Mas anyuka is ennyire fanatikus?
Az egyik jo baratnomnek szuletett babaja egy eve. Amiota megszuletett folyton azt hallom tole,hogy o senkire nem meri rabizni a gyereket,ezert sehova nem megy el a gyerek nelkul.Egyetlen egyszer volt kenytelen otthon hagyni a gyereket fel orara,de akkoris csak arra tudott gondolni,hogy senki mas nem kepes ellatni a gyereket.Monden percrol tudni akar es szamonkeri 100%ig pontosan,hogy mit es hogyan csinaltak a gyerekevel amig nem volt ott .
Szoval semmifele segitseget nem fogad el,es allitasa szerint nincs igy ideje semmire.
Emellett iszonyu sokat eszik,mert tejet is akar es mindent 100%-osan a gyerek erdekeben tesz. Szinte 0-24 a kezeben van a gyerek stb.
Nekem nincs gyerekem,de soha eetmben nem voltam azaz osanya tipus.Tehat nekem tuti csaszaros lesz,szoptatas sem erdekel,ha nincs tej nem zavartatnam magam tokeletes a tapszer is,valamint babysittert minden tovabbi nelkul elfogadnek hogy legyen idom edzeni ,magamra,magunkra.De persze ez nem jelenti azt,hogy nem foglakoznek a gyerekkkel buztosan elolvasnek rengeteg konyvet a temaban stb,csak azt mondom hogy nem lennek ennyire onfelaldozo es ennyire paranoias,hogy csak en vagyok kepes ellatni ot…
Persze nem itelem el emiatt,csak az en eletfelfogasomba ez annyira nem fer bele.
Mennyire normlis ez? Mert elgondolkodtam hogy lehet megemlitem neki,hogy menjen pszichológushoz segitseget kerni .(korabban jart a baba elott) vagy tok normlis ezaz anyai oszton?
Barátnőd erős túlzás. Mondhatni, az anyai viselkedés állatorvosi lova.
Senkire nem meri rábízni - eszerint a gyereke apjára sem? Akivel együtt élnek? Hát ez konkrétan beteges gondolkodásmód. És egy évesen néhány órára már nagyszülőkre vagy más, a baba által ismert személyekre is rá lehetne bízni.
A barátnőd teli van szorongással, ami nagyon nem lesz jó a babának. Tartok tőle, hogy ő nem enged neki egy csomó olyasmit sem, amit más az ugyanekkora gyerekének simán engedne. Tehát egy ketrecbe zárt, ingerszegény környezetben felnövő gyereke lesz, aki pont attól lesz veszélyeztetett, hogy nem lesznek tapasztalatai, nem fog játszótéri mászókára mászni stb.
Sajnálom a gyerekét, mert valószínűleg tönkre fogja tenni a gyerekkorát, ami a személyiségének az alapját képezi.
A fenét normális, ez mártírkodás. Ha folytatja, majd a gyerek is inni fogja a levét később.
Viszont te sem tudhatod, kérdező, hogy miután lesz gyereked, mi mindent fogsz másképp gondolni, mint most.
Mennyi idős a baba? Nem mindegy azért, hogy 1 hónapos, vagy 11.
Úgy veszem ki a szavaidból, hogy pici még a baba. Az első 3 hónap amúgy tényleg az összecsiszolódásról szól, úgy is hívják, hogy 4. trimeszter. Ha igény szerint szoptatja a babáját, lehet, hogy az elején 1-2 óránként eszik, persze, hogy nem hagyja ott órákra. Neked nem fontos a szoptatás, neki igen, mások vagytok. És amúgy nem olyan egyszerű csak úgy másra bízni, pláne nem egy idegen emberre=babysitterre...és ha olyan a baba, hogy csak cicin nyugszik meg, ha sír, akkor nyilván anya kell. Én se vagyok ősanya, az én 10 hós lányomra a nagyszülők vigyáznak heti 2 alkalommal kb 3-4 órát (tanulok), de ez is folyamat volt. Először az apukájával volt kis időt kettesben, aztán a nagyszülőkkel fokozatosan 6 hós kora óta. De amíg szoptattam 2-3 óránként, ezt nem lehetett volna kivitelezni. Szóval nyugi, nem tűnik ez olyan extrémnek. Te meg tényleg ne vállalj még gyerekek.
5, martirkodas valoban ,jol irtad! sajnos otthonrol is ezt a peldat hozta .
Valahogy akkor megemlitem majd neki a temat,hogy talan eljárhatna bar amikor egyszer magától felhozta a temat akkor is erre hivatkozott,hogy senkire nem tudja ranizni. Pedig egyebkent a szomszedban laknak a nagyszulok. Szoval rengeteg segitsege lehetne.
6, de ezaz ,hogy o senkire nem bizza ra. 11-12 hos a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!