Tényleg nem fontos, hogy többet szedjek?
Az orvos azt mondta jó.
Sok mindent mondanak az orvosok, amire baromira nem szabad hallgatni, ha van benne egy csepp önfenntartási ösztön. Ezt majd mindenki a maga kérán tanulja meg.
Ha egy lekénél több agya van az embernek, megtalálja a megfelelő forrásokat a tájlkozódáshoz.
Köszönöm a válaszokat.
Természetesen nem arról van szó, hogy nem hiszek az orvosnak. Elvileg a 12. hétig kellett szednem a vitaminokat. Rákérdeztem. Azt mondták, ha fogyasztok elég zöldség és gyümölcsöt, akkor semmilyen vitamin nem kell mellé. Szerintem fogyasztók nagyjából, minden nap 2 gyümölcs+ 3 narancs levét megiszom + főzéshez zöldségek, bőven. Mikor megjött az eredmény, akkor mondta az orvos, hogy szedjem a terhességi vitamint továbbra is, az 50-es érték láttán. Csakhogy én azzal nem is álltam le, mert bár tudom a baba mindent megkap, megvon tőlem, viszont azt nem tudom, hogy velem mi a helyzet, mármint az én szervezetemmel. Mondtam a dokinak, hogy én szedem a terhességi vitamint, amire azt mondta, akkor jó, akkor tegyem továbbra is. Külföldön élünk, itt aztán nagyon vigyáznak mindennel, fő a természetes bevitel, addig húznak minden kezelést (pl. gyógyszeres), ameddig csak lehet. Így kellett várnom több, mint 1 évet, mire rábólintottak, hogy akkor kapok gyógyszert a pajzsmirigy alulműködésemre. Magyarországon ez teljesen máshogy van, így igen, valamilyen szinten megkérdőjelezek dolgokat, helyzeteket.
Én most megnéztem a saját labor eredményem, eszerint 50 alatt hiányos, 50-75 között elégtelen és 75 fölött jó.
Nekem 70re mondta endokrinológus, hogy szedjek napi 5000 ne d vitamint, és így se lett csak 90 később. Szóval d vitamint nehéz túladagolni, zöldségekben nincs, hiába eszed. Persze jó, mert egészséges, de d vitamint csak napból nyernél, télen nem véletlenül hiányos egy csomó ember. Szerintem szedj többet, magad miatt főleg.
Kedves Kérdező!
A termőföldek kizsigerelése miatt,illetve a rengeteg növényvédő szer miatt,a gyümölcsök zöldségek tápanyagtartalma olyan csekély, hogy több kiló almát vagy bármit kéne naponta megenned,hogy fedezd a szükséges mennyiséget.
Keress ezzel foglalkozó független tanulmányokat,meg fogsz lepődni.
És szedjél d vitamint, nagyon alacsony a szinted,mondhatjuk úgy hogy a minimum.
Mindenképpen szedjél!
Az alacsony D-vitamin szint gátolhatja a teherbeesést is. Mi lombikoztunk, ott meg volt mondva hogy 110-150 között ideális. Nekem 73 volt első mérésnél. Napi 20 csepp Gal K2+D3-at kellett szednem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!