Kedvenc, érdekesebb "insta anyukátok"?
Nincs még gyerekem, nagyon nem vagyok otthon ebben a témában. De tervezzük, beszéltünk már róla és most itthon is leszek pár napig, szóval időm, mint a tenger lényegében... :)
Akiket találtam, és szimpatikusabbak a profiljuk alapján, ők a Nnooemi, Baumgartner Kata (bár régebben neki néztem pár videóját a YT-n), Tücsi. Külföldi viszonylatban Laura Wills (thefashionbugblog), Maria Kragmann. Szóval akik igényes tartalmat gyártanak, nem az a téma, hogy így szoptass, úgy hordozz stb.
Akiket írtam, őket is a legjobb barátnőm küldte, mert ott nemrég született kisbaba és mondta, hogy ő őket követi... Szóval kíváncsi lennék rá, hogy más anyukák honnan inspirálódnak így babás témákban.
Köszönöm a válaszaitokat előre!
40-es, senkit nem érdekelnek szerintem itt az életed részletei.
Apuka is felkelhet a gyerekhez nyugodtan, délután is foglalkozhat vele ő is, stb.
Mint mondtam apuka nem tud szoptatni. Cseszhetem ha felkel hozzá úgyis én kellek. Dehát gyerek nélkül könnyen vagy okos.
Amúgy te akarsz bele okoskodni más életébe. Tudod nem mindenkinek van ilyen kis boldog újgazdag élete h az a legnagyobb gondja, honnan vegye a menci tapétát. De nyilván te tudod nekünk mird van időnk
Nem ítélkezek, de látod, hogy a 43-as is csak a kifogásokkal jön. Pedig pont nem érdekel, hogy "ugrabugrál-e", vagy éppen a fején pörög. Az ő dolga, de ne jöjjön olyan közhelyekkel, hogy na majd gyerek mellett nem lesz időm mozogni. Mert közben látom azt, hogy igenis megoldható az élet gyerekkel is. De igen, én biztosan nem dolgoznék olyan helyen, ahová fel kell kelnem hajnali 4-kor, ahogyan egy 1-1,5 éves gyereket sem anyatejjel táplálnék. Mások vagyunk, ennyi.
Csak nem értem, hogy a saját frusztrációját miért itt akarja levezetni.
Én nem nagyon nézek instán se YouTubeon senkit, viszont instán Krasznai Cinti tök szuper dolgokat szokott kirakni, érdemes rá nézni .
A legjobb inspirálódás egyébként tényleg a barátnő vagy családtag aki a környezetedben van. Rajtuk keresztül látod meg az igazi valóságot, és hogy ténylegesen mi az amire szükséged van majd a baba mellett stb
Azzal sem értek egyet egyébként, hogy nincs ideje az embernek gyerek mellett edzésre stb
Szerintem bármit meglehet oldani , de nyilván kell hozzá egy partner is.
Nekem 7 hónapos a kisfiam, ő is volt hasfájós, sokszor kelt éjszaka, most már mászik stb
Nincs sok időm napközben mellette. De ugyanúgy főzök 2 naponta, ráadásul 2 félét mert külön a páromnak és külön magamnak is készítem. Takarítok, játszok a kisfiammal,majdnem minden nap sétálunk és 1 héten 3xor járok edzeni este 8tól 9ig. Addig a párom van a kisfiammal, ő fekteti le aludni. De ha hétvégén találkozni akarok a barátnőmmel akkor is vigyáz rá és éjszaka és felkel hozzá bármikor hogy én is tudjak pihenni.
Pedig a párom is dolgozik minden nap este 6ig , szóval nyilván ő is fáradt, de mindenkinek kell a pihenés és az én idő.
Mindent meglehet oldani
Csak nem mindegy kinek szül az ember...
A környezetemben az átlag anyukáknak (pl. tanár, óvónő, banki alkalmazott, zenész, újságíró, fotós... szóval tipik rosszul kereső értelmiségiek) egyszerűen nincs pénzük fizetett segítségre, se drága tapétára, a férjek meg 7-8 körül érnek haza este. Nem i s beszélve a családok kb. 30%-áról, ahol nincs is apa a képben valahány hetes vagy éves kortól. A többi a babán múlik, hogy alszik-e vagy sem. Nálunk az egyik gyerek mellett időmilliomos voltam, a másik mellett meg zombi, pedig az elsőnél még azt hittem, csak akarat és ügyesség kérdése. Képzeld el, amikor már bölcsis, nyolc órában dolgozol és még 5-6x ébred éjszaka (tehát max. 1-2 órát alszol egy huzamra) és "mellesleg" van egy másik is.
Egyébként az ilyen dekor ötletekre szerintem gyerek témában is ugyanúgy jó a pinterest. Nevelésről vagy bármiről meg kérdezz itt és nagyon sokféle tapasztalatot fogsz olvasni, amik jóval életszerűbbek, még ha akadnak is persze trollok, a többség a saját tapasztalatát mondja el.
Szia!
Én most várom az első babám.
Amig csak tervezgettük,én is néztem instán sok ilyen oldalt.
Aztán egy kis önismeret után eldöntöttem,hogy ha babám lesz,ezt az egyet tuti nem csinálom.
Se a terhességet,se a gyermeknevelést nem úgy mutatják be ezek az emberek,ahogy az valójában kinéz.
Szerintem ez nagyon sok emberben kelthet önbizalomhiányt és hasonló rossz érzéseket akár úgy is ,hogy észre sem veszi.
Mikor épp több napi nemalvás után és egy üvöltő csecsemővel a kezedben,aki a kiságyba fél óránál többet még sosem aludt,az arcodba nyomja egy ilyen oldal anyuka tökéletes sminkjét,a magazinba illő lakást és a békésen alvó babát.
Szerintem ettől jobb megkímélni magunkat.
Én könyveket olvasok,pinteresten nézek babaszoba dekor ötleteket,anyuka barátnőimmel beszélgetek,hordozási tanácsodáson is voltunk.
Tök szuper dolgokkal lehet készülni,inspirálódni.
Ezt tényleg jótanácsként mondom,minden rossz szándék nélkül.
Sokszor észre sem vesszük,hogy tudat alatt mennyi minden frusztrálhat minket.
Kellemes babavárást majd neked!
Engem a világból ki lehet kergetni a bájvigyorgó insta anyukákkal, de amíg ez a szülés előtt egyáltalán nem zavart, gyerek mellett már sokkal inkább. Pont azzal az oldallal nem tudok azonosulni, hogy miért csak a pozitív oldalát mutatják be mindennek, mintha állandó csillivilli mencizésből állna az élet, amikor azért egy baba bőven nemcsak erről szól!? Én is feltudok öltözni szépen, betudom lőni a hajam, kitudom sminkelni magam, megtudok fizetni egy bébiszittert, vagy akár egy magánkórházat is és tudok lőni 3 iszonyat vagány fotót, hogy egye a sárga irigység az otthonülőket, de semmi értelmét nem látom ennek.
Ellenben én az értékes youtube tartalmakat szeretem. Célzottan egy családot követek (Nagy család, Kovács Ramit és Nagy Danit nagyon szeretem mind életszemléletben, mind mindenben), őket már egészen régóta követem, de szülés előtt pl. kismillió szüléstörténetet végignéztem, mert ebből lehet szerintem erőt meríteni, táplálkozni, felkészülni. A tapéta is baromi fontos, úgy három hétig. Utána remélhetőleg a szoba lakója élvez előnyt és biza hamar rá fog jönni az insta anyukákat követő kismama, hogy az a gyerek szoba, meg übermenő tapéta baromi gyorsan "el fog veszni" a rengeteg gyerek kacat alatt. Ha néznél youtube tartalmakat, kb. mindenki elmondja a baba születése után, hogy sosem használták még a babaszobát, mert végül a gyerek velük alszik, vagy ezt is hülyeség volt megvenni, meg azt is felesleges.
Ettől függetlenül abban egyetértek, hogy az embernek arra van ideje, amire szán. Azt mondjuk megkérdezném tőled egy két hónapos baba mellett majd, hogy miért nem keltél 4-kor és kocogtál egy órát!? :D
Szóval én azokat a tartalmakat szeretem, ahol őszinte tapasztalatokat osztanak meg (nem észosztást, tapasztalatot!) és ahol azt is megosztják, hogy igenis nincs állandóan talpig sminkben, nem feltétlenül az énidő élvez prioritást a gyerekek dolgai mellett, menci szobafestés ide vagy oda, olykor igenis disznóól van a gyerek szobájában, szokott ő is fáradt lenni, nyűgös lenni, vannak neki is bizonytalanságai és még sorolhatnám. Az egyensúly részemről így van meg, így emberi és ezáltal számomra így hiteles valaki.
Inspirálódásra nagyon nagyon jó a Pinterest, tök jó könyveket lehet olvasni, tök jó tapasztalatokat lehet megnézni youtube-on, hogy NEKI mi volt felesleges pl., vagy mi jött tök jól, neki mi vált be egy problémára, neki milyen szülése volt, stb. Mindezt őszintén, kendőzetlenül és nem a reklám bevétel kedvéért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!