Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg nem fontos, hogy...

Tényleg nem fontos, hogy többet szedjek?

Figyelt kérdés
Nem olyan régen megjött a laboreredmény a D vitamin szintről. Úgy van írva, hogy 50-től 150/160-ig (nem emlékszem pontosan), normális az érték. Nekem pont 50 lett, az orvos azt mondta, hogy az még jó. Szedem a terhességi vitamint rendszeresen egyébként. Olvastam, hogy ha alacsony se lehet káros a babára. De tényleg nem számít, hogy "csak" 50 lett, hisz az a minimum? Nem mondta, hogy szedjek többet.
2022. jan. 21. 09:30
 1/9 anonim ***** válasza:
41%
Dehogy jó! Szedj sokkal többet.
2022. jan. 21. 09:46
 2/9 anonim ***** válasza:
88%
De most komolyan... Szeded a terhesvitamint. Az orvos azt mondta, jó. Itt az első válaszoló azt, hogy nem. Kire hallgatsz? Ha csak megnyugtatásképp írtad ki a kérdést, ok. De ha nem, akkor inkább konzultálj egy másik orvossal - hitelesebb és rád szabott információt kaphatsz.
2022. jan. 21. 09:55
 3/9 anonim ***** válasza:
12%

Az orvos azt mondta jó.

Sok mindent mondanak az orvosok, amire baromira nem szabad hallgatni, ha van benne egy csepp önfenntartási ösztön. Ezt majd mindenki a maga kérán tanulja meg.

Ha egy lekénél több agya van az embernek, megtalálja a megfelelő forrásokat a tájlkozódáshoz.

2022. jan. 21. 09:59
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Természetesen nem arról van szó, hogy nem hiszek az orvosnak. Elvileg a 12. hétig kellett szednem a vitaminokat. Rákérdeztem. Azt mondták, ha fogyasztok elég zöldség és gyümölcsöt, akkor semmilyen vitamin nem kell mellé. Szerintem fogyasztók nagyjából, minden nap 2 gyümölcs+ 3 narancs levét megiszom + főzéshez zöldségek, bőven. Mikor megjött az eredmény, akkor mondta az orvos, hogy szedjem a terhességi vitamint továbbra is, az 50-es érték láttán. Csakhogy én azzal nem is álltam le, mert bár tudom a baba mindent megkap, megvon tőlem, viszont azt nem tudom, hogy velem mi a helyzet, mármint az én szervezetemmel. Mondtam a dokinak, hogy én szedem a terhességi vitamint, amire azt mondta, akkor jó, akkor tegyem továbbra is. Külföldön élünk, itt aztán nagyon vigyáznak mindennel, fő a természetes bevitel, addig húznak minden kezelést (pl. gyógyszeres), ameddig csak lehet. Így kellett várnom több, mint 1 évet, mire rábólintottak, hogy akkor kapok gyógyszert a pajzsmirigy alulműködésemre. Magyarországon ez teljesen máshogy van, így igen, valamilyen szinten megkérdőjelezek dolgokat, helyzeteket.

2022. jan. 21. 10:21
 5/9 anonim ***** válasza:
68%

Én most megnéztem a saját labor eredményem, eszerint 50 alatt hiányos, 50-75 között elégtelen és 75 fölött jó.

Nekem 70re mondta endokrinológus, hogy szedjek napi 5000 ne d vitamint, és így se lett csak 90 később. Szóval d vitamint nehéz túladagolni, zöldségekben nincs, hiába eszed. Persze jó, mert egészséges, de d vitamint csak napból nyernél, télen nem véletlenül hiányos egy csomó ember. Szerintem szedj többet, magad miatt főleg.

2022. jan. 21. 11:23
 6/9 babyboom567 ***** válasza:
49%

Kedves Kérdező!

A termőföldek kizsigerelése miatt,illetve a rengeteg növényvédő szer miatt,a gyümölcsök zöldségek tápanyagtartalma olyan csekély, hogy több kiló almát vagy bármit kéne naponta megenned,hogy fedezd a szükséges mennyiséget.

Keress ezzel foglalkozó független tanulmányokat,meg fogsz lepődni.

És szedjél d vitamint, nagyon alacsony a szinted,mondhatjuk úgy hogy a minimum.

2022. jan. 21. 11:57
 7/9 babyboom567 ***** válasza:
49%
Az a hivatalos álláspont,hogy pl C-vitaminból 60mg kell naponta,az ahhoz elég ,hogy ne kapj skorbutot és ne halj meg.
2022. jan. 21. 12:00
 8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! 😊👍
2022. jan. 21. 12:32
 9/9 anonim ***** válasza:
68%

Mindenképpen szedjél!

Az alacsony D-vitamin szint gátolhatja a teherbeesést is. Mi lombikoztunk, ott meg volt mondva hogy 110-150 között ideális. Nekem 73 volt első mérésnél. Napi 20 csepp Gal K2+D3-at kellett szednem.

2022. jan. 21. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!