Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van a környezetedben egyedülál...

Van a környezetedben egyedülálló édesapa?

Figyelt kérdés
Mikor és hogyan maradt egyedül a gyerekkel? Hogyan boldogul?
2022. jan. 11. 23:48
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Régebben volt. Anyuka lelépett. Apuka az anyósnál maradt a gyerekkel, anyós besegített. A kislány kb. 8 éves lehetett, mikor találkoztam velük, nagyon vidám kislány volt, viszont kicsit el volt kényeztetve.

Egy barátnőmet is az apja nevelte fel, ott is anyuka lelépett. Egy egyszerű munkásember volt, végülis mindent biztosított a gyereknek, de mint szülő nem állt a helyzet magaslatán.

2022. jan. 12. 00:18
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Van több is, nagyon jól megvannak. Mibdegyik esetben anyuka lelépett.
2022. jan. 12. 00:52
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Egyedülállóként fogadott örökbe.
2022. jan. 12. 01:12
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ismerek többet is.

Van, ahol az édesanya meghalt balesetben vagy betegségben, van ahol lelépett.

2022. jan. 12. 02:37
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen.

Egyik helyen anyuka valamiért felállt és elköltözött külföldre, az akkor pár hónapos kisfiút itthagyta. A csávó egy teát nem tudott megfőzni... Ez több mint 15 éve volt. Azóta belejött bőven, és teljesen normális középiskolásnak tűnik a srác.

Másik középiskolás osztálytársam volt. Ott iskolások voltak a lányok, amikor apuka beteg lett kapott, anyuka meg kihasználva az alkalmat eltöltött pár napot a szeretőjénél nyíltan, míg a másik a kórházban volt. Nem meglepő módon kiderült, váláskor a lányok meg nem ragaszkodtak az anyjuk társasághoz (más oka is volt). Ott sem volt gond, azóta felnőtt, családos nők.

2022. jan. 12. 04:10
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sajnos csak olyan ismerősöm van, akinek az esete maximum negatív példaként jöhet szóba. Kb egyéves volt a kisfiú, amikor a szülők szétmentek, a gyerek az anyánál maradt, ő viszont pár hónap után átmeneti gondozásba adta, mondván, máshogy nem tud dolgozni, mert gyerektartást nem kap, az apa más módon sem tesz hozzá semmit a fia eltartásához. További néhány hónap után jutott az apa tudomására, hogy a fia nem az anyánál van (addig egyébként ő sem kereste). Kb két éves volt a kisfiú, mire az apja ki tudta hozni, akkor végül a bíróság neki ítélte a gyereket.

Ettől kezdve hol egyedül, hol lepukkant, alkoholista nőkkel összeállva nevelte a gyereket, az egyiket feleségül is vette, aztán egy év múlva már el is váltak. Az óvodában kiderult, hogy a kisfiú borzasztó pszichés állapotban van, és egyéb gondok is vannak vele, gyakorlatilag kezelhetetlen volt, apukát is sorra otthagyták az amúgy sem főnyeremény női, mert nem bírtak a gyerekkel. A történet vége az lett, hogy az apától elvették a kisfiút 8 éves korában, az apa drogfüggősége miatt és az apa szüleihez került a gyerek.

Nagyon szomorú sztori ez az egész, én a pasit ismerem fiatal korából, sosem volt egy egyszerű eset, de azért ezt nem gondoltam volna. Sajnos sem ő, sem a gyerek anyja nem alkalmas gyereknevelésre, bár az apa nagyon be akarta bizonyítani a világnak, hogy ő megoldja, igazából a saját ballépései miatt is mindig a külvilágot okolta.

2022. jan. 12. 07:04
 7/10 anonim ***** válasza:

Igen, az én apám.

Az egyik unokatesóm is 'egyedül' neveli a fiát de a nagynenemmel együtt.

Szerintem egyre gyakoribb, és nem éppen biztató tendencia.

2022. jan. 12. 07:27
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Még kisbaba volt a kislány, amikor anyuka lelépett. Az apuka a szüleinél élt a kislánnyal. Azóta már kamasz lány lett, külföldön élnek és van egy új párja az apukának. Amúgy az anyukának azóta több gyereke is született mástól és őket nem passzolta le.
2022. jan. 12. 07:46
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Én csak egyet, amikor a kisfiú 5 éves volt, elhunyt az édesanya váratlanul. Az apa jól helyt állt utána, de az eleje biztos nehéz volt nekik.
2022. jan. 12. 08:05
 10/10 anonim ***** válasza:

Sógorom!

Harcolt az ex nejével h elvehesse tőle a gyerekeket. (miután ő felredugott, az asszony is félrement, de azt már felháborítónak tartotta)

Volt pénze, háttere így megkapta a gyerekek teljes felügyeletét.

Majd lepasszolta őket anyósomnak. 20 éves korukig anyósék szívtak a 2 neveletlen lelkisérült, idegbeteg gyerekkel. Közben sógor előadta h neki milyen nehéz ( csak a lebacást kapták tőle a gyerekek, ha otthon volt)

Hát nem egy siker story. Az egyikük külföldre ment (drogos lett és nem csak a rendőrség, de az alvilági arcok is gyakran keresték, a másik 20 évesen felcsinált egy 16 éves kislányt (sanszos h nem is az övé, mert még 3 apajelölt van) kubikol és próbálja eltartja a lánykát, a "gyereküket" meg az egész pereputtyot. Palimadár!

A másik ismerősömé minden tiszteletem. Az akkor 6 éves kislányával maradt egyedül. Anyuka elhunyt (covid első hullám)

Nagyon nehéz nekik. A lányt azóta is pszichológushoz hordja, neki felkellett mondania (több műszakos munkarendben dolgozott) Így sokkal kevesebbet keres, de máshogy nem tudta volna hozni vinni a lányát a suliba, na meg az éjszakai felügyeletét megoldania.

Mindent megtesz a kislányáért. Egy rendkívüli ember a szememben

2022. jan. 12. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!