Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem tartjátok fanatikus...

Nem tartjátok fanatikus dolognak, amikor egy pici babáról valaki azt feltételezi, hogy "kinézte az ételt a számból", és ezért ad neki egy falatot?

Figyelt kérdés

Anyósom ilyen "jogcímen" akarta 4 hónapos anyatejes kislányomat ( és csak anyatejes!)a múltkor pörkölttel megetetni, még jó, hogy a közelben voltam és megakadályoztam benne.

Ti jártatok már így?

2011. márc. 19. 12:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Sztem nem fanatikus, inkább "régi felfogás" szerinti gondolkodás. Az én nagyanyám is megetetett engem 4 hónaposan összenyomott disznósajttal... Anyu kiakadt rajta. Persze nem lett semmi bajom, de nem követendő példa.
2011. márc. 19. 12:30
 2/6 A kérdező kommentje:

Hogy régi felfogás-e, nem tudom, de vhol enyhén szólva butaságnak tartom, elvégre egy ennyi idős baba még nem fogja fel értelemmel, mit jelent "kívánni vmit."

Így történik meg aztán az is, amikor a nem egészen egy éves gyereket sörrel itatja meg vki, mert "Istenem, olyan szemekkel figyelte."Láttam már - elrettemtő - példát rá.

2011. márc. 19. 12:33
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a kicsi baba sem hülye, tudja nagyon jól, hogy anyós eszik, és az is lehet, hogy "kívánja", mert mondjuk érzi a szagát és tetszik neki, DE! Attól függetlenül a pörkölt baromira nem való egy 4 hónapos gyereknek, akár anyatejes, akár nem.

Sajnos mások mindig mindent jobban tudnak, mint az édesanya. Az én anyósom a 4,5 hónapos fiamnak akart a vasárnapi ebédből zöldséget, csirkemájat adni, merthogy lehet már. Mondtam, hogy NEM, NEM lehet. Még a répát sem adtam neki oda, hiszen tiszta fűszeres a leves, bors, só, pirospaprika...biztos ízlett volna neki, de én viszem haza, nekem kell vele éjszakáznom, ha bántja a gyomrát, nem anyósnak.

2011. márc. 19. 12:47
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Anyósom szerencsére betartja az én elveimet, de azért párszor odaszúrta az első babámnál anno, hogy óóóó az én fiam (az én férjem) ilyen korában már csirkepörköltet evett nokedlivel (4hósan). Mondtam, nem baj, de az én babám 6hóig csak anyatejes lesz. Betartotta, soha nem kínálta semmivel a lányomat az én engedélyem nélkül.

Most a második lányom 4,5 hós, és már nem is mondogat ilyesmit, hogy anno ő hogy csinálta a fiaival. Teljesen jól elfogadja, hogy most én mit hogyan csinálok, már nem gondolja azt, hogy éhen akarom halasztani a gyerekeimet.

De tényleg még az elsőnél voltak olyanok, hogy legalább teát adjak neki, hát ki fog száradni, de már nem.

2011. márc. 19. 14:09
 5/6 A kérdező kommentje:

Utolsó, jót mosolyogtam a sztoridon, az én anyósom is hasonló "kaliberű", ő se tudja elfogadni a tényt, hogy az anyatejben minden szükséges tápanyag benne van, és ha egy mód van rá, 6 hónapos korig jobb is, ha csak azon él egy baba.

Pedig 6 gyereket felnevelt!

Neki is ugyanilyen elvei vannak, hogy "hát, éhes az a gyerek" meg szomjas, meg hogy "anyád ( mármint én )nem ad enni?!Na, pont az ilyen beszólásai végett sokallok be tőle.Ilyenkor mindig a gyermekorvosunkra hivatkozok, a válasz erre az, hogy csak szidni tudja...tehetetlenségében.

2011. márc. 19. 14:29
 6/6 anonim ***** válasza:

Minden új nekik, jó hogy rácsodálkoznak mindenre a világon!

Én is ha megnézek egy hajléktalant, akkor én is arra az életformára vágyom? Nálunk egyébként a csoki nagy téma, hogy biztos szeretné, adjunk neki, de jó sokat!

2011. márc. 19. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!