Miért várják el a nőktől, hogy férjhez menjenek és szüljenek?
Egy 29 éves egyedülálló nő vagyok, akinek már nagyon elege van a környezetének a folyamatos piszkálódásából. Anyám azt mondja, hogy 29 évesen ő neki már 2 gyereke volt, férjjel együtt, én pedig 29 évesen nem rég szakítottam a barátommal. Szerinte már épp itt lenne az ideje egy pasit "megfogni" és gyereket szülni. De mégis hogyan tudnák nyugodt lélekkel hozzá menni valakihez és gyereket szülni neki, miközben annyi szörnyűséget hallok ismerőseimtől és az interneten. Akik házasok a baráti körömben, azoknak a 60-70% válófélben van, még akkor is ha van gyerek. Egy közeli barátnőmet most hagyta el a férje, 7 hónapos terhesen, egy másik nőért. A másikat teherbe ejtett egy férfi és ott hagyta. Jelenleg azon gondolkozik, hogy megtartsa-e vagy sem és még sorolhatnám.
Csomó férfitól hallom a környezetemben, de legfőbb képen az interneten, hogy a nők nem szülnek gyereket és emiatt csökken egyre jobban Magyarország népessége. De könyörgöm, egy vagy több gyerekhez két ember kell. És mikor én ilyen sz@rláda férfiakról hallok, akkor nekem teljesen elmegy a kedvem mind a házasságtól, mind a gyerektől. Félek, hogy én is rosszul választok és lelép a férjem pár hónappal a gyerekem születése előtt vagy pár héttel utána. Mondjuk akkor én biztos megkeresném és agyonverném, úgy hogy taknyán csúszna ki a szobából.
Nektek erről mi a véleményetek?
Ez igaz. De amúgy tényleg egyre több van az ilyen férfiakból ÉS nőkből is.
Ilyenkor szokta azt mondani a nagymamám, hogy szívesen visszahozná azokat az időket, amikor be lehetett perelni a férfit, ha házasságot ígért a nőnek. Jó, mondjuk azokat az időket lehet nem kéne visszahozni, de pl. a becsületességet vissza lehetne hozni, mivel ez teljesen kiveszett a társadalomból.
Sajnos a szabados szexualitás következményeit tapasztaljuk.
Lányként kezdtünk udvarolni a fiuknak, így nekik könnyen lettek vágyaik kielégítésére partnerek. Nem kellett udvarolniuk, várakozniuk, nem alakult ki az önmegtartóztatás képessége.
A testi vágy kielégítése elsőbbséget kapott, a fogamzásgátlók használatának elterjedése és az abortusz legalizálása óta.
Az igazi szerelmi kapcsolatok háttérbe szorultak. Szinte elfogadhatatlannak ítélik ha valaki szűzen lép a házasságba, pedig ez a másik nem igazi tisztelete.
A házassági kapcsolat jó működéséért mindkét félnek folyamatossan fáradoznia kell. Először adni kell szeretetet, (nem szexet) törődést, figyelmet, hogy kaphassunk. Ha nem kapod, akkor téged nem szeretnek, nem érdemli meg a testedet sem.
A gyerek a szerelem gyümölcse, mellyel a házassági kapcsolat egy új szintre emelkedik. Új életszakasz kezdődik, a szülővé válás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!