Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért várják el a nőktől,...

Miért várják el a nőktől, hogy férjhez menjenek és szüljenek?

Figyelt kérdés

Egy 29 éves egyedülálló nő vagyok, akinek már nagyon elege van a környezetének a folyamatos piszkálódásából. Anyám azt mondja, hogy 29 évesen ő neki már 2 gyereke volt, férjjel együtt, én pedig 29 évesen nem rég szakítottam a barátommal. Szerinte már épp itt lenne az ideje egy pasit "megfogni" és gyereket szülni. De mégis hogyan tudnák nyugodt lélekkel hozzá menni valakihez és gyereket szülni neki, miközben annyi szörnyűséget hallok ismerőseimtől és az interneten. Akik házasok a baráti körömben, azoknak a 60-70% válófélben van, még akkor is ha van gyerek. Egy közeli barátnőmet most hagyta el a férje, 7 hónapos terhesen, egy másik nőért. A másikat teherbe ejtett egy férfi és ott hagyta. Jelenleg azon gondolkozik, hogy megtartsa-e vagy sem és még sorolhatnám.

Csomó férfitól hallom a környezetemben, de legfőbb képen az interneten, hogy a nők nem szülnek gyereket és emiatt csökken egyre jobban Magyarország népessége. De könyörgöm, egy vagy több gyerekhez két ember kell. És mikor én ilyen sz@rláda férfiakról hallok, akkor nekem teljesen elmegy a kedvem mind a házasságtól, mind a gyerektől. Félek, hogy én is rosszul választok és lelép a férjem pár hónappal a gyerekem születése előtt vagy pár héttel utána. Mondjuk akkor én biztos megkeresném és agyonverném, úgy hogy taknyán csúszna ki a szobából.

Nektek erről mi a véleményetek?

2022. jan. 28. 12:27
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem beszéltél minden nő nevében, mert nem vagy senki, hogy ezt megtedd.

A magad nevében beszélhetsz és kellene is, főleg anyád felé: "NEM akarok férjhez menni és szülni, anya, dolgozd fel."

Ennyi lenne a dolgod.

2022. jan. 28. 13:00
 12/23 anonim ***** válasza:
79%

8 vagyok

Tudod, sokan vannak, akiknek már rossz a kapcsolata, de menteni akarják a menthetőt, vagy nem mernek kiszállni, mert már "benne vannak a korban", és abból lesz házasság. Aztán rájönnek, hogy a házasság sem segített rajtuk, és akkor jöhet a gyerek, hátha az összekovácsolja őket. Na és ilyenkor van, hogy terhesen/pici gyerek mellől lelép a férfi, mert a gyerek bizony erőt, kapcsolatot próbáló, és a rossz kapcsolat mellé ezt már nem veszi a nyakába.

Sajnálom, aki annyira nem becsüli magát, hogy az ilyet észrevegye és tegyen ellene.

A másik, hogy sokszor azt hiszik az emberek, hogy a kapcsolatért nem kell dolgozni. A nőből, feleségből anya lesz, és elfelejt nő, feleség lenni, igénytelen lesz, csak a gyerekkel foglalkozik, veszekszik a férjével, nincs szex... aztán egy nap meg rádöbben, hogy a férje másfelé kacsintgat, ő meg pislog, hogy vajon miért történhetett mindez.

Nem lehetetlen találni, csak magadban kell tisztázni, hogy pontosan mire vágysz, az elvárásaidat ennek megfelelően alakítani, és ha megleled a hozzád illő férfit, akkor együtt dolgozni a kapcsolaton.

2022. jan. 28. 13:01
 13/23 anonim ***** válasza:
43%

Minden házasság a férfi miatt megy tönkre, közismert tény….

Kedves kérdező, mindegyik elhagyott barátnő, ismerős teljesen makulátlan volt, egyáltalán nem tehettek arról, hogy egyedül maradtak?

2022. jan. 28. 13:01
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Országunk képviselőit se érdekli, csak úgy tesznek mintha érdekelné őket. Igazából mindenki szarik mindenki fejére. Őket a szavazatok érdeklik, a pénz és a hatalom, semmi más.

Lehet hogy épp a családok vannak náluk hangsúlyban, de te mint individuál abszolút nem érdekelsz senkit a saját környezeteden kívül. És csak anyád baszogat, akkor még mindig nem a világra kell haragudni, hogy "elvárja" tőled a szülést.

