Mit osztottál meg gyermeked születéséről közösségi oldal(ak)on?
Ha több gyermeked is van vagy eltérő tartalmakat osztottál meg, akkor mi volt a maximum, azaz a legtöbb, amit megosztottál?
Még van variáció, ami nem fért a választható válaszok közé, de hozzászólásként szívesen elolvasom.
féléves a kislányom. A neve fent van FB-n és Instagrammon is (mappába teszek fel pár képet) összesen ha van fent róla 10-12 kép. Természetesen üzenetben rengeteg vándorol át, családtagoknak közeli barátoknak és a telefonom is tele van vele, de a közösségi médiába korlátozottan teszem fel. Ugyan ezt kértem az összes családtagtól is, hogy ne spameljék tele a világhálót vele.
Szerintem ez még egészséges mennyiség, aki látni akarja eljön, találkozunk vele, vagy kap képet videót is privátban. De nem rakom fel az összes dolgot oda...
Semmit, illetve a családnak is meg lett mondva, hogy nem tehetnek ki képet róla.
Engem az utóbbi időben annyira elkapott a social média undor, hogy facen is inaktiváltam magam.
Semmit nem osztottunk meg,
Egy hetes volt a fiam, amikor a családom kiutazott.
Sajnos a húgomnak ezt nem említettük, majd ő az első 5 percben megosztatta mindenkivel.
Akkor haragudtam, de utólag nem bánom, mert sok kedves üzenetet és jó kívánságot kaptunk a mi ma már 2 éves vörös hajú kisfiúnkra
Én semmit sem osztottam meg nyilvános felületen a születésről sem és azóta sem. A közvetlen család nyilván tudta, a barátok kaptak sms-t es később pár képet.
De szerintem nem gond, ha valaki meg máshogy gondolja es nem zavar, ha megosztja.
Ami aggályos szerintem az, ha túl sok infót oszt meg valaki a gyerekről . Hova jár oviba/suliba/szülők neve es foglalkozása/kedvenc étele/hol voltak a hétvégén stb. Nekem us van olyan -nem közeli - ismerősöm, akinek rengeteget tudok a gyerekéről, annyira sok mindent megoszt.
22
Tegyük fel (nem vagyok az!!!) én egy pedofil vagyok, csak nem tud róla senki.
Felmegyek facebookra, kapásból tudok egy rakat ismerőst aki rengeteget megoszt. Oda megyek Mariska oldalára, tök sok képe van Gyuszókáról, még fürdős 4 éves is. Most kezdte az iskolát. Rakattintok az életeseményekre és lám ott van a gyereke születése megjelölve. A képnézegetős nyálcsorgástól kezdve 3 kattintás és némi görgetés az egérrel kideríteni mindent arról a gyerekről.
Nem azt mondom, hogy megszületik és a pedofil 6 évig elrakizza az infókat.
Hanem amikor vadászik, akkor néhány kattintással és jó megfigyelő képességgel olyan adatokhoz jut, ami lehet segít neki.
Lehet, hogy a példám bukik pár pinton, de mondd ezt azoknak a gyerekeknek meg a szüleiknek akiknek az online jelenlét miatt rabolták el a gyerekét.
Nem mindenhol ilyen szigorúak az iskolák, én nap mint nap látok 6-8 éveseket egyedül hazamenni a kis 20 ezer fős városkámban. Ja, nincs még 6 évesem, de van gyerekem és nyitva van a szemem.
Ennyi erővel akkor a pedofil kiül a parkba és hallja, ahogy a mellette lévő játszótéren Mariska kiabál, hogy "Gyuszóka, ne ugorj le a mászókáról" Bumm, máris tudja a nevét. Vagy ne szólítsa nevén a gyereket nyilvános helyen? Az egyéb születési adatai (súly, hossz, császárral született-e vagy nem tudom miket szoktak még kiírni) nem tudom miért értékes információk bárkinek is vagy egyáltalán érdekelnek-e valakit a szülőin meg a védőnőn kívül?
Ha meg valaki egyedül engedi mászkálni a 6 éves gyerekét, azt ugyis elviszi, aki el akarja vinni. Pedofilok, gyerekrablók voltak már jóval az internet előtt is.
Teljes név, születési idő, súly, hossz.
A terhességemről nem osztottam meg semmit, így sokan meglepődtek hogy "hirtelen" lett egy babánk. (A covid miatt addigra már nem nagyon találkoztunk senkivel így kevesen láttak csak élőben pocakosan.)
Én úgy voltam vele, hogyha már teszünk ki képet és megosztjuk az eseményt, akkor a mindenkit érdeklő részletek is legyenek ott, mert annak semmi értelme hogy utána kérdezgetnek külön.
Nem is értem az ilyen "sejtelmes" fotókat minek kirakni mindenféle magyarázat nélkül a babáról. Döntsük már el hogy megosztjuk másokkal a hírt, de akkor normálisan, vagy nem.
OFF: Ennél már csak az az idegesítőbb, amikor valaki a halálhírt "osztja meg" egy fekete háttérrel és mindenki részvétet kíván, de azt se tudják mi történt és kiről van szó. Mi értelme? Ez valamiféle mártírkodás akar lenni, hogy minél többen írjanak neki és kérdezgessék?
#28 azért nem teljesen ugyanaz a kettő. Pl ha tudja a pedofil a gyerek szüleinek a nevét, munkahelyét, hobbiját, barátok, keresztszülők nevét, hogy hova járt oviba, akkor simán tud olyan bizalmat ébreszteni a gyerekben, hogy esetleg akkor is elmegy vele, ha amúgy tudja, hogy idegennel nem szabad. Pl “Szia Gergő, de nagyot nőttél, mióta nem láttalak. Még járni is alig tudtál, amikor anya behozott a munkahelyünkre (munkahely neve) megmutatni. Biztos nem emlékszel rám. De tudom ám, hogy nagyon ügyesen karatézol, Apukád mesélte
hétvégén, amikor együtt motoroztunk. Hallom, költöztetek, milyen az új hely? Képzeld, a
kislányom oda jár a Százszorszép oviba, ahova te is jártál. Editke néni sokat emleget téged, hogy milyen aranyos voltál. Te figyelj, ne vigyelek haza, úgyis arra megyek! “
sok esetben ennyi vagy még több infót össze lehet szedni 10 perc alatt a szülők adatlapjáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!