Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mas anyuka is ennyire fanatikus?

Mas anyuka is ennyire fanatikus?

Figyelt kérdés

Az egyik jo baratnomnek szuletett babaja egy eve. Amiota megszuletett folyton azt hallom tole,hogy o senkire nem meri rabizni a gyereket,ezert sehova nem megy el a gyerek nelkul.Egyetlen egyszer volt kenytelen otthon hagyni a gyereket fel orara,de akkoris csak arra tudott gondolni,hogy senki mas nem kepes ellatni a gyereket.Monden percrol tudni akar es szamonkeri 100%ig pontosan,hogy mit es hogyan csinaltak a gyerekevel amig nem volt ott .

Szoval semmifele segitseget nem fogad el,es allitasa szerint nincs igy ideje semmire.

Emellett iszonyu sokat eszik,mert tejet is akar es mindent 100%-osan a gyerek erdekeben tesz. Szinte 0-24 a kezeben van a gyerek stb.

Nekem nincs gyerekem,de soha eetmben nem voltam azaz osanya tipus.Tehat nekem tuti csaszaros lesz,szoptatas sem erdekel,ha nincs tej nem zavartatnam magam tokeletes a tapszer is,valamint babysittert minden tovabbi nelkul elfogadnek hogy legyen idom edzeni ,magamra,magunkra.De persze ez nem jelenti azt,hogy nem foglakoznek a gyerekkkel buztosan elolvasnek rengeteg konyvet a temaban stb,csak azt mondom hogy nem lennek ennyire onfelaldozo es ennyire paranoias,hogy csak en vagyok kepes ellatni ot…

Persze nem itelem el emiatt,csak az en eletfelfogasomba ez annyira nem fer bele.

Mennyire normlis ez? Mert elgondolkodtam hogy lehet megemlitem neki,hogy menjen pszichológushoz segitseget kerni .(korabban jart a baba elott) vagy tok normlis ezaz anyai oszton?

2022. febr. 7. 10:26
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
74%

Ismerek ilyet, születésétől kezdve lógott rajta a gyerek vagy fordítva - ő a gyereken. Az eredmény: 2-3 éves korban 5 percre sem lehetett magára hagyni a gyereket mással, mert üvöltött. Most meg ovisan simán képes megütni felnőttet vagy nekimenni, ha az a felnőtt 2 mp-re nem rá figyel.

Szeretem őket ettől függetlenül, remélem normális felnőtt lesz belőle ennek ellenére.

A leírtak sem egsz normálisak szerintem. Én nem ezt a módszert tartom követőnek.

2022. febr. 7. 10:52
 12/25 A kérdező kommentje:
9,en jelenelg meg nem is akarok vallalni :D de a csaszar soha nem fog valtozni,mivel fobiam van a masik fajta szulestol. A tapszert meg nem irtam,hogy tuti az lesz,de ha nincs tej nem fogok ezen stresszelni. Es szerintem az sem fog valtozni,hogy edzeni eljarok vagy otthon amig alszik a gyerek tornazok .De egy percig nem mondtam,hogy ne szeretnem majd,vagy ne akarnam neki a legjobbat stb.Attol hogy vannak igenyeim magam fele ,mert anya vagyok szerintem lehet gyerekem :D de amugy igen en meg varnek vele! Es pont emiatt mert ugy gondolom hatalmas onfelaldozast igenyel a gyerek meg igyis,hogy szabadosan gondolkozom rola,hogy rabiznam rokonokra vagy kesobb fizetnek erte. Jeneleg magammal foglalkozom,hogy kesobb egy ertkes szulot kapjon a gyerek,es bizony a konyek igenis sokat segitenek :)
2022. febr. 7. 10:57
 13/25 A kérdező kommentje:
Jo,felhozom neki majd a temat.De nem fogok emiatt osszeveszni vele,ha elutasito . Remelem a legjobbakt en is neki..
2022. febr. 7. 11:00
 14/25 anonim ***** válasza:
51%

Nálunk mondjuk a gyereknek volt valamiért mániája, hogy az első 2.5 évében senkivel sem volt el, de tényleg se az apja, se a nagyszülők nem voltak jók 2 percnél tovább.Hát egy ,,horror", fürödni, hogy üvölt a gyerek(megtanultam 3 -4 perc alatt tusolni, meg 5 perc alatt hajat mosni, szárításról meg leszoktam).Vagy mivel rossz alvó volt az esti 11 órás ébredésén kívül csak én voltam jó neki.Nagyon szerettem, szeretem, de nem egy egyszerű történet az ilyen.Hogy valaki önként és dalolva ne akarjon legalább napi fél órát csak úgy elleni magában számomra hihetetlen:D

Nálunk amúgy aztán 3 éves korára teljesen kicserélődött a gyerek.Manapság észre se veszi ha leléptem:)

Amúgy azt is értem amit te írsz, szerintem teljesen rendben van, hogy rá mered valaki másra bízni egy órára, kettőre hogy mondjuk el tudjatok pároddal menni 2 vacsorázni akár, vagy egy mozifilmre.A szülés módját nem tudom hogy lehet megválasztani, bár itt annyian írják hogy ők kérték a császárt.Az meg hogy mennyi tejed lesz, tudod e szoptatni stb..tényleg a jövő zenéje és nem kell rajta görcsölni.

