Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miket fontos beszerezni a...

Miket fontos beszerezni a babának születése előtt?

Figyelt kérdés
A párommal már nagyon szeretnénk babát, még nincs gyerekem, szóval még nem tudom pontosan miket kellesz be szereznem. Minden apróságot meg szeretnénk venni amire szükségünk,vagy szüksége lesz a babának ( pl. légzés figyelő, gyerekfigyelo monitor, cumisüveg fertőtlenítőtöl kezdve minden fontos eszközre 😄)

2022. jan. 4. 02:55
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Majd ha terhes leszel bőven elég időd lesz erre és a védőnő is fog listát adni meg a gyerekorvossal is beszélhetsz.
2022. jan. 4. 04:13
 2/10 anonim ***** válasza:
25%
Ami nekem nem jutott eszembe,de kaptunk.Az a pihenőszék volt meg a pólya.Utobbi csak téli gyereknek.A lányom annyira szerette mindkettőt,hogy állandóan abban aludt.A pihenőszék később etetőszékként funkcionált,majd kb.másfél évesen abbol nézte a mesét.Készelmes,lehet benne ringatni,stb.Persze én is vettem babafészket is,annak semmi haszna,a kutya aludt benne.😅Persze kell cumi,cumisüveg,textil pelenka jó sok,sima pelenka,popsi törlő,popsi kenőcs,baba törölköző,body,rugdalózó,ha van kocsi,autós gyerekülés...stb.de ezek mind alap dolgok.Mi nem vettünk felesleges dolgokat,nem is érdemes elszállni,mert a felét nem fogod használni.Volt ami menet közben derült ki,hogy kéne,azt meg lehet venni útólag is.Azért még ne vásárolgass,ráér ha leszel vagy 30 hetes terhes.
2022. jan. 4. 06:00
 3/10 anonim ***** válasza:
25%
Elektromos, ringató pihenőszék nincs a kapott listán. Illetve jól jön a szoptató párna, egy Elektromos mellpumpa.
2022. jan. 4. 06:17
 4/10 anonim ***** válasza:
83%
Felesleges ennyire előre gondolkodni, de persze ha van hol tárolni akkor simán lehet. Abba a hibába ne ess bele, hogy mivel sok idő van, mindent amit meglátsz megveszel, a babaholmik nagy százaléka hatalmas pénzkidobás, vagy sokszor ezerszer praktikusabb verzió is van amit jobban ki tud az amber használni csak az első ami szembejött jónak / szépnek tűnt. Mondom ezt úgy, hogy első gyereknél minden szir-szart összevásároltunk a 100 ezres pihenőszéktől az utolsó divatos semmire sem jó kiegészítőig. Nem győztem eladogatni a sok szart aminek a fele vagy nem vált be, vagy abszolút nem használtuk ki és csak foglalta a helyet. Szerintem gondoljatok át inkább alaposabban mindent, miből mire van igény reálisan, milyen körülményhez milyen termék passzol pl babakocsiból, babakádból milyen lenne praktikus a ti életteretekbe stb. Szerintem előre gondolkodni és felmérni mindent sokkal hasznosabb mint ész nélkül betárazni mindent IS.
2022. jan. 4. 08:59
 5/10 anonim ***** válasza:
81%

Mondjuk elöbb ess teherbe, addig felesleges bármi is.

Lehet évek kellenek (ne igy legyen, de benne van) mire megfogan az a baba, addiv kár ezen gondolkodni, megvenni, nézegetni.

Egyébként baromira anya és baba függő.

Nekem 2 és fél éves a nagyom, 3 hónapos a picim.

Nem volt légzésfigyelőnk, babamonitorunk, cumisüveg se. Sterilizálni sosem sterilizáltam semmit. Nem használtunk pólyát, a mellszívő 3 éve díszeleg a polcon. Szoptatós párnánk sem volt. Kiskádat megvettük, talán ha 2x fürdött benne a fiunk.

Szóval ez annyira relatív...

2022. jan. 4. 09:02
 6/10 anonim ***** válasza:
77%
Igen teljesen felesleges előre drága dolgokat venni. Nekem mondták, hogy mellszívó mindenképp kell, meg cumisüveg, légzésfigyelő. Hát életemben nem használtam a mellszívót, mert annyi tejem van amennyi kell a babának. Pont elég lett volna egy kézi, hogy ha hirtelen mégis elkellene mennem itthonról legyen valami. A gyerek matrica és a harmadik éjszaka amikor nem aludtam magam mellé vettem az ágyba. Így a légzésfigyelő is baromi hasznos. Cumisüveg szintén sosem volt használva mert anyatejes. De mi vettünk pelenkázót, pelenkakukát. Ezeket imádom. Ha újra kezdhetném csak azokat a dolgokat venném meg ami feltétlenül szükséges az első 1-2 hónapban pl. Egy jó minőségű babakocsi, autóshordozó, kád stb. aztán úgyis belejössz, látni fogod mi kell és mi nem.
2022. jan. 4. 09:12
 7/10 anonim ***** válasza:
60%

Hát igen ez nagyon baba/anya/helyzet függő. Pl mi se használtunk légzés figyelőt mert csak velem aludt jól. Pihenőszék értelmetlen volt. Hordoztam kendővel. Neki ez kellett. Testközel. Cumisüveget csak a kórházba használtuk mert ott mericskélték meg pótoltatták. Itthon iszsz lett. Mérleget se vettünk. Sterilizálót se. Van akinek ezek is jók. Meg a cumisüveg melegen tartó bigyó. Tápszeres babának ha sokat utaznak biztos jó, de előre megvenni......

Amúgy meg én még nem vennék semmit. Ha mondjuk nem akar összejönni, addig nézegeted és fájdítid a szívedet?

2022. jan. 4. 10:05
 8/10 anonim ***** válasza:
46%
Még terhes se vagy minek vennél bármit?? Én beleestem abba a hibába hogy 5 hetes terhesen mertem venni a páromnak egy leendő apukas képeslapot (!!!!), másnap elveteltem. Köszönöm azóta semmit, majd a 30.het után de akkor is csak ami feltétlenül szükséges, ilyen sterilizáló meg felesleges hülyesegeket nem
2022. jan. 4. 10:15
 9/10 anonim ***** válasza:
88%
Van egy nagyon praktikus dolog, aminek akkor is hasznát veheted, ha nincs gyereked. Újszülött újraélesztés tanfolyam. Enélkül sokra nem mész a légzésfigyelővel sem, ha riaszt.
2022. jan. 4. 11:14
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek! 😊

Egy szóval sem mondtam,hogy most azonnal megyek és mindent megveszek amit csak meg látok😅 majd ha 100%,hogy terhes leszek,csak akkor. Csak annyira bele éltem magam,annyira szeretném már,szeretnék rá rendesen felkészülni 😄

2022. jan. 4. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!