Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A Lionel nevét hogy kell...

A Lionel nevét hogy kell fanatikusan ki mondani Lionel vagy Lájonel?

Figyelt kérdés
Magyarországon

2020. jún. 4. 13:14
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Lionelnek. Itthon eltek.
2020. jún. 4. 16:18
 12/22 anonim ***** válasza:
62%

Intelligens ember nem fog ezen megakadni.

Életemben nem hallottam még a Cintiát "cintának" ejtve, de a Virginiát sem g,vel. Még a népszerű Richárdot sem fonetikusan. És még vannak ennél cifrábbak is, akivel találkoztam... nem jött az MTA büntetni amikor bemutatkoztak, én meg tiszteletben tartom, hogy ő hogy használja a nevét.

2020. jún. 4. 17:22
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, és a Virgínia hogy mutatkozott be, Vördzsíniának?

Az bizony magyarul Virgínia, g-vel.

2020. jún. 4. 20:08
 14/22 anonim ***** válasza:
39%
Csatlakozom a 13-hoz. Ezen intelligens ember nem akad fenn. Khm 13 ez célzás volt, nyugodtan magadra veheted.
2020. jún. 4. 20:13
 15/22 anonim ***** válasza:
37%
Pontosan, dzs-vel. Tudom, hogy magyarul g, de ő így használta.
2020. jún. 4. 20:15
 16/22 anonim ***** válasza:
87%

Sőt, Stella nevű lányt is "Sztella"ként ismertem. Nem kértem el az igazolványát, hogy mégis melyik formában írják hivatalosan és helyesen használja e. Mert pont nem az én dolgom.

Ha nekem bemutatkozna egy "lájonel", akkor "lájonelnek" hívom, ha netalán le kell írnom a nevét, akkor megkérdezem, hogy hogy írja. Ahogy a kacifántos vezetéknevű embereknél is.

2020. jún. 4. 20:24
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Lehet leszólnak most, de én elsőre “lájonel”-ként olvastam így leírva, de nekem angol hátterem van és azért ☺️ Pont ebből az okból kifolyólag nekem az eredetileg külföldi eredetű/kulfoldi nevek iszonyú hülyén hangzanak magyar kiejtéssel, de ez az en véleményem.

Mindenki úgy ejti, ahogy Neki szimpatikus, akar Lionel, “Lájonel“ ☺️

2020. jún. 5. 14:29
 18/22 anonim ***** válasza:
72%
Ha magyar a gyerek, akkor ajánlom Lionelnek kiejteni. Úgy is jól hangzik ez a név. Szerintem magyar kisfiúnak egy Lionel név jobban áll. Mintha elkezdenéd kicsit ilyen "angolosmajmolósan" Lájonelnek nevezni. De külföldön egyébként mind a kettő jól hangzik, de szerintem magyar gyereknek egy Lájonel már sok, úgyhogy szerintem ejtsed Lionelnek; szép az úgy. Szerintem a gyerek is örülni fog ennek a névnek, mert amúgy jó név. Én kedvelném,ha fiú lennék és így hívnának. Jó név szerintem, szuper, fain. Teljesen jó.
2020. jún. 5. 14:32
 19/22 anonim ***** válasza:
83%
Nem a g-dzs volt a lényeg a Virgínia esetén...hanem az ö...
2020. jún. 5. 18:38
 20/22 anonim ***** válasza:
69%
Ahogy írod. Magyarországon ez kb minden névre igaz. Egy-két kivétel van, amiket még az ahogy írjuk, úgy ejtjük szabály előtt vettek fel az anyakönyvezhető nevek listájára. Pl. a már emlegetett Richárd vagy az Attila. De "szabályosan" mindenki fonetikusan fogja kiejteni. Nyilván kérheti, hogy hívják Lájönelnek, ugyanúgy, ahogy azt is kérheti, hogy hívják Prüntyőtündérbogárnak, de attól még nem az lesz a neve.
2020. jún. 5. 21:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!