2022. febr. 7. 11:56
 15/25 anonim ***** válasza:
40%
Aranyat ér egy olyan "barátnő", mint te...
2022. febr. 7. 11:59
 16/25 anonim ***** válasza:
73%

Ne hozd fel a témát, felesleges. Az ő dolga és mivel nincs is gyereked nem veszi jó néven.

Az apukára sem hagyja?

Én a férjemre otthagytam, és a nagy lányomra.

Ha kéne béiszitterre is hagynám, a gyereknek is kell hogy lásson mást és anyának is.

2022. febr. 7. 12:20
 17/25 anonim ***** válasza:
70%

Nálunk apuka azt leszámítva, hogy nincs melle, tökéletesen képes ellátni a babát, úgyhogy már nincs is olyan, hogy 1-2 órára ne tudnék elszabadulni valahova. A szüleimben is abszolút megbízom, a barátok is nyugodtan kézbe vehetik, gagyoghatnak neki, de rájuk mondjuk már kevésbé bíznám rájuk, mert tudom, hogy nincs babás tapasztalatuk. Az idegen (bébiszitter) számomra is egy nehéz kérdés egyébként, pedig én aztán nem vagyok egy idegbajos véranyu, de azért na... Mégiscsak az ember legféltettebb kincséről van szó és az otthonomban hagyom őket kettesben. Mindenféle irányból hatalmas bizalom.

Van bébiszitterünk, de még úgyis össze kellett szoknunk, hogy egyébként régebbről ismertem a hölgyet. Egyszerűen látnom kellett hogy bánik vele ha sír, ha altatni kell, stb. Háromszor itt töltött három órát a "felügyeletem mellett" mire először itt mertem őket kettesben hagyni néhány órára. Ezen felül van olyan bébiszittyó, amit kb. díszként beállíthatsz a sarokba, mert semmire nem jó azon felül, hogy van felnőtt társaság a gyerekkel. A miénk egy idősödő néni, egyfajta nagymamapótlék lett idővel, szívesen vállal esti órákban is szittelést, fürdetéssel, etetéssel, mindennel. Más meg azt mondja, max alvásidőben két óra. Hát köszi. De egy ilyen bébiszittert találni mint a miénk nem egyszerű...

Szóval olyan marha egyszerűen hangzik ez, hogy "simán rábízom bébiszitterre", de aztán amikor nincs helyben segítséged (nagyszülő) és szeretnétek elmenni egyet kettesben vacsorázni, akkor azért jön az az érzés, hogy húúúhaaa...

Nyilván a barátnőd erősen túltolja. Én nem szeretem, amikor valaki így áll a gyerekéhez, de az ő dolga. Neked nem igen kellene beleokoskodnod abba, amiben nincs tapasztalatod.

2022. febr. 7. 12:33
 18/25 anonim ***** válasza:
60%

Hát a barátnőd eléggé rá van feszülve az egészre... nem egészséges, az biztos.

Viszont ha megengeded, te meg eléggé irritáló vagy ezzel a nagy megmondással. Ugye az edzőteremben is odamész mindenkihez, hogy szarul csinálja a gyakorlatokat? Nem hát. Pedig ahhoz jobban értesz, mint a gyerekneveléshez, mert legalább már csináltad. De megértelek, kérdező, nekem is nagy volt az arcom, míg nem volt gyerekem, hogy majd mekkora király leszek, majd én megmutatom. Ahha... nekem nagyon jót tett, hogy pofáncsapott a valóság. A többi témaban is befogom inkább azóta, nem akarok mindent jobban tudni. Ilyen szempontból az anyaság felnevel, az biztos.

2022. febr. 7. 12:52
 19/25 A kérdező kommentje:

18, nyugi nem szolok be senkinek semmiert.Igazabol csak szeretem ezt a baratnomet es igy magamban fottem picit mostanabn,hogy nem igaz hogy lehet valaki ilyen onmagaval es ezert irtam ki kinomban a kerdest.De alapbol nem mondok neki semmi rosszat,egyedul ezt a segitseget gondoltam ,hogy felhozom,hogy megprobalhatna,de ezt sem fogom inkabb,mert az o dolga es meg a vegen sertesnek venne.

Es igen,elhiszem hogy brutalisanm nehez az egesz,mint irtam ezert sem vagtam meg bele,de azert van annyi onismeretem mar,hogy tudjam en nagyon nem vagyok ilyen tipus.

2022. febr. 7. 13:06
 20/25 anonim ***** válasza:
95%
Ajánld fel neki egyszer ha panaszkodik, hogy szívesen vigyázol a gyerekre pár órát, amíg ők kettesben programoznak a férjével...
2022. febr. 7. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!