forintban. (Kb. mégegyszer ennyi adónk maradt bent még így is a közösben...) Nem mondjuk. Nem is szorulunk rá, de örülünk neki.
Ha valaki nem kapta meg, pedig tudja, hogy neki jár, az járjon utána a miérteknek és korrigálja, korrigáltassa a problémát.
Nem feltétlenül az egy gyermekesek járnak jól. Három gyerekkel is lehet olyan magas a jövedelme mindkét félnek, hogy az adókedvezményen túl is megkapták a max visszatérítést. :) Szerintem, ha általánosan kell megfogalmazni, akkor a magas jövedelműek jártak jól és közülük is a kevesebb, mint 4 gyermeket nevelő családok. De ezutóbbi is relatív, mert ahol 4+ gyerkőc van, ott eleve nem fizet adót az anya, így relatív, hogy jól, vagy rosszul járt-e jelen helyzetben.
Az egész témában is relatív, hogy "ki járt jól". Szerintem mindenki, hisz így vagy úgy, de visszakapta a teljes adóját (vagy annak egy szemmel jól látható részét) és sokan még járulék ágból is tudnak visszaigényelni egy bizonyos mértékig. De ez az én szubjektív véleményem.
1 gyerekünk van, mi jártunk a legjobban.
Mind a ketten , én s a férjem is a max.ot kaptuk vissza 809 ezret.
Ahogy a kollégáim s a barátok többsége is.
Bár egyáltalán nem érdekelt ez a történet, örültünk hogy kapunk, marad a számlán, nincs rá szükségünk.
"Nem feltétlenül az egy gyermekesek járnak jól. Három gyerekkel is lehet olyan magas a jövedelme mindkét félnek, hogy az adókedvezményen túl is megkapták a max visszatérítést. :) "
Dehogynem! Mivel maximalizálva van, teljesen egyértelmű, hogy az egygyerekes jól kereső jobban jár, mint az egynél több gyerekkel rendelkező többgyerekes, hisz az egygyerekes 1 gyerekre költheti az egészet, nem több gyerekre.
1 gyerekre 2*809 az több, mint akár kettőre 2*809 ;)
Nem irigykedem, csak tény.
Egyébként én annak örültem volna, ha ez is családi szinten mehetett volna. A kettőnk által befizetett összes adóból járt volna vissza max. 1,6 millió, mivel nálunk egyenlőtlen a kereset, mivel 2021-ben gyeden voltam.
15# Ez rendben, de az egy gyerekes érvényesíthet havi nettó 10 ezer forint adókedvezményt még pluszban, a három gyerekes meg 99 ezret. Vagyis ha marha jó a család keresete, akkor a 3 gyerekes érvényesít tavalyra 2x809 ezret, meg egyszer majdnem 1,2 milliót akár járulék ágról visszaigényelve is. Az 1 gyerekes meg érvényesít max 2x809 ezret meg 120 ezret. És akkor a családi pótlék különbségét még nem is számoltam bele. De az én fenti gondolatmenetem miszerint igazából mindenki jól járt, nem per gyerekben értelmezendő, ez tény. :)
Ha a te gondolatmenetedet követjük, akkor igazából azok jártak a legjobban, akik betöltött 91. nap után, várandósság alapján kaptak 2x809 ezret, hiszen ott még nincs is kire elkölteni zömében. :)
Én személy szerint annak örültem volna, ha nincs maximalizálva a visszatérítés 809 ezer forintban, de sajnos nem kívánság műsor volt.
"3 gyerekes érvényesít tavalyra 2x809 ezret, meg egyszer majdnem 1,2 milliót akár járulék ágról visszaigényelve is. Az 1 gyerekes meg érvényesít max 2x809 ezret meg 120 ezret."
3 gyerek
1,188 e családi adókedvezmény + 2*809 e + 16e*3*12 (csp) = 1,121 e/gyerek
1 gyerekes:
120 családi adókedvezmény + 2*809 e + 12,2*12 = 1,864 e/gyerek.
Ha már konkrétak akarunk lenni. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!