Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen más gyerekét nevelni?...

Milyen más gyerekét nevelni? Ha közös gyerek is születik, nem zavar benneteket, hogy másnak a gyereke a tiétektől veszi el az időt?

Figyelt kérdés
Egyre több az olyan család, ahol szémtnennek gyerekvállalás után a felek. Konkrétan a férfiak egyik fele neveli a másik felének a gyerekeit. De arra is van példa, amikor egy nő neveli a párjának az előbbi nőjétől született porontyait.
2022. jan. 23. 19:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

#8 Nem a #6-os vagy, de...

Már nem azért, de felnőttkorban könnyű ám okoskodni ezekről a dolgokról. Egy gyerek teljesen máshogyan éli meg, éli át az egész élethelyzet, úgyhogy ha valamit, akkor ítélkezni nem szabad, nem is lehet. Egy gyerek nem érti azt meg, hogy az anyukája egyik napról a másikra miért fordít több figyelmet valakire, aki odaköltözött és ott fog élni mostantól, mint rá, a saját gyermekére. Ez nem, nem azt mondom, hogy a gyerek, akik az anyja eldobott, az nem érdemli meg, meg mindennél jobban megérdemli. Egyszerűen azt, hogy ezt egy pl. 5-6-7-8 éves gyereknek nem tudod megmagyarázni. A gyerek a szeretetből, figyelemből, az időből ért, amit rá szánsz, de pont az kerül megvonásra. Ez egy nagyon nehéz helyzet, nem hibáztatni a szülőket, max. annyiban, hogy mindegy gyermeket egyformán kellene szeretni, nem szabad, hogy egy pillanatra is azt érezze, ő nem fontos, ő kevésbé fontos. Ezen bizony nagyon dolgozni kell, és sajnos sok esetben nem jön össze megfelelően. Mi az eredmény? Egy olyan felnőtt, mint a #6-os válaszoló, sajnos. Nem így kellett volna lennie. Nem úgy teszek jót egy gyermekkel, hogy a másik gyerek annak a kárát érzi.

2022. jan. 23. 19:35
 12/17 anonim ***** válasza:
*vagyok
2022. jan. 23. 19:35
 13/17 anonim ***** válasza:
92%
Bár én a másik oldalon vagyok, nálunk nem volt gond. Én voltam 3 gyerekkel, így vett el a férjem. Utána lett közös gyerek, de a nagyokat is szerette, gondoskodott róluk. Mondjuk nálunk az apjuknál is voltak, heti váltásban éltünk. S az ottani új barátnő is ugyanúgy nevelte a 3 hozott gyereket, nekik is lett közös. Mindkettő második társ gyerektelen volt. A gyerekeink már felnőttek, csak a legkisebbek (közös) vannak már otthon, mindkét családban. A felnőtt gyerekeink is csak pozitívan tudnak nyilatkozni a gyerekkorukról, nagyon szeretik mindkét féltestvérüket is.
2022. jan. 23. 20:08
 14/17 anonim ***** válasza:
98%

Ha lenne 2 vagy 3 saját gyereked, akkor neheztelnél rájuk, mert elveszik az időt az első szülöttől?

Pityukát úgy kell kezelni, mint egy testvért. He nem megy, akkor nem kell összejönni az anyjával.

2022. jan. 23. 20:39
 15/17 anonim ***** válasza:
96%

Nálunk szuperül működik, én két gyereket hoztam a kapcsolatba, párom gyermektelen volt.

Tavaly született meg a közös kisfiunk.

Senki nem veszi el az időt senkitől. Ők testvérek és mindenki úgy is kezeli őket.

Sőt az exemmel jóban maradtunk, párommal szoktak kávézni is, az exem is elbabázik a párommal közös gyerekkel... Szóval nálunk abszolút nem ért senkit hátrány.

2022. jan. 23. 22:24
 16/17 anonim ***** válasza:
94%
Engem nevelő apukám nevelt 6 éves koromtól és lett egy húgom is ugyan úgy szeretet engem mint a vérszerinti lányát csak anyukának közös hugomal.
2022. jan. 24. 06:48
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez akkor lehet teher, ha alapjaiban más a neveltetése, mint amit én képviselnék. Rossz ezt így kimondani, de nekem nem lenne mindegy, hogy egy félre nevelt hisztis gyerekkel élek együtt vagy egy olyannal, aki nyitott, értelmes és szociális. Biztos megszeretném, de az tuti hogy más lenne a kötődés..
2022. jan. 24. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!