Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mas anyuka is ennyire fanatikus?

Mas anyuka is ennyire fanatikus?

Figyelt kérdés

Az egyik jo baratnomnek szuletett babaja egy eve. Amiota megszuletett folyton azt hallom tole,hogy o senkire nem meri rabizni a gyereket,ezert sehova nem megy el a gyerek nelkul.Egyetlen egyszer volt kenytelen otthon hagyni a gyereket fel orara,de akkoris csak arra tudott gondolni,hogy senki mas nem kepes ellatni a gyereket.Monden percrol tudni akar es szamonkeri 100%ig pontosan,hogy mit es hogyan csinaltak a gyerekevel amig nem volt ott .

Szoval semmifele segitseget nem fogad el,es allitasa szerint nincs igy ideje semmire.

Emellett iszonyu sokat eszik,mert tejet is akar es mindent 100%-osan a gyerek erdekeben tesz. Szinte 0-24 a kezeben van a gyerek stb.

Nekem nincs gyerekem,de soha eetmben nem voltam azaz osanya tipus.Tehat nekem tuti csaszaros lesz,szoptatas sem erdekel,ha nincs tej nem zavartatnam magam tokeletes a tapszer is,valamint babysittert minden tovabbi nelkul elfogadnek hogy legyen idom edzeni ,magamra,magunkra.De persze ez nem jelenti azt,hogy nem foglakoznek a gyerekkkel buztosan elolvasnek rengeteg konyvet a temaban stb,csak azt mondom hogy nem lennek ennyire onfelaldozo es ennyire paranoias,hogy csak en vagyok kepes ellatni ot…

Persze nem itelem el emiatt,csak az en eletfelfogasomba ez annyira nem fer bele.

Mennyire normlis ez? Mert elgondolkodtam hogy lehet megemlitem neki,hogy menjen pszichológushoz segitseget kerni .(korabban jart a baba elott) vagy tok normlis ezaz anyai oszton?

2022. febr. 7. 10:26
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
57%
Hát ő se normális, de inkább te se szülj. Valahol kettőtök között van egy normális anya
2022. febr. 7. 10:30
 2/25 anonim ***** válasza:
56%
Amig nincs gyereked, nem tudhatod, hogy viselkednel, kar itt irogatni, hogy te ezt meg azt csinalNAD. Egyebkent, igen, normalis viselkedes. Ki ilyen, ki olyan. Van aki meg a kukaba dobja a gyereket, na az a nem normalis.
2022. febr. 7. 10:31
 3/25 anonim ***** válasza:
85%

Barátnőd erős túlzás. Mondhatni, az anyai viselkedés állatorvosi lova.

Senkire nem meri rábízni - eszerint a gyereke apjára sem? Akivel együtt élnek? Hát ez konkrétan beteges gondolkodásmód. És egy évesen néhány órára már nagyszülőkre vagy más, a baba által ismert személyekre is rá lehetne bízni.

A barátnőd teli van szorongással, ami nagyon nem lesz jó a babának. Tartok tőle, hogy ő nem enged neki egy csomó olyasmit sem, amit más az ugyanekkora gyerekének simán engedne. Tehát egy ketrecbe zárt, ingerszegény környezetben felnövő gyereke lesz, aki pont attól lesz veszélyeztetett, hogy nem lesznek tapasztalatai, nem fog játszótéri mászókára mászni stb.

Sajnálom a gyerekét, mert valószínűleg tönkre fogja tenni a gyerekkorát, ami a személyiségének az alapját képezi.

2022. febr. 7. 10:34
 4/25 anonim ***** válasza:
41%
Őt legalább érdekli a gyereke.
2022. febr. 7. 10:35
 5/25 anonim ***** válasza:
90%

A fenét normális, ez mártírkodás. Ha folytatja, majd a gyerek is inni fogja a levét később.

Viszont te sem tudhatod, kérdező, hogy miután lesz gyereked, mi mindent fogsz másképp gondolni, mint most.

2022. febr. 7. 10:38
 6/25 anonim ***** válasza:
46%

Mennyi idős a baba? Nem mindegy azért, hogy 1 hónapos, vagy 11.

Úgy veszem ki a szavaidból, hogy pici még a baba. Az első 3 hónap amúgy tényleg az összecsiszolódásról szól, úgy is hívják, hogy 4. trimeszter. Ha igény szerint szoptatja a babáját, lehet, hogy az elején 1-2 óránként eszik, persze, hogy nem hagyja ott órákra. Neked nem fontos a szoptatás, neki igen, mások vagytok. És amúgy nem olyan egyszerű csak úgy másra bízni, pláne nem egy idegen emberre=babysitterre...és ha olyan a baba, hogy csak cicin nyugszik meg, ha sír, akkor nyilván anya kell. Én se vagyok ősanya, az én 10 hós lányomra a nagyszülők vigyáznak heti 2 alkalommal kb 3-4 órát (tanulok), de ez is folyamat volt. Először az apukájával volt kis időt kettesben, aztán a nagyszülőkkel fokozatosan 6 hós kora óta. De amíg szoptattam 2-3 óránként, ezt nem lehetett volna kivitelezni. Szóval nyugi, nem tűnik ez olyan extrémnek. Te meg tényleg ne vállalj még gyerekek.

2022. febr. 7. 10:40
 7/25 anonim ***** válasza:
85%
Jaj most láttam meg, hogy egy éve... akkor tényleg túlzás:D 6-os voltam.
2022. febr. 7. 10:41
 8/25 anonim ***** válasza:
64%
Addig mindenki tökéletes anya, amíg nincs gyereke.
2022. febr. 7. 10:45
 9/25 anonim ***** válasza:
84%
Mindketten túlzásba estek és ezt a jó szándékkal mondom. Én is úgy terveztem, hogy 3 hónapos korában megyek vissza edzeni de rájöttem, hogy ez nem fog menni. A baba igényéhez igazítottam magam. De tökéletesen megbízok a férjemben, anyámban, apámban. Sőt mivel külföldön élek mennie kell bölcsibe 1-1,5 éves kora között. De ahogy te beszélsz a gyerekvállalásról az a ló túloldala. Egyrészt fogalmad sincs milyen az az érzés, hogy bármit megtennék azért a gyerekért, gondolkodás nélkül vállalnád át minden szenvedését. Nekem nincs bajom a császárral, tápszerrel mert nem ettől anya az anya, de ahogy beszélsz az egészről még nem értél meg rá. Azzal, hogy gyereket vállalsz egy időre el kell fogadnod, hogy nem saját magad vagy a legfontosabb magadnak. És nem a könyvektől leszel jó anya. Ameddig ezt nem tudod elfogadni ne vállalj mert boldogtalan leszel. Remélem senki nem vette sértésnek, mielőtt majd válogatott trágárságokat kapok :D
2022. febr. 7. 10:47
 10/25 A kérdező kommentje:

5, martirkodas valoban ,jol irtad! sajnos otthonrol is ezt a peldat hozta .

Valahogy akkor megemlitem majd neki a temat,hogy talan eljárhatna bar amikor egyszer magától felhozta a temat akkor is erre hivatkozott,hogy senkire nem tudja ranizni. Pedig egyebkent a szomszedban laknak a nagyszulok. Szoval rengeteg segitsege lehetne.

6, de ezaz ,hogy o senkire nem bizza ra. 11-12 hos a gyerek.

2022. febr. 7. 10:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!