Akarnátok gyereket ilyen kijelentés után?
Barátnőmmel 2 éve vagyunk együtt. Lassan gyerek téma is szóbakerük.
De engem el szokott bizonytalanitani, vagy nem is tudom, minek nevezzem.
Szóval azt szokta mondani, hogy ha megromlana a kapcsolatunk, vagy külön válnának útjaink, és lenne gyerekünk, akkor neki nem kell, és vihetném magammal. Ő nem fog küszködni vele.
Kb úgy jöttünk össze, hogy másik kapcsolatból léptem ebbe, lehet ezért mond ilyeneket, mert fél, de akkor is bántó, és elveszi a kedvem az egésztől.
34-35 évesek vagyunk, mindkettőnknek meglenne az anyagi fedezete akár külön külön is felnevelni a gyereket.
Én nem tudom mit vár mit mondjak neki, nem tudom azt mondani, hogy 15 év múlva mi lesz. Realista vagyok, ő álmodozóbb típus.
De ilyen kijelentéseitől elmegy a kedvem, hogy egyáltalán próbálkozzak vele gyereket csinálni.
Én inkább attól félnék, hogy eleve nem akar majd foglalkozni a gyerekkel. Akkor sem, ha együtt éltek.
Tehát lenne jó esetben egy szerető szívű apja, de egy szeretetlen anyja, aki csak koloncként tekintene rá. Ez így nem jó. Egy gyereknek szerető szívű apára és szerető szívű anyára van szüksége.
Azt nem értem, hogy a gyerekhez való viszonyulásnak mi köze ahhoz, hogy másik kapcsolatból léptél ide. Különben ha akkor nem zavarta, akkor 2 év után mit pattog rajta?
De én nem értem ezt a problémát. Nem lehet megmondani, hogy mi lesz 5-10 év múlva, még azt sem, hogy 10 nap múlva szóval megértelek teljesen.
Ugyanakkor lehet nézd meg kicsit az ő szemszögéből. 2 éve vagytok együtt, reális is magasabb szintre lépni, de nem lehet, hogy jobb néven venné előbb az eljegyzést és később a gyerek témát? Vagy ha nálatok ez nem fontos, akkor elnézést, hogy felhoztam a témát.
Igaz, én csak 25 vagyok, de egy 2 éves kapcsolatban még én sem feltétlen a gyereken gondolkodnék. 35 évesen már kicsit más a helyzet, mert nem igazán lehet halogatni a kérdést.
Viszont én kicsit konzervatívabb vagyok, szeretnék házasságban lenni gyerekvállaláskor.
Egyikünk sem házasság párti, vagyis nem fontos a papír.
Gyerek témában neki másabb nőként, mert 40 évhez közeledve már kockázatosabb az első gyerek.
Kedves Kérdező!
Szerintem ő csak a kedvedért szülne,főleg ha már 40 éves.Ő igazából nem akar gyereket.
Én 40 évesen szültem.A gyerekem autista gyanús,beszédfogyatékos,hiperaktív,bár az elmúlt évben rengeteget fejlődött,de rengeteg kő kemény munka van vele.Ennek ellenére sosem adnám senkinek, sőt én belehalnék ha elvennék tőlem a gyerekem.
Lehet,hogy át kéne gondolnod ezt az egész kapcsolatot, ha gyereket akarsz, és egy szeretőbb anyát találni.
Nőként egyet tudok érteni vele. Én is csak olyannal vállalnék gyereket, aki a kapcsolat megromlása, válás esetén nem venné természetesnek, hogy onnantól kezdve enyém a gyerek, hanem lelkesen belemenne abba, hogy ő neveli fel.
A barátnőd alapvetően csak a nemi szerepeket cseréli fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!