Miért kell egy éves gyerekre azt írni, hogy 12hónapos? Miért nem lehet rá mondani, hogy egy éves? Mi ez a mostani beteg mánia a hónapokkal?
Mondjuk a 18 hónaposra pont lehet mondani, hogy másfél. Meg eleve szerintem a féléves közelítés bőven elég. 4,5 múlt, 5 lesz, stb.
Ez ugyanolyan túlbuzgóság, mint amikor a terhességét 22+3nak mondja, még az itteni válaszait is úgy írja alá. Mintha bárkit is érdekelne. Az se, hogy terhes.de hogy hány napos? Meg amikor a gyereke 24 hetes. Ez mi? Idióták
Szedjél valami nyugtatót :D Beteg mánia :D
Egyébként szerintem azért, mert fejlettség szempontjából nem mindegy, hogy az az 1 éves 12 hónapos, vagy mondjuk 18. Egy 12 hónapos sokszor még nem jár, nem mond szavakat stb, míg egy 18 hónapos nem ritkán már kismotorral nyomul és szavakkal kommunikál. Sok eset van, amikor ez nem lényegtelen. (És nem, nem azért, mert én is így mondom, én féléveben szoktam mondani, de azér értem, hogy 2 éves kor alatt miért érzik néhányan fontosnak a hónapokat).
Szerintem 2 éves korig (akár 3) teljesen rendben van hónapra megadni a baba korát (nem akarok hülyeséget írni, de mintha a státuszlapon is 24 és 36 hónap lenne még ebben a korban, utána vált évekre). Ilyenkor még 1-2 hónapnyi korkülönbség is hatalmas szakadék 2 kicsi között alkatilag, mozgásfejlődésileg, étkezésben, mindenben.
Pl a fiam 13 hónapos koráig cicizett. Nem 1 éves koráig, hanem 13 hónapos koráig.
Az oltást is 15 és 18 hónaposan kapja a gyerek, nem bő 1 évesen és másfél évesen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!