A Lionel nevét hogy kell fanatikusan ki mondani Lionel vagy Lájonel?
Figyelt kérdés
Magyarországon2020. jún. 4. 13:14
1/22 A kérdező kommentje:
Rosszul fogalmaztam ha fiamnak azt a nevet adom hogy Lionel akkor ezt Igyis kell ki ejteni vagy úgy hogy Lájonel?
2020. jún. 4. 13:15
2/22 anonim válasza:
Szerintem Lionel, mivel "utónevet minden esetben a mai köznyelvi kiejtésének megfelelően, a mai magyar helyesírás szabályai szerint kell bejegyezni". De gondold át, mert ez pont olyan név, hogy más is vissza fog kérdezni vagy bénázni vele.
4/22 anonim válasza:
Elvileg fonetikusan. Gyakorlatilag meg úgy ejted, ahogy neked tetszik. Vannak olyan nevű ismerőseim, akik angolos verzióban ejtik a nevüket. De már a szüleik így ejtették. Senkinek nem volt vele gondja, a magyartanár sem okoskodott bele.
5/22 anonim válasza:
Kolléganőm 18 éves fia Lió. Így ejtik. Teljes néven meg nem hallottam, hogy mondta volna. De szerintem ők Lájönel-nek szánták, mert Amerikában éltek, mikor született.
7/22 anonim válasza:
Magyarorszagon az ahogy írjuk, úgy ejtjük szabály van, tehát Lionel lesz.
8/22 anonim válasza:
Miért 7-es ha a szülők nem úgy ejtik és a gyerek sem úgy mutatkozik be akkor jön az Akadémia és megveri őket? 😀 ha valaki úgy ejti, ahogy nem tetszik a gyereknek, majd kijavítja. Nekem is van Gina ismerősöm aki Dzsinának ejti. Senki nem padlózott még le tőle. Ha valaki Ginának szólítja, kijavítja és ennyi.
9/22 anonim válasza:
8!
Te úgy ejted, ahogy akarod. Más meg úgy, ahogy ő akarja. Aki meg tisztában van a szabályokkal, úgyis Lionelnek fogja hivni
10/22 anonim válasza:
Tök mindegy hogy ejted, 18 évesen úgyis első dolga lesz megváltoztatni a nevét egy normálisra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!