Még nem kaptam visszatérítést?és Melyik család jár jobban?
Figyelt kérdés
Fent van az adat mennyi járna nekünk,marhára nem kaptunk semmit.( várjuk a szerelőket is,anyagokat stb).közben csomóan eladakoznák nincs is rá szükségük,csomó elvált ismerősnél két család veszi fel,pedig csak egyfele megy a családi nem? Van aki nem kapta meg? Pont akinek szüksége lenne rá..azt is emlegetik mindig hogy a 3 gyerekes mennyit kap. Na de nem ugy van hogy ők nem adóznak ,mindig megkapták a bruttó bért,teljes összeget,így nem jár semmi és most az egy gyerekesek járnak jól?( igy volt hirdetve) .es pl. Ismerosnél 3 gyerek volt,de egy már nagykoru lett,dolgozik,két gyerek még tanul.kétgyerekesek is kapnak? Ahol mindkét szülő dolgozik 1 éve,ott minketten kapnak visszatérítést? Egyiknél egy éve már dolgozik az anya,másik pont egy éve van gyesen( egy gyerekesek) ki járt rosszabbul? Rokonom 40 éves koráig utálta a gyerekeket,neki sose lesz,de szerelmes lett,mégis lett és egyböl jól járt,mig a masiknak már 8 éve van gyereke,es csak most kap,de biztos sok az igszságtalan helyzet..ti milyen családokat ismertek akik megkapták,náluk hogy működött? És van aki még nem kapta meg?2022. febr. 16. 06:40
1/26 A kérdező kommentje:
Nem akartam senkit megbántani,csak kíváncsi vagyok a ti környezetetekben hogy alakult,nálatok és ismerőseiteknél?
2022. febr. 16. 06:42
2/26 A kérdező kommentje:
Ismerek olya akinek 12 éves gyereke van,és csak most lett egy éve babája. Eddig egy gyerekes volt,szóval igy pont nem kap semmit vagy kétgyerekesek is kapnak?
2022. febr. 16. 06:46
3/26 anonim válasza:
Én Gyeden vagyok, megkaptam. A férjem a maximumot kapná, ő nem kapta meg. 2 gyerekünk van. Nagyon sokan nem kapták meg egyébként, szóval nem vagy egyedül.
4/26 anonim válasza:
de amúgy neked nem mindegy? eleve nem kell előre elkölteni
sajnos a magyarok nagyrésze azt sem tudja mennyi a szja mértéke , ki sem tudja számolni vagy értelmezni a kiirast , ezért is van kavarodás....
az kap, akinek jár csp vagy azzal a személlyel él együtt (apa) és nyilatkozott és FIZETETT be adót .
Aki sokat keres és 3 gyereke van, az is kap, aki keveset keres de 1 gyereke van, az meg nem, ha évközben kérte az adókedvezményt
egyszerű matematika az egész...
5/26 anonim válasza:
Mindenki annyit kap vissza,amennyit befizetett Az egy gyerekes is,a 6 gyerekes is.Az kap többet,az jár jól,aki többet adózott.A 3 vagy több gyerekes is kaphat vissza,ha az év közben érvényesített kedvezményen felül fizetett be adót.Mi is kaptunk,nálunk 4 gyerek van.Én adómentes vagyok,de a férjem többet keres, és a havonta érvényesített kedvezményen felül is volt befizetett adója.Azt kapta vissza.Ki kellett tölteni időben a visszadó nyomtatványt,és minden gond nélkül küldték amit kellett.Nem egységes összeget kapott senki,mert mindenki más összeget keres,más összeg után adózik.
6/26 anonim válasza:
3. vagyok. Nálunk a férjem kapja a családi pótlékot, így nem kellett kitöltenie semmit, mégsem küldték neki. Rengetegen mindent kitöltöttek, viszaküldtek, mégsem kaptak, szóval azért van itt gond. Nekünk nem okoz gondot, de bosszantó.
7/26 anonim válasza:
Mi is mind a ketten meg kaptuk.De előre semmit nem vettem. ki töltöttétek a papírt,amki nem kapja a családit?Elküldtétek a navnak dec.31 ig?Amugy ha jár és jogosultak vagytok rá,hívni kell a navot!
8/26 anonim válasza:
Én kapom a családi pótlékot és nem kaptam semmit. A férjem megkapta. 2 gyerekünk van (tavaly még csak 1 volt), nem mintha számítana.
9/26 anonim válasza:
Annak jár, aki gyerek után kedvezményre (pl családi pótlék) jogosult. Mindegy, hogy 12 éves vagy most született, hogy korábban utálta-e a gyerekeket, hogy 1 gyerek van vagy 5... Mindenkinek jár. A 3 gyerekesek nem adómentesek, csak aki keveset keres, az adókedvezmény miatt nem fizet adót. Mindenki annyit kapott vissza, amennyit befizetett. Mi megkaptuk mindketten.
10/26 anonim válasza:
Nem mindenkinek jár,aki év közben élt a családi adókedvezmény lehetőségével és az betakarta a befizetett összeget az semmit se kap.Rokonom 3 gyerekkel egy Ft se kapott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!