2022. jan. 28. 13:28
 15/23 A kérdező kommentje:

"Kedves kérdező, mindegyik elhagyott barátnő, ismerős teljesen makulátlan volt, egyáltalán nem tehettek arról, hogy egyedül maradtak?"

Már nem is azért, de hogy lehetsz ennyire ret@rdált 13 ÉS 12? Hát persze, hogy az első 2-3 hónapba a nő nem fog tudni magára adni. Hát 0-24-ben ott kell lennie a gyerek mellet. Hidd el nekik is jól esne ha eltudnának menni fodrászhoz meg egyéb szépségszalonokba, de nem tehetik mert ott az a pici baba. Az a pici élet.

És nem értem, hogy a férfiak miért nem tudják megérteni, hogy pár hónapig nem körülöttük forog a világ. Nem fognak mindig meleg ételre hazajönni és csillogó-villogó házba. Szóval már oda jutottunk, hogy a férfiaknak a tetemes százaléka, nem tiszteli az életet? Mert nekem ebből ez jön le.

Jó, oké, elmentél, DE akkor legalább annyit segíts a GYEREKED ANYJÁNAK, hogy hetente 1 elmész hozzá és megkérded kell-e valami, gyere bevásárolok most helyetted.

2022. jan. 28. 15:03
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Eleg eros altalanositas, amit írsz.

Az en kornyezetmben a családok 80%-a olyan, hogy a férj abszolut besegit, sot meg ha valakik nincsenek egyutt, akkor is egyutt nevelik a gyereket es az apuka megy latogatni, bevasarol, attol, hogy o mar nem el velük.

Te nem tudom, hol elsz, de azért az eros tulzas, hogy minden ferfi ilyen. Van ahol a nő a probléma tegyuk hozza azért azt is.

2022. jan. 28. 15:13
 17/23 A kérdező kommentje:

17. Igen, persze meg el is hiszem, hogy miután haza jöttél, k/félni is volt időd a pároddal, tökéletesen kinézni ÉS még emelet a gyerekedre is vigyázni. Na hagyjuk már...

És bocs, hogy szókimondó vagyok, de mikor valaki azzal jön, hogy egy frissen szült anyukának mindig a topon kell lenni, akkor már bocs, de más jelzőt nem találok rá, csak a ret@rdáltat.

A terhesség közben, illetve után a legkiszolgáltatóbbak a nők, erre fel napi szinten azt hallgatom, hogy lelépett a férj a pár hetes gyereke mellől.

2022. jan. 28. 16:14
 18/23 anonim ***** válasza:
67%

Senki nem a frissen szült anyáról beszélt te ret@rdált (mert nekem sincs már jobb szavam rád, illetve de, lenne, csak az már nem tűr nyomdafestéket). Olvasd el megint a 12-es válaszomat.

Ott, ahol terhesség alatt vagy pici baba mellől lép le a férfi, ott nem azzal van baj, hogy a nő terhesség alatt vagy szülés után milyen állapotban van fizikailag vagy lelkileg, hanem ott már vagy előtte sem működött a dolog, és csak mentsvárként csináltak gyereket, vagy ténylegesen a férfi a ludas.

Az eredeti kérdésedre válaszolva: mutasd meg anyádnak ezt a kérdésedet, és amiket válaszolgattál nekünk, és garantáltan többször nem fog a szaporodásoddal nyaggagni.

2022. jan. 28. 16:22
 19/23 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező, rettenetes erőszakos stílusod van.

Ne csodálkozz ha nem kerül férj-jelölt.

2022. jan. 28. 16:50
 20/23 A kérdező kommentje:

20.Nem vagyok erőszakos, de ha ilyen férfinak nem mondható izékkel találkozok, illetve hallok, akkor nagyon felhúzom magam.

19.Jó, akkor miért nincs annyi gerinc az ilyen bunkó, jellemtelen férfiakban, hogy megmondják a feleségüknek, hogy figyi, én nekem ebben a házasságban nem jó és szeretnék veled beszélni erről és pár dolgon változtatni, ha pedig te ezt nem akarod, akkor egyikünk balra, a másik pedig jobbra. Nem az hogy megcsalod a párodat egy másikkal. Ez szerintem az egyik, ha nem a legmegalázóbb dolog, amit egy férfi csinálhat egy nővel.

Vagy ha már úton van a baba, akkor szépen megmondod, hogy én már nem szeretlek, viszont támogatni foglak téged is és a gyerekemet is. Aztán meg egy idő után miután megszületett a pici, akkor majd meglátjuk hogy mit fogunk csinálni a jövőben.

2022. jan. 28. 18:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!