Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A nőket gyerekvállalás után...

A nőket gyerekvállalás után már semmi más nem érdekli?

Figyelt kérdés
A húgomnak van egy 2 éves gyereke és amióta megszületett, semmi másról nem tud beszélni, csak a gyerekről. A szoptatásról, pelenkázásról, a kiütésekről a seggén stb, én elhiszem, hogy neki ő a világ közepe, de miért nem lehet semmi másról beszélgetni..? Én félek attól, hogy ha nekem is lesz gyerekem, ilyen leszek🤣Szerintem senkit nem érdekel, hogy hány liter tejet fejek és mitől vannak kiütések a gyerek seggén. Minden nő átmegy ilyenbe szülés után, vagy azért megőrizheti az ember az érdeklődését más témák iránt is?

2022. jan. 4. 09:23
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
91%
Magamból tudok csak kiindulni. Nekem 10 hónapos a babám, tényleg nagyon nehéz nekem is másról beszélni, mivel nem ér olyan szintű inger mint mikor dolgoztam. Sajnos vagy nem sajnos de ilyenkor az embernek alig van ideje a gyereken és a házimunkán kívül bármi más tevékenységre, pedig én is szívesen mesélnék a páromnak ezer más dologról mikor hazajön a munkából, de tényleg nem tudok. Majd ha nagyobb lesz talán több dolog fogja a babámat is érdekelni és a sétákon kívül lesznek izgalmasabb programok is.
2022. jan. 4. 10:44
 12/21 anonim ***** válasza:
90%

Két gyerekem van, és nagyon sok minden érdekel, mint pl irodalom, politika, gazdaság, társadalom, vannak hobbijaim, szeretek új dolgokat kipróbálni.

De az igaz, hogy főleg a kisebbik gyerekem születése után én is eléggé beleástam magam a szoptatás, alvás, hordozás, és hasonlók témakörébe. Nem azért, mert nem érdekelt semmi más, hanem mert egyszerűen csak szerettem volna jól csinálni, ennek pedig (legyen szó bármiről) az az általam ismert leghatékonyabb módja, ha az ember minél több ismeretet szerez az adott témáról.

Igyekeztem nem ezzel fárasztani másokat, de volt, ami számomra annyira érdekes volt, hogy szívesen megbeszéltem olyannal, akiről sejtettem, hogy valamennyire vevő lesz rá.

2022. jan. 4. 10:47
 13/21 anonim ***** válasza:
84%

En nem.

Finoman le is szoktam állitani néha ismerősöket. Kedves ha érdeklődik a gyerekekről,pár mondatban oké,de ha házon kívül vagyok akkor nem roluk szeretnék beszélgetni.

2022. jan. 4. 11:17
 14/21 anonim ***** válasza:
75%
Nekem nagyon fontos, hogy megőrizzem az ép eszemet és más téma is legyen. A férjem nagyon sokat segít ebben, feldob közéleti, pszichológiai stb témákat, hogy kibillentsen. Nagyon jól tud esni. Neked is ezt javaslom gúnyolódás helyett.
2022. jan. 4. 11:19
 15/21 anonim ***** válasza:
78%

Igen, mi lenne ha mondjuk te dobnál fel érdekes(ebb) témákat, és nem tőle várnád, hogy téged is szórakoztasson a 2 éves gyereke mellett? Vagy azt ne mondd, hogy úgy kell elképzelni, hogy te belefogsz valami éppen aktuális közéleti témába, ő pedig válaszul a szaros pelenkákról zeng ódákat.

Lőjön le valaki, ha valaha olyanná válok, hogy akár (főleg) a nevem és arcom vállalása nélkül kiröhögöm meg kibeszélem idegenekkel a saját testvéremet, akinek annyi a bűne, hogy a gyereke körül forog az élete. Fain vagy.

👌

2022. jan. 4. 11:38
 16/21 anonim ***** válasza:
54%

Nekem 3 gyerekem van. Ezek szerint bennem van a hiba, mert nagyon ritkán kerültek szóba a gyerekek.. Ellenben nagyon sok dolog érdekel, szeretek olvasni, akár könyvet, akár cikkeket. Ha máskor nincs is időm de a wcn is olvasok (kb 3-4 éves koromtól így van, csak akkor még mesekönyveket cipeltem be)..

Szóval rengeteg más téma van amiről lehet beszélni, de (ne bántódj meg) sokszor ez intelligencia függvénye is...

2022. jan. 4. 11:43
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Alig vártam, hogy ha találkozok felnőtt emberekkel, ne a gyerek legyen a téma. Nekem az kikapcsolódás volt.
2022. jan. 4. 11:59
 18/21 anonim ***** válasza:
#15 minden szavával egyetértek!
2022. jan. 4. 12:05
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Nsgyon szeretem barátnőmmel kibeszélni az aktuális sorozatunkat vagy olvasott könyveket. De ezt csak akkor lehet, ha van időm ilyen tevékenységre.

Tesómék kutya vásárlás előtt állnak, így vele most ez a téma. De nekem szintén volt időm utána olvasni ilyeneknek.

Ha egész nap csak a gyerekkel vagy, és nincs időd másra, nyilván csak erről tudsz beszélni!

Az meg h egy 2 évessel már lehet menni ide oda.... Hova? A játszótéri storyk jobban érdekelnének?

Vagy egy Tesco bevásárlás?

Ha Te bedobsz valami témát, nem fog a pelusokról beszélni. De ha csak megkérdezed hogy "mizu?" akkor csak azt mondhatja ami történik vele

2022. jan. 4. 12:18
 20/21 anonim ***** válasza:

6 hónapos babával vagyok itthon és igen. Bár olyan voltam mint te, ma egyszerűen nincs más témám, mert a lehetőségekhez képest ígyis sokat járunk házon kívül, de hát az sem egy nagy sztori, hogy ma itt voltunk sétálni, holnap meg odamegyünk, esetleg tök finom sütit ettem ma a nemtom melyik cukrászdában... Nagy durranás. Egy könyvbe 2 mondat után belealszom, sorozatot nézni meg úgyérzem nincs időm, nagyritkán egy film. Szóval az életem nem túl izgi, bár én inkább azt a taktikát választom, hogy a barátaimat beszéltetem, addig is ér valami új inger, megtudok új pletykákat, sztorikat, történéseket, kicsit feldobja az életem. A férjem mindig kikérdezem nap végén, szóval éhezek bármire, ami végre NEM gyerek téma.

Persze hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez a téma nem érdekel, de nagyon sok anyukát már eleve emiatt elkerülök. 2 mondatot beszélünk, aztán már küldi, hogy milyen játékot vett a gyerekének, milyen autósülést választanak, milyen rohadt drága a nemtom milyen oltás, ő hogyan szoptat, milyen cukin alszik a gyereke és neeee... nem érdekel, ne írogasson nekem állandóan ilyenekről valaki! Felnőtt ember vagyok, nő. Lehet hogy nekem nincs nagyon jobb témám az ingerszegény életem miatt momentán, mint a gyerek, de igényem van az ingerekre!

2022. jan. 4. 21:34
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!