Kedvenc, érdekesebb "insta anyukátok"?
Nincs még gyerekem, nagyon nem vagyok otthon ebben a témában. De tervezzük, beszéltünk már róla és most itthon is leszek pár napig, szóval időm, mint a tenger lényegében... :)
Akiket találtam, és szimpatikusabbak a profiljuk alapján, ők a Nnooemi, Baumgartner Kata (bár régebben neki néztem pár videóját a YT-n), Tücsi. Külföldi viszonylatban Laura Wills (thefashionbugblog), Maria Kragmann. Szóval akik igényes tartalmat gyártanak, nem az a téma, hogy így szoptass, úgy hordozz stb.
Akiket írtam, őket is a legjobb barátnőm küldte, mert ott nemrég született kisbaba és mondta, hogy ő őket követi... Szóval kíváncsi lennék rá, hogy más anyukák honnan inspirálódnak így babás témákban.
Köszönöm a válaszaitokat előre!
Azért álljon már meg a menet. Miért kell cselédnek nevezni valakit, aki pénzt kap a munkájáért? Rengetegen ebből élnek, sokan másodállásban, akár nyugdíj mellett csinálják. Semmi lenézendő nincsen ebben.
Ahogy abban sem, ha valaki megteheti, hogy alkalmaz otthonra segítséget.
34-es, úgy összességében babás contentekkel kapcsolatos profilok. De nem ez az erőszakos "hordozz, szoptass, csak a vegán/bio/mindenmentes házi a jó" vonal. Hanem ahol megvan az egyensúly, és igényes is a tartalom. Engem speciel a reklám sem zavar, amíg nincs túltolva és nem minden hónapban már az éppen aktuális kedvenc, túlárazott szemránckrém.
35-ös, igen, valahogy éreztem, hogy ez van az egész mögött... :D
Én is inkább youtubereket nézek, de az nem insta, abban nem tudok segíteni. Ha valami érdekel, sokkal hamarabb keresek rá pinteresten, mert mondjuk szeretem a diy megoldásokat, mint mindent készen rendelni. Élvezem az alkotást, persze igényesen.
Viszont a te hozzáállásod is önellentmondásos: csak akarat kérdése - ha meg tudja fizetni, miért ne - ne nézzük le, aki ebből, abból él. Olyan dolgokat állítasz be akarat kérdésének, amikre azért van lehetőséged neked meg barátnődnek, mert van pénz megfizetni azt, aki kisegít. Onnan kezdve meg, hogy akarat kérdésének állítod be, te is lenézed azt, aki kevesebbet keres, és így nincs lehetősége takarítót, bejárónőt stb folyamatosan foglalkoztatni - ha nem is konkrétan, de szuggesztíven ezt teszed.
Nincs baj, ha ilyen dolgokat keresel, de ne állítsd be úgy, mintha csak azért lenne mindenre lehetőségetek, mert ti azt úgy akarjátok. Javaslom, hogy nézz utána az átlagkereseteknek itthon, és ne a kormánypropagandát követve. Akkor talán megérted, hogy ez a hozzáállás miért sértő ebben a formában. Persze, nyilván az akarat hiányzik sok háztartásból, mikor két állással meg túlórákkal keresnek egyesek annyit, hogy a korábbi esetleg megfelelő fizujukat az inflációhoz mérten is megpróbálják szinten tartani...
Szerintem átlagkereset mellett is fel lehet kelni 1 órával hamarabb azért, hogy mozogjunk, rendbe szedjük kicsit magunkat. Vagy pl. semmibe sem kerül, ha odafigyelünk az étkezésre.
Tudom, könnyebb, ha van pénze az embernek, és nem kell számolgatni a forintokat, meg eldönteni, hogy magánkórházban szüljön, vagy fürdőszobát újítson fel teszem azt. De azért ott is érzek némi túlzást, miszerint hajat mosni nem jut el az ember kisbaba mